english-flag
Search

Επιμελητήριο Εύβοιας:Σε εξαιρετικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την κοπή της πίτας

Έκοψε την πίτα του το Επιμελητήριο Εύβοιας παρουσία Μητροπολίτου Χαλκίδος κ.κ. Χρυσοστόμου

Σε εξαιρετικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την κοπή της πίτας από το Επιμελητήριο Εύβοιας, στην αίθουσα συνεδριάσεων του φορέα, παρουσία εκπροσώπων της εκκλησίας, της πολιτείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των αρχών, των φορέων των παραγωγικών τάξεων και της επιχειρηματικής κοινότητας. Την πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.

 

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Γιάννης Γεροντίτης, υποδεχόμενος τους προσκεκλημένους, παρουσίασε επιγραμματικά το συνολικό έργο του Επιμεληητηρίου, κατά το προηγούμενο έτος, σε τέσσερις άξονες : τον παρεμβατικό, τον αναπτυξιακό, τον εκπαιδευτικό και τον κοινωνικό.

Ο κ. Γεροντίτης υπογράμμισε ότι στόχος όλων των πεπραγμένων ήταν, το Επιμελητήριο να σταθεί αρωγός κατά τη διάρκεια μιας δύσκολης περιόδου, σε κάθε ευβοϊκή επιχείρηση. Ειδική αναφορά έκανε στις ενέργειες που ανέπτυξε το Επιμελητήριο μετά τις πυρκαγιές στη Β. Εύβοια για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων τους και για την επίλυση των προβλημάτων των πυρόπληκτων κατοίκων και επιχειρήσεων, όπως μεταξύ άλλων: α) τη διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, μέσα από μια μαραθώνια πρωτοβουλία την οποία στήριξαν οι ευβοϊκές επιχειρήσεις, η ΚΕΕΕ, πολλά Επιμελητήρια και διάφοροι φορείς, β) τις συνεχείς παρεμβάσεις προς την Πολιτεία σε θέματα φορολογικά, ασφαλιστικά κλπ., γ) την διάθεση/διανομή χρηματικού ποσού 120.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό του Φορέα σε 38 πληγείσες επιχειρήσεις, δ) την ενεργή συμμετοχή στην Επιτροπή Μπένου και την κατάθεση προτάσεων ενός ολοκληρωμένου σχεδίου στρατηγικής αναμόρφωσης του οικονομικού και κοινωνικού περιβάλλοντος της Εύβοιας.

 

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου τονίζοντας ότι το 2023 θα είναι ένα έτος με πολλές προκλήσεις παρουσίασε συνοπτικά τους στόχους, αναφέροντας χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων: “Στο Επιμελητήριο μας θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε τους όρους προώθησης της πράσινης, γαλάζιας, αειφόρου, ψηφιοποιημένης, κυκλικής, σταθερής και δίκαιης οικονομίας. Θα καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια για την επαρκή αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης, ώστε να μπορούν να υπαχθούν σε αυτά και οι πολύ μικρές και οι μεσαίες επιχειρήσεις. Θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε το τραπεζικό περιβάλλον ώστε αυτό να στηρίξει ουσιαστικά την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα. Θα προσπαθήσουμε για την ενίσχυση των μέτρων που στοχεύουν στην επαρκή και οικονομικά βιώσιμη ενεργειακή τροφοδοσία των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Θα συνεχίσουμε χέρι – χέρι με την Περιφέρεια μας για την προβολή και τη στήριξη των νησιών μας. Θα αναμένουμε επίσης να κερδίσουμε το μεγάλο μας στοίχημα, να κάνουμε πράξη το μεγάλο μας όραμα, την αναβίωση του Δημοκρίτου. Ένα όραμα που θα αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά, όταν ο περιφερειάρχης μας, ο κ. Φάνης Σπανός μας αναγγείλει ότι βρέθηκε το κατάλληλο και πολυπόθητο πρόγραμμα χρηματοδότησης”.

 

Στη συνέχεια η διοίκηση του Επιμελητηρίου Εύβοιας βράβευσε τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, για την καθοριστική συμβολή του στην επανεκκίνηση της οικονομίας της Β. Εύβοιας μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021. Ακολούθησαν βραβεύσεις στον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνη Σπανό, και στους δημάρχους των Πληγέντων Δήμων Ιστιαίας – Αιδηψού, κ. Γιάννη Κοντζιά, και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, κ. Γιώργο Τσαπουρνιώτη, για την άμεση και αποτελεσματική κινητοποίηση τους κατά την διάρκεια των καταστροφικών πυρκαγιών και την συνεισφορά τους στην ανάκαμψη του κοινωνικού και του οικονομικού ιστού της Β. Εύβοιας και των πυρόπληκτων Δήμων αντίστοιχα.

 

Ακόμα, ηδιοίκηση του Επιμελητηρίου απένειμε ξεχωριστή τιμή στον Επίτιμο Πρόεδρο, κ. Ευάγγελο Σταύρου, για την πολύτιμη δωρεά στο Φορέα, συλλογής εντύπου και αναμνηστικού υλικού που συνέλλεξε κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης θητείας του στη Διοίκηση του.

Την εκδήλωση, την οποία έκλεισε με χαιρετισμό της ως οικοδέσποινα της πόλης, η δήμαρχος Χαλκιδέων, κα Έλενα Βάκα, τίμησαν με την παρουσία τους : ο δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων, κ. Γεώργιος Ψαθάς, ο δήμαρχος Ερέτριας, κ. Ιωάννης Δημητρόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευβοίας, κ. Γεώργιος Κελαϊδίτης, ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών – Επικοινωνιών, κ. Δημήτριος Βουρδάνος, ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας, κ. Ευάγγελος Κούκουζας, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για Θέματα Παιδείας, κ. Κωνσταντίνος Γαλάνης, ο αστυνομικός διευθυντής Ευβοίας – ταξίαρχος, κ. Αθανάσιος Γερογιάκομος, ο λιμενάρχης Χαλκίδας – πλοίαρχος κ. Κωνσταντίνος Φλουρής, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ευβοίας –  πύραρχος, κ. Κωνσταντίνος Ψαρρός, ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας – αντιπύραρχος, κ. Βασίλειος Κλωτσοτύρας, ο διοικητής της Σχολής Πεζικού υποστράτηγος, κ. Ξηρογιάννης Λύσανδρος, ο προέδρος του Οργανισμού Λιμένων Ν. Ευβοίας, κ. Σπύρος Γεροντίτης, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητήριου Ευβοίας, κ. Ιωάννης Κοτρογιάννης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, κ. Αθανάσιος Κυρίτσης, ο α’ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, κ. Παναγιώτης Αρβανίτης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων Στερεάς Ελλάδας, κ. Πάνος Λώλος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, κ. Δημήτριος Γκίκας, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Ευβοίας, κα Παρασκευή Αγιοστρατίτη και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ευβοίας, κ. Ηλίας Θαλάσσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο