english-flag
Search

Γενική Συνέλευση ΕΕΔΕΓΕ στο Επιμελητήριο Ζακύνθου

Το Επιμελητήριο Ζακύνθου είχε την τιμή να φιλοξενήσει και να διοργανώσει την Γενική Συνέλευση του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (ΕΕΔΕΓΕ)

 

Η Ζάκυνθος καλωσόρισε το διήμερο αυτό γυναίκες επιχειρηματίες από όλη την Ελλάδα. Παρόντες ήταν φυσικά η πρόεδρος του ΕΒΕΑ & πρόεδρος ΕΔΕΓΕ κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, ο πρόεδρος της Κεντρικής ένωσης Επιμελητήριων Ελλάδος κ. Ιωάννης
Μασούτης καθώς και οι δύο αντιπρόεδροι της ΚΕΕΕ, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ) κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου και ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιώς κ. Ιωάννης Βουτσινάς. Μας τίμησε με την παρουσία του ο Διευθύνων σύμβουλος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού κ. ΔημήτρηςΕφραίμογλου. Χαιρετισμό απηύθυνε και η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα. Παρευρέθηκαν από τις τοπικές αρχές, ο Βουλευτής Διονύσης Ακτύπης, η Αντιπεριφερειάρχης Κατερίνα Μοθωναίου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ανδρέας Τσαπικούνης και ο Λιμενάρχης Ευάγγελος Τζούρτζος.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ζακύνθου, Φώτιος Κόττης δήλωσε: «Είναι πολύ ψηλά στην αντζέντα μας η γυναικεία επιχειρηματικότητα. Είναι τιμή μας και το επιδιώξαμε η Γ.Σ. να γίνει στο νησί μας. Είναι ένα απαραίτητο δομικό στοιχείο το γυναικείο μυαλό στο επιχειρείν, στην κρίση μεθόδου που παρουσιάζει η κοινωνία. Από την άλλη, είναι πάρα πολύ δύσκολο για τη γυναίκα – μητέρα – επιχειρηματία να τα συνδυάσει όλα. Είναι πολύ πιο δύσκολο συγκριτικά το να επιχειρείς και να είσαι γυναίκα. Οι γυναίκες επιχειρηματίες χρειάζονται μεγαλύτερη στήριξη της πολιτείας. Οι γυναίκες σε θέσεις ευθύνης είναι απαραίτητες και αξιόπιστες, γιατί μια ζωή είναι σε θέση ευθύνης».
Η πρόεδρος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών, Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου, ερωτηθείσα για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες επιχειρηματίες στις μέρες μας, δήλωσε: «Είναι μεγάλη μου χαρά να βρίσκομαι στη Ζάκυνθο και ευχαριστώ το Επιμελητήριο για τη θερμή φιλοξενία της Γ.Σ. του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Γυναικών Επιχειρηματιών. Τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα και υφίστανται ακόμα είναι η άνοδος των γυναικών σε ανώτερες διοικητικές θέσεις, είδαμε μια μεγάλη αύξηση την προηγούμενη χρονιά, όμως υπάρχουν ακόμα πράγματα να γίνουν. Υπάρχει ένα έμφυλο μισθολογικό χάσμα και ένα έμφυλο ψηφιακό χάσμα ακόμα και βέβαια πρέπει να ενισχυθεί η γυναικεία επιχειρηματικότητα, να αυξηθεί η συμμετοχή των γυναικών στο επιχειρείν και στη συνέχεια, να διευκολυνθεί η πρόσβαση σε επενδυτικά κεφάλαια. Αυτά είναι προβλήματα που με δράσεις το ΕΔΕΓΕΕ φροντίζει να ενισχύσει».

 

H Γραμματέας του Επιμελητηρίου Ζακύνθου και Οικονομική Επόπτης του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών, Νίκη Μαλαφούρη, σημείωσε: «Έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε από όλα τα μέρη της Ελλάδος επιχειρηματίες και ο σκοπός μας είναι ένας, να διεκδικούμε πάντα το καλύτερο για την επιχειρηματία γυναίκα και για την επιχειρηματία μητέρα. Ειδικά για τις μητέρες, θέλουμε να είναι οι προϋποθέσεις τέτοιες, ώστε να μπορεί να αφοσιωθεί στην οικογένεια και στην επιχείρηση, να έχει εξέλιξη, να έχει εξειδίκευση, να έχει εκπαίδευση, να έχει ισοτιμία και να μπορούμε να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον, γιατί η γυναίκα είναι το μέλλον…»

Ο κ. Μασούτης, υπογράμμισε: «Στηρίζουμε τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και είμαστε εδώ για να ακούσουμε όλα τα θέματα και να δούμε που μπορούμε να βοηθήσουμε. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ζακύνθου είναι πολύ δραστήριος και ξέρει πολύ καλά τα θέματα του τουρισμού και θα τα συζητήσουμε και θα κάνουμε από την πλευρά της Κεντρικής Ένωσης ότι καλύτερο μπορούμε». O κ. Χατζηθεοδοσίου, σημείωσε: «Χαίρομαι που είμαι στο νησί της Ζακύνθου. Είναι ένα νησί που προσθέτει πραγματικά πολύ μεγάλη υπεραξία μέσω του τουρισμού. Πιστεύουμε ότι θα πρέπει οι γυναίκες να είναι μπροστά σε κάθε είδους επιχείρηση. Το τραπεζικό σύστημα θα πρέπει να βλέπει με τον ίδιο τρόπο άντρες και γυναίκες. Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να τις βάζουν σε υψηλές θέσεις και να δίνουν την ευκαιρία σε γυναίκες να είναι μπροστά… Σύμφωνα με μελέτη που έγινε τελευταία από την Ευρωπαϊκή Ένωση αν οι γυναίκες ήταν στο ίδιο ποσοστό με τους άνδρες στη διοίκηση των επιχειρήσεων θα είχαμε 30 τρισεκατομμύρια παραπάνω τζίρο στα επόμενα 5 χρόνια». Τέλος, ο κ. Βουτσινάς, δήλωσε : «Γυναίκες επαγγελματίες από όλη τη χώρα, βρέθηκαν στην πατρίδα του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού, στη πανέμορφη Ζάκυνθο!Η παραγωγή και η επιβίωση στοιχεία που υπάρχουν στη φύση κάθε γυναίκας, είναι βασικάστοιχεία για την επιτυχία κάθε επιχειρηματικής κίνησης και επιλογής»Τα μέλη και οι προσκεκλημένοι απόλαυσαν τραγούδια από την χορωδία «Ροδάμπελος»υπό την διεύθυνση της Ανδριάνας Λυκούρεση, ενώ, στο τέλος των εργασιών έγιναν βραβεύσεις. Συγκεκριμένα, βραβεύτηκαν η κ. Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου, ο κ. Γιάννης Μασούτης, , ο κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο κ. Γιάννης Βουτσινάς, η κ. Ντιάνα Παράσχη, πρώην Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ζακύνθου και μέλος του ΔΣ ΕΕΔΕΓΕ καθώς και όλα τα μέλη του Δ.Σ του ΕΕΔΕΓΕ.

 

Tο απόγευμα της ίδιας μέρας ακολούθησε η ολοκληρωμένη παρουσίαση του, μείζονος σημασίας για το Επιμελητήριο Ζακύνθου, έργου “Διαδικτυακό σύστημα εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας για την προσεισμική πόλη της Ζακύνθου και διασύνδεση με την τοπική
επιχειρηματικότητα” σε μια κατάμεστη αίθουσα με απαιτητικό κοινό. Τέλος την Κυριακή 2/4/2023 πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία Β2Β επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ τριών κλάδων, αυτό των ιδιοκτητών φροντιστηρίων ξένων γλωσσών, ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και δημοσίων σχέσεων – ΜΜΕ.

Στηρίζουμε το μέλλον με την δύναμη της γυναίκας!!!

Μετάβαση στο περιεχόμενο