english-flag
Search

Ε.Ε.Α. – «Γιορτινή ατμόσφαιρα αλλά και έντονη συγκίνηση στην απονομή των βραβείων επιχειρηματικότητας του Ε.Ε.Α., παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας»

ΕΕΑ1

Σε μία λαμπρή εκδήλωση η οποία όμως είχε και έντονη συγκινησιακή φόρτιση, απονεμήθηκαν τα βραβεία «Βιώσιμης – Καινοτόμου & Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας» του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, τη  Δευτέρα 1η Νοεμβρίου 2021, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος ΕΛΣ.

 Τη μεγάλη γιορτή της επιχειρηματικότητας τίμησε με την παρουσία της η Α.Ε. Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία και απένειμε ένα από τα τιμητικά βραβεία της εκδήλωσης στην καθηγήτρια Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοτανίδου, για τη σημαντική συνεισφορά της στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Τιμητική πλακέτα απένειμε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α., Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, παρουσία όλων των μελών της Διοικητικής Επιτροπής.

 Βραβεία επίσης απένειμαν Υπουργοί, βουλευτές, εκπρόσωποι κομμάτων, ενώ παρέστησαν εκπρόσωποι φορέων, επιχειρηματικών ομίλων και πρόεδροι επιμελητηρίων. 

Μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές της εκδήλωσης ήταν η βράβευση από σύσσωμη τη Δ.Ε. του Ε.Ε.Α., του Δημήτρη Καρακώστα, του μαθητή που παρά την απώλεια και των δύο γονιών του από κορονοϊό λίγο πριν από τις πανελλήνιες εξετάσεις, παρέμεινε προσηλωμένος στον στόχο του και εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών.

 Ήταν η 5η απονομή των βραβείων, μία εκδήλωση που έχει γίνει πλέον θεσμός. Στη φετινή γιορτή της επιχειρηματικότητας, η οποία άνοιξε και έκλεισε υπό τους ήχους της 65μελούς «Φιλαρμονικής Μάντζαρος» που ήρθε ειδικά για τη βραδιά από την Κέρκυρα, βραβεύθηκαν μικρομεσαίες επιχειρήσεις που κατάφεραν σε δυσμενείς συνθήκες, όχι απλά να επιβιώσουν, αλλά να αναπτυχθούν και να καινοτομήσουν, ενισχύοντας τις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

«Ο τόπος μας έχει ανάγκη από ανθρώπους που οικοδομούν ‘με λογισμό και μ’ όνειρο’ το κοινό μας μέλλον», τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στον χαιρετισμό της κατά την τελετή απονομής των βραβείων. 

 Αναφερόμενη στα φετινά βραβεία, η ΠτΔ υπογράμμισε ότι «βραβεύονται οι εκπρόσωποι μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που προωθούν την παραγωγή τους στο εξωτερικό με τον πιο πρωτότυπο τρόπο, χρησιμοποιώντας το οπλοστάσιο της υψηλής τεχνολογίας, δημιουργώντας νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας, με σεβασμό στο περιβάλλον και υψηλή προσαρμοστικότητα στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των καταναλωτών που έχει επιφέρει η πανδημία, αλλά και οι στόχοι της διττής ψηφιακής και κλιματικής μετάβασης».

Επίσης υποστήριξε, ότι οι μεγάλες προκλήσεις για τις ελληνικές επιχειρήσεις στη νέα εποχή, είναι άρρηκτα συνδεδεμένες, τόσο με το πεδίο ενδυνάμωσης των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού, όσο και με την κρίσιμη πρόσβαση σε νέες αγορές, ιδίως στο αναδυόμενο παγκοσμιοποιημένο “οικοσύστημα” των ψηφιακών πλατφορμών που αναδιατάσσουν τις υφιστάμενες αλυσίδες αξίας. «Έχουν επίσης να κάνουν με τον βαθμό που οι επιχειρήσεις επιτυγχάνουν να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες ανταγωνισμού που προκαλεί η αναδιάρθρωση υφιστάμενων κλάδων και καθιερωμένων επιχειρηματικών μοντέλων λόγω των τεχνολογικών αλλαγών και της ψηφιοποίησης, αλλά και οι νέες μορφές απασχόλησης. Συνθήκες ιδιαίτερες, που καταδεικνύουν διεθνώς την αυξανόμενη σημασία που έχει η επιχειρηματική δικτύωση και μεγέθυνση σε συνδυασμό με την ψηφιακή ωρίμανση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε όλα τα πεδία» συμπλήρωσε.

Τέλος, συνεχάρη το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και για τα ειδικά τιμητικά βραβεία που αφορούν την αριστεία, την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, τη συμβολή στην ανάπτυξη της οικονομίας καθώς φανερώνουν την κοινωνική μέριμνα και ευαισθησία του επιχειρηματικού κόσμου.

 Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α., Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ευχαρίστησε θερμά την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για την ιδιαίτερα τιμητική παρουσία της στην εκδήλωση, αλλά και την υποστήριξή της στο επιχειρείν.

 Έκανε, ακόμη, ειδική αναφορά στην Φώφη Γεννηματά, την οποία είχε την τύχη, όπως είπε, να γνωρίζει από τα φοιτητικά του χρόνια, τονίζοντας: «η απώλειά της φτώχυνε την Ελλάδα. Ας κρατήσουμε, όμως, τη φωτεινή κληρονομιά που μας άφησε με την παρουσία της και με τις αξίες που χαρακτήρισαν την πορεία της: τη γενναιότητα, την αξιοπρέπεια, το ήθος, την ακεραιότητα, την ενσυναίσθηση».

 Αναφερόμενος στην πορεία της οικονομίας και την επιχειρηματικότητα ο κ. Χατζηθεοδοσίου σημείωσε «είναι καιρός να δούμε κατάματα τις παθογένειες και τα προβλήματα, που πρέπει ακόμη να αντιμετωπίσουμε. Να πάρουμε γενναίες αποφάσεις, για να διορθώσουμε και όχι να κουκουλώσουμε τις αδυναμίες μας. Να επενδύσουμε σε σύγχρονες παραγωγικές δυνατότητες. Σε νέες γνώσεις και δεξιότητες. Να βρεθούμε στην πρωτοπορία και όχι στο περιθώριο της ψηφιακής και της πράσινης ανάπτυξης».

Σε αυτή την προσπάθεια, όπως τόνισε, οι επιχειρήσεις μπορούν και πρέπει να πρωταγωνιστήσουν και η επιμελητηριακή κοινότητα εργάζεται με αυτό το στόχο προτείνοντας και ζητώντας από την Πολιτεία «μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, απέναντι σε φλέγοντα, άμεσα προβλήματα όπως είναι οι ανατιμήσεις στην ενέργεια, η έλλειψη ρευστότητας και η συσσώρευση χρέους, εξαιτίας της πανδημίας».

 Τα βραβεία απένειμαν, κατά σειρά, ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής, Χάρης Μαμουλάκης, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, βουλευτής, Χάρης Θεοχάρης, η Υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης και η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ.

Τιμητικές διακρίσεις, συνοδευτικές των βραβείων, απένειμαν τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Ε.Ε.Α. και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, οι Αντιπρόεδροι Νίκος Γρέντζελος, Νίκος Κογιουμτσής και Ηλίας Μάνδρος, ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Γαβαλάκης, ο Οικονομικός Επόπτης Παναγιώτης Παντελής, ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων Γιώργος Ζηκόπουλος, ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων Γιάννης Βαφειαδάκης και το μέλος της ΔΕ και Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύθηκαν οι ακόλουθες επιχειρήσεις:

·        NAVY & GREEN – Κατηγορία βράβευσης: Συνεργατικότητα σε περίοδο κρίσης

·        V SQUARED DEVELOPMENT  – Κατηγορία βράβευσης: Συνεισφορά στην Εθνική Οικονομία 

·        GIZELIS ROBOTICS – Κατηγορία βράβευσης: Πρότυπες Εξαγωγές 

·        ROBINSON SHOES – Κατηγορία βράβευσης: Ψηφιακή Ανάπτυξη 

·        12 GODS – Κατηγορία βράβευσης: Νεοφυής Επιχειρηματικότητα 

·        IOANNA KOURBELA – Κατηγορία Βράβευσης: Οικογενειακή Επιχείρηση

 ·        NVISIONIST – Κατηγορία Βράβευσης: Καινοτομία & Νέα Προϊόντα 

·        ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΑΘΗΝΑΪΚΟΝ – Κατηγορία βράβευσης: Ανάπτυξη στον χρόνο

·        LINE UP DESIGN – Κατηγορία Βράβευσης: Επιχειρηματικότητα και Εξωστρέφεια.

 Ειδικά τιμητικά βραβεία απονεμήθηκαν στην Καθηγήτρια Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, κυρία Αναστασία Κοτανίδου, για τη σημαντική συνεισφορά της στη μάχη κατά του κορονοϊού, στον πρωτοετή φοιτητή Δημήτρη Καρακώστα, και στους κ.κ. Ευάγγελο Ξυγκώρο και Γιάννη Τρουπή, οι οποίοι αν και Πρόεδροι των επιμελητηρίων Μεσσηνίας και Αρκαδίας, τιμήθηκαν για την προσφορά τους στην οινοποιία και την επιχειρηματικότητα.

 

Την εκδήλωση, στην οποία ελήφθησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας για την αποφυγή της διάδοσης του κορονοϊού, παρουσίασαν οι δημοσιόγραφοι Μαριλένα Γεραντώνη και Νίκος Υποφάντης. Μετάφραση στη νοηματική έκανε η Νεφέλη Ράντου.

 

#eeathens_vraveia2021

 Χορηγοί: Τράπεζα Eurobank, Groupama Ασφαλιστική

 Χορηγοί επικοινωνίας: Όμιλος ΣΚΑΪ, Εφημερίδα Ναυτεμπορική

 Χορηγός διαδικτυακής επικοινωνίας:

 naftemporiki.gr

 Υποστηρικτές επικοινωνίας:

 eea.gr, insurance-eea.gr, uhc.gr

 

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο