english-flag
Search

Ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου στην ΕΡΤ1

XATZITHEODOSIOU_21-8-2021

Με θέμα τα οξυμένα προβλήματα των επιχειρήσεων και της κοινωνίας από τις πρόσφατες πυρκαγιές και από το νέο, 4ο κύμα πανδημίας του κορονοϊού, ο νέος Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) και Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσιου, έδωσε συνέντευξη στην ΕΡΤ1, στην εκπομπή «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 10-12» με τη κα Νίνα Κασιμάτη στις 21 Αυγούστου 2021.

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Χατζηθεοδοσίου, πρώτο μέλημα της ΚΕΕΕ είναι να επισκεφτεί τις πληγείσες από τις τελευταίες πυρκαγιές περιοχές και να μιλήσει με τοπικούς φορείς, επιχειρήσεις και κατοίκους, ώστε να εντοπιστούν τα άμεσα και μακροπρόθεσμα προβλήματα που πρέπει να ξεπεραστούν για να επανέλθει η κανονική οικονομική και κοινωνική ζωή στις περιοχές. Η ΚΕΕΕ θα προτείνει μέτρα αλλά και θα στηρίξει κάθε προσπάθεια επαναφοράς της κανονικότητας. Οι πληγείσες περιοχές έχουν διογκωμένα προβλήματα, όχι μόνο από τις πρόσφατες καταστροφές και την πανδημία, αλλά και από τα χρόνια των μνημονίων και της οικονομικής κρίσης. Όλα αυτά πρέπει να τα ξεπεράσουμε.

Τα μέτρα της κυβέρνησης, τόνισε, είναι πολύ σημαντικά αλλά είναι μικρής διάρκειας. Χρειάζονται και μακροπρόθεσμα μέτρα αποκατάστασης της οικονομικής βιωσιμότητας των περιοχών, των επιχειρήσεων και των αγροτικών παραγωγικών εργασιών που απαιτούν χρόνια. Στόχος είναι να λειτουργήσει η οικονομία και να μείνουν οι άνθρωποι στον τόπο τους. Αλλιώς θα έχουμε κίνδυνο ερημοποίηση των περιοχών.

Όσον αφορά τα προβλήματα με τη νέα όξυνση της πανδημίας, επεσήμανε ότι «Υγεία και Οικονομία πάνε μαζί». Ο συμπολίτες μας πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι δικαίωμά τους να μην εμβολιάζονται. Δεν είναι μόνο το πρόβλημα της υγείας, αλλά κάθε περιοριστικό μέτρο που θα λαμβάνεται θα έχει άμεσες επιπτώσεις στην οικονομία, στις επιχειρήσεις, στην απασχόληση. Ένα νέο lockdown σημαίνει καταστροφή της οικονομίας και της κοινωνίας. Επεσήμανε δε ότι δεν μπορούν οι επιχειρηματίες να αναλάβουν ρόλους της Πολιτείας για τον έλεγχο των πελατών, δεν είναι αυτός ο ρόλος τους και πρέπει να ασκηθούν πιέσεις ώστε όλοι να εμβολιαστούν. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να θέτει με τις αποφάσεις του σε κίνδυνο οικογένειες, περιουσίες, την ίδια την κοινωνία μας.

Δείτε όλο το βιντεο

Μετάβαση στο περιεχόμενο