english-flag
Search

Επιμελητήριο Λάρισας: Επενδύσεις σε αγροβολταϊκά συστήματα από την European Energy

Στο πλαίσιο συνεχούς προσπάθειας καταγραφής των εξελίξεων στον εδώ τομέα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, συγκρατούμε την πρόσφατη ενίσχυση του επενδυτικού σχεδίου που εξελίσσεται στην Ιταλία από την European Energy, μια δανέζικη εταιρεία εξειδικευμένη στην κατασκευή πάρκων ανανεώσιμης ενέργειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, το επενδυτικό ποσό αυξάνεται κατά περίπου μισό δισεκατομμύριο ευρώ, με το 70-80% του ποσού να διατίθεται για αγροβολταϊκά έργα. Αυτή η κίνηση υπογραμμίζει τη στροφή προς τη συνδυασμένη χρήση ηλιακής ενέργειας και γεωργίας στον τομέα της ανανεώσιμης ενέργειας. Σημειώνεται ότι, τον Ιανουάριο του 2022, η εταιρεία ενεργοποίησε εδώ επενδύσεις, ύψους € 2 δισ σε φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα, βιοαέριο και υδρογόνο. Για την ολοκλήρωση του επενδυτικού σχεδίου της European Energy στην Ιταλία, εκτιμάται ότι θα χρειαστούν τέσσερα ή πέντε χρόνια.

Επιπλέον, η European Energy Italia υπέγραψε συμφωνία με το Πανεπιστήμιο της Tuscia στο Viterbo-Cirder (Ολοκληρωμένο Κέντρο Έρευνας και Διάχυσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας), επικεντρώνοντας την προσοχή στην έρευνα και ανάπτυξη στον τομέα των αγροβολταϊκών. Τα επενδυτικά σχέδια περιλαμβάνουν την ανάπτυξη υποδομών που θα επιτρέπουν τη βέλτιστη εκμετάλλευση των αγροβολταϊκών συστημάτων, επιτρέποντας παράλληλα με την παραγωγή ενέργειας και τη γεωργική εκμετάλλευση των εδαφών.

Ο Διευθυντής της European Energy Italia, κ. Alessandro Migliorini, αναφέρει ότι, οι νέοι κανονισμοί και η νομοθεσία στην Ιταλία έχουν δώσει ώθηση στις επενδύσεις στα αγροβολταϊκά. Επιπλέον, η European Energy προβλέπει συνεργασίες και με άλλους τοπικούς φορείς, εκτός από το Πανεπιστήμιο Tuscia, για την ανάπτυξη και τη βελτίωση των γεωργικών πρακτικών στα αγροβολταϊκά συστήματα.

Συνοψίζοντας, η European Energy σχεδιάζει περαιτέρω επενδύσεις 500 εκατομμυρίων ευρώ στα αγροβολταϊκά στην Ιταλία, καταδεικνύοντας τη σημασία αυτού του τομέα και την αποφασιστική της προσέγγιση για τη συνδυασμένη χρήση ενέργειας και γεωργίας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο