english-flag
Search

Πλήθος κόσμου στην κοπή πίτας του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς

Το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης γιόρτασε, μαζί με τους επαγγελματίες του νησιού, την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του.

Την Κυριακή το απόγευμα η αίθουσα ‘’Μαρία Σκλαβουνάκη’’ του Επιμελητηρίου γέμισε κόσμο, που χάρηκε μία όμορφη εκδήλωση, με ωραία δώρα (τρία ταξίδια σε προορισμούς του εξωτερικού και της Ελλάδας), αλλά και δεξίωση με μπουφέ και ζωντανή μουσική.

Οικοδεσπότης της βραδιάς, ο πρόεδρος του Επιμελητήριου Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Σταύρος Σπαθής, ο οποίος αφού ευχήθηκε καλή χρονιά στους επαγγελματίες, έκανε και έναν σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων, αλλά και αναφορά στους στόχους για το 2024.

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως: ‘’Πάγια θέση μας, ως Επιμελητήριο, είναι η επιδίωξη της συνεργασίας όλων μας για να προοδεύσει ο τόπος μας. Επιμελητήριο, δήμοι, Περιφέρεια, βεβαίως και κεντρική εξουσία, πρέπει όλοι να είμαστε παρόντες, στη προσπάθεια οικονομικής και κοινωνικής ευημερίας. Η συνεργασία αυτή δεν πρέπει να περιοριστεί μόνο στα θέματα εξυπηρέτησης και υποστήριξης των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών. Θα ήταν βέλτιστο να επεκταθεί και σε ζητήματα κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών, γιατί εκεί που υπάρχει ουσιαστική συνεργασία υπάρχει και μετρήσιμο αποτέλεσμα.

Στο πλαίσιο αυτό το Επιμελητήριο Κεφαλληνίας και Ιθάκης, το 2024 θα συνεχίσει τόσο να συνεργάζεται με όλους τους φορείς, όπως επίσης δεν θα πάψει να στρέφεται προς τη κεντρική Διοίκηση για την επιδίωξη αποφάσεων και έργων που θα στηρίξουν την επιχειρηματικότητα.

Τη χρονιά αυτή θα επιδιώξουμε με σθένος:

  • Τη δίκαιη και σωστή εφαρμογή της νέας φορολογικής νομοθεσίας.
  • Την επέκταση της χρηματοδότησης μέσω επιδοτήσεων ΕΣΠΑ και την ίση διανομή των πόρων, με απώτερο σκοπό την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των υπηρεσιών και των προϊόντων μας.
  • Επιδιώκουμε την επανεξέταση του ζητήματος των ασφαλιστικών εισφορών ώστε η αύξηση των μισθών να μην επιβαρύνει μονομερώς και υπερβολικά τις επιχειρήσεις, αλλά και
  • Βεβαίως και μέτρα ανακούφισης των οφειλών προς το Δημόσιο αλλά και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, μέσω της ενεργοποίησης μηχανισμών βιώσιμων και όχι ανεδαφικών.
  • Τέλος, μέτρα για την επίλυση του σημαντικού προβλήματος της εύρεσης προσωπικού στις επιχειρήσεις των νησιών μας, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο.

Επιπλέον, ως Επιμελητήριο τη νέα αυτή χρονιά στη στοχοθεσία μας, εντάσσουμε σημαντικές δράσεις που θα συμβάλλουν τόσο στην εξωστρέφεια του επιχειρηματικού κλάδου, όσο και στην ενίσχυση του επιμελητηριακού θεσμού.

Τον Μάιο του 2024 θα διοργανώσουμε για πρώτη φορά στη Κεφαλονιά και την Ιθάκη τη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, όπου Πρόεδροι και εκπρόσωποι των 59 Επιμελητηρίων της χώρας θα παρευρεθούν στα νησιά μας για τους σκοπούς της συνέλευσης, παρουσία σημαντικών προσώπων της πολιτικής και οικονομικής ζωής.

Επίσης, ήδη έχουμε ξεκινήσει το σχεδιασμό για την υλοποίηση του Φεστιβάλ Γαστρονομίας και των Επιχειρηματικών βραβείων 2024, δύο εκδηλώσεων που έχουν καταστεί θεσμός για το φορέα μας.

Τέλος, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα είμαστε έτοιμοι να υποβάλλουμε σημαντικές προτάσεις στα ανοιχτά διασυνοριακά προγράμματα, που θα έχουν σκοπό την προώθηση και ενίσχυση μιας βιώσιμης ανάπτυξης για τα νησιά μας. Αναφέρομαι στη νέα προγραμματική περίοδο των προγραμμάτων Ιnterreg’’.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν επίσης, ο Δήμαρχος Αργοστολίου και Επίτιμος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος, ο Βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος, ο αντιδήμαρχος Δήμου Ληξουρίου Γαλέμπ Ντιουάνι, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς Διονυσία Πολλάτου, από την εταιρεία Levante Ferries o Γιάννης Πυλαρινός.

Μετάβαση στο περιεχόμενο