english-flag
Search

Παροχή Υπηρεσιών προς τα Επιμελητήριο – Μέλη

Δράσεις ενημέρωσης και στήριξης των μελών

Μία από τις βασικές υπηρεσίες που προσφέρει η ΚΕΕ στα μέλη της είναι η ενημέρωση και πληροφόρηση επί όλων των οικονομικών εξελίξεων και των θεμάτων, των οποίων είναι άμεσος αποδέκτης τόσο από το εσωτερικό όσο και το εξωτερικό. Η πληροφόρηση και ενημέρωση γίνεται τόσο μέσω των γνωστών συμβατικών μεθόδων, όσο και μέσω των διαθέσιμων νέων τεχνολογιών και κυρίως του διαδικτύου (internet).

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, η ΚΕΕ, με γνώμονα την αξιοποίηση των ευκαιριών του σύγχρονου περιβάλλοντος και την παρακολούθηση των εθνικών και κοινοτικών στρατηγικών κατευθύνσεων, εστιάζει την δραστηριότητά της στους παρακάτω τομείς:

  1. Την ενίσχυση των οργάνων που διαθέτει στον επιμελητηριακό χώρο για την βελτίωση τόσο της επικοινωνίας και συνεργασίας με τα Επιμελητήρια – μέλη της όσο και τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο συντονισμό των ενεργειών και δράσεών της.
  2. Την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών πληροφόρησης και ενημέρωσης στα μέλη της, που βοηθούν στην καλή λειτουργία τους και στην ανάπτυξη και ανάληψη πρωτοβουλιών, καθώς και στη διευκόλυνση της μεταξύ τους επικοινωνίας και της επικοινωνίας με τρίτους, κύρια μέσω της χρήσης και της διάχυσης της σύγχρονης τεχνολογίας της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών.
  3. Την ενημέρωση σε τακτική βάση των Επιμελητηρίων για εξελίξεις και γεγονότα ευρύτερου ενδιαφέροντος του ελληνικού και διεθνούς χώρου (συνέδρια, κοινοτικά προγράμματα, νομοθετικές ρυθμίσεις, κ.λ.π.), είτε με αποστολή έντυπου υλικού, είτε ηλεκτρονικά μέσω του διαδικτύου. Παράλληλα, η προσπάθεια αυτή συμπληρώνεται με ενημερωτικές ημερίδες.
  4. Την μελέτη των ειδικών προβλημάτων των Επιμελητηρίων, προκειμένου να προωθηθούν στα κέντρα λήψης αποφάσεων και να εξευρεθούν οι κατάλληλες και επωφελείς για αυτά λύσεις.
  5. Την ευπρόσωπη εκπροσώπηση των Επιμελητηρίων στο εσωτερικό και εξωτερικό.
  6. Την άσκηση κατά τον αποτελεσματικότερο τρόπο του συμβουλευτικού ρόλου της έναντι των αρχών.
  7. Την προώθηση και υλοποίηση του σημαντικού έργου του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ) προς όφελος των Επιμελητηρίων.
  8. Τη διεκδίκηση από την Πολιτεία της διαχείρισης αναπτυξιακών έργων.
  9. Την υλοποίηση από την ΚΕΕ και τα Επιμελητήρια των διαφόρων έργων από τη συμμετοχή σε προγράμματα, όπως την ΚΕΔΥ – ΚΕΤΑ τα ΚΕΠ, το EQUAL, της κοινωνίας της πληροφορίας κ.ά. πρωτοβουλίες και δράσεις.
  10. Τη δημιουργία και λειτουργία των Ηλεκτρονικών Τραπεζών Δεδομένων και των Βάσεων Επιχειρηματικής Πληροφόρησης (e-boss και e-chamber), οι οποίες ενδιαφέρουν τα Επιμελητήρια και τις επιχειρήσεις – μέλη τους και τους παρέχουν ενημέρωση για διάφορα θέματα επιχειρηματικού ενδιαφέροντος, προώθηση πληροφοριών ζήτησης και προσφοράς προϊόντων και πρώτων υλών, σε συνεργασία με άλλους φορείς κ.λ.π.

Μετάβαση στο περιεχόμενο