english-flag
Search

Γ.Σ. ΤΗΣ ΚΕΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ κ. ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

konstantinos-mixalos

Επί τέσσερις συνεχείς ώρες ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης παραβρέθηκε στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που του τέθηκαν από τους προέδρους των 59 Επιμελητηρίων της χώρας.

Στις αιτιάσεις των εκπροσώπων του επιμελητηριακού κόσμου για τα μέτρα της κυβέρνησης και ιδιαίτερα για το click away, απάντησε ότι δεν αποτελεί ένα ιδανικό μέτρο για τη διάσωση του τζίρου στην αγορά, ωστόσο είναι ένα θετικό εναλλακτικό μέτρο που στην παρούσα συγκυρία μπορεί να δώσει κάποια λύση για διάσωση του τζίρου, ενώ δήλωσε ανοιχτός σε συνεχή διάλογο, προκειμένου ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας να προωθούνται μέτρα που να απορροφούν την πίεση στην αγορά. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι οι επιχειρήσεις που θα κάνουν χρήση αυτού του μέτρου θα θεωρούνται κλειστές για να λαμβάνουν τα οριζόντια μέτρα στήριξης.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν ανοίγουν τα μεγάλα εμπορικά κέντρα, αλλά δίνεται η δυνατότητα για «παράδοση εκτός». Όπως είπε υπάρχουν μεγάλοι περιμετρικοί χώροι και οι παραγγελίες μπορούν να παραδίδονται σε εξωτερικούς χώρους στην είσοδο του εμπορικού κέντρου.

Ερωτηθείς από τους προέδρους εάν η κυβέρνηση εξετάζει περαιτέρω επέκταση και βελτίωση της Επιστρεπτέας Προκαταβολής με αυξημένο ποσοστό «μη επιστρεπτέας» , ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η κυβέρνηση εξετάζει κάθε περιθώριο για υποστηρικτικά μέτρα αλλά ακόμη δεν υπάρχει κάτι σε τελική μορφή.

Διαβεβαίωσε, ωστόσο, ότι η κυβέρνηση δεν θα αφήσει τις επιχειρήσεις μόνες τους και πως όλα τα υποστηρικτικά μέτρα που έχουν ληφθεί θα ενισχυθούν στο εγγύς μέλλον, καθώς δεν είχαν προϋπολογιστεί με το δεδομένο των κλειστών καταστημάτων μέσα στις γιορτές.

Τέλος, ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Γεωργιάδης στα μέτρα στήριξης ειδικά για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, υποστηρίζοντας ότι ήδη πάνω από 9 δισ. ευρώ, δηλαδή πάνω από το 90% των συνολικά διαθέσιμων κονδυλίων, έχουν διατεθεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Μετάβαση στο περιεχόμενο