english-flag
Search

Δίκτυο Επιμελητηρίων και αποτελεσματική οργάνωση

ΚΜέλη της ΚΕΕ είναι τα 59 Επιμελητήρια που καλύπτουν ολόκληρη τη χώρα, τα οποία εκπροσωπεί στο εσωτερικό και εξωτερικό, εκφράζοντας τις θέσεις τους και διατυπώνοντας τη συνισταμένη των απόψεών τους. Στην ΚΕΕ συμμετέχουν ισότιμα και τα 59 ελληνικά Επιμελητήρια: Εμπορικά – Βιομηχανικά – Βιοτεχνικά και Επαγγελματικά. Συγκεκριμένα σε κάθε νομό λειτουργεί ένα μικτό Επιμελητήριο, με εξαίρεση τις τρεις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, στις οποίες λειτουργούν από τρία Επιμελητήρια. Μέσω αυτού του δικτύου η ΚΕΕ εκπροσωπεί το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας: των 880 χιλιάδων ελληνικών επιχειρήσεων. Η ΚΕΕ, όπως και τα Επιμελητήρια – μέλη της, είναι ο συνδετικός κρίκος που ενώνει τις επιχειρήσεις με τη δημόσια διοίκηση και ο επίσημος χώρος διαλόγου ανάμεσα στη πολιτεία και τις παραγωγικές τάξεις.

Η ΚΕΕ με την ανάπτυξη ενός μόνιμου και σταθερού δικτύου επικοινωνίας και συνεργασίας με τα Επιμελητήρια – μέλη της, προσφέρει υπηρεσίες στις ελληνικές επιχειρήσεις για τη βελτίωση του επιχειρησιακού περιβάλλοντος στο οποίο δραστηριοποιούνται και την καλύτερη πρόσβασή τους στα διάφορα χρηματοδοτικά μέσα. Επίσης, μέσω της υποβολής και προώθησης των διαφόρων αιτημάτων της επιχειρηματικής τάξης, μπορεί να παρεμβαίνει στις διαδικασίες για τη λήψη αποφάσεων που αφορούν στα επιχειρηματικά θέματα και προβλήματα και να συμβάλλει ουσιαστικά στη διαμόρφωση της οικονομικής πολιτικής. Η ΚΕΕ άλλωστε αποτελεί – μέσω των κατά τόπους Επιμελητηρίων – τον μοναδικό φορέα στην Ελλάδα, που εκπροσωπεί και εκφράζει το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου και κατ΄ επέκταση του συνόλου των παραγωγικών τάξεων (εμπορικές, βιοτεχνικές, επαγγελματικές, βιομηχανικές επιχειρήσεις, ως και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών).

Ο επιμελητηριακός θεσμός στη χώρα μας λειτουργεί το πληρέστερο εθνικό επικοινωνιακό δίκτυο, σε επίπεδο επιχειρηματικού κόσμου, με κέντρο αναφοράς την ΚΕΕ και περιφερειακές μονάδες τα κατά τόπους Επιμελητήρια – μέλη της, τα οποία και φέρουν την ευθύνη για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας στην περιοχή τους. Μέσω, δε, της σύνδεσης της ΚΕΕ με το Ευρωεπιμελητήριο (το συντονιστικό όργανο όλων των ευρωπαϊκών, με την ευρεία έννοια, Επιμελητηρίων) το ανωτέρω δίκτυο αποκτά και ευρωπαϊκές διαστάσεις.

Μετάβαση στο περιεχόμενο