english-flag
Search

Η ΚΕΕΕ και τα Επιμελητήρια ως εργαλεία στην αναπτυξιακή διαδικασία

Κύριο μέλημα της ΚΕΕ αποτελεί η προσπάθεια διεύρυνσης του ρόλου της, καθώς και του ρόλου των Επιμελητηρίων, ως γνήσιων εκφραστών της επιχειρηματικής κοινότητας, μέσω κυρίως της ανάληψης νέων πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας, συμμετέχοντες ως φορείς υλοποίησης σχεδίων ανάπτυξης και υπηρεσιών στρατηγικής σημασίας. Τα Επιμελητήρια και η ΚΕΕ μπορούν να διαχειρίζονται αναπτυξιακά έργα κατά τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο, γιατί διαθέτουν τόσο τα μέσα που απαιτούνται, όσο και την απαραίτητη για το σκοπό αυτό εμπειρία.

Επιχειρήσεις και ΚΕΕΕ

Στους κόλπους των Επιμελητηρίων εντάσσονται περίπου 880 χιλιάδες επιχειρήσεις – όλων των κατηγοριών, κλάδων και νομικών μορφών – οι οποίες στην πλειονότητά τους διατηρούν μία μόνιμη και αμφίδρομη επικοινωνία με αυτά και χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες τους:

  • Μέσω του δικτύου αυτού των κατά τόπους Επιμελητηρίων, η ΚΕΕ ενημερώνεται άμεσα για τα προβλήματα και τα αιτήματα των επιχειρήσεων ολόκληρης της χώρας και για τις απόψεις τους πάνω στα διάφορα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα του τόπου.
  • Παράλληλα, μέσω του ίδιου δικτύου, η ΚΕΕ διαχέει σε ολόκληρο τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας ενημερωτικό υλικό για τις αγορές (ελληνικές και ξένες), τις εξελίξεις στο νομικό πλαίσιο επιχειρηματικής δράσης (εθνικές και κοινοτικές), τις ευκαιρίες συνεργασίας, την τεχνολογία, την καινοτομία κ.ά.
  • Επίσης ενημερώνει για τις δυνατότητες χρηματοδότησης, τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία που απευθύνονται στις επιχειρήσεις, τα διάφορα κοινοτικά και εθνικά προγράμματα ανάπτυξης και ανασυγκρότησης, κ.ά.

Το Επιμελητηριακό δίκτυο απευθύνεται, κατά κύριο λόγο στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας, που αποτελούν άλλωστε το μεγαλύτερο μέρος και αποδεδειγμένα τη βάση της ελληνικής και ευρωπαϊκής οικονομίας.

Υποστήριξη επιμελητηριακών θεματικών πρωτοβουλιών

Η ΚΕΕ είναι ευαίσθητη σε αναπτυξιακές πρωτοβουλίες περιφερειακού χαρακτήρα, που ξεκινούν με πρωτοβουλία των Επιμελητηρίων και για το λόγο αυτό παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια και υποστήριξη στις δράσεις αυτές. Στο πλαίσιο αυτό η ΚΕΕ συμμετέχει στις συνεδριάσεις των καταστατικών οργάνων και σε άλλες εκδηλώσεις τόσο του Ελληνικού Επιμελητηριακού Συνδέσμου Μεταφορών (Ε.Ε.Σ.Υ.Μ.) όσο και του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.), παρέχοντας τη διαρκή και ουσιαστική υποστήριξή της.

Μετάβαση στο περιεχόμενο