english-flag
Search

Εορταστική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Βοιωτίας:«Εορταστική Εκδήλωση 2024»

Θέμα: «Εορταστική Εκδήλωση 2024»

Με την παρουσία του Κυβερνητικού Εκπροσώπου και Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, κ. Παύλου Μαρινάκη, την συμμετοχή αντιπροσωπειών από την επιμελητηριακή κοινότητα της χώρας, εκπροσώπων της πολιτικής ζωής του τόπου, εκπροσώπων του α` και του β` βαθμού Αυτοδιοίκησης, της Εκκλησίας και των παραγωγικών, κοινωνικών και πολιτιστικών φορέων της τοπικής κοινωνίας, πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, η εορταστική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, την Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2024, στο «Ρόδον Palace», στέλνοντας το μήνυμα:  «Η Βοιωτία μοχλός ανάπτυξης και εξωστρέφειας, το Επιμελητήριο Βοιωτίας δίπλα στα μέλη του και στην τοπική κοινωνία» .

Η φετινή γιορτή της επιχειρηματικότητας είχε έντονο το στοιχεία της κοινωνικής προσφοράς, καθώς το Επιμελητήριο Βοιωτίας είχε επιλέξει να τιμήσει πρόσωπα από όλο το φάσμα της κοινωνίας μας και μέσω όλων αυτών των προσώπων, να φανερώσει και την δική του πλατιά συμμετοχή και διασύνδεση, με όλες τις πλευρές της τοπικής ζωής.

Στο πλαίσιο αυτό, η εορταστική εκδήλωση για το καλωσόρισμα του 2024 ξεκίνησε με το Μουσικό Σχολείο Λιβαδειάς και ένα πλούσιο πρόγραμμα παραδοσιακής μουσικής, που είχαν ετοιμάσει εκπαιδευτικοί και μαθητές, Με το πέρας του μουσικού προγράμματος, ο Πρόεδρος κ. Παναγιώτης Αγνιάδης βράβευσε συμβολικά την Διευθύντρια του, κα Παρασκευή Μητρατζούλη «για την πολύτιμη συνεισφορά του σχολείου, στην εκπαίδευση και στον πολιτισμό όλης της Βοιωτίας».

Στην συνέχεια, έγινε η ευλογία της βασιλόπιτας  του νέου έτους, από τον εκπρόσωπο του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος, κ. Γεώργιο, Αρχιερατικό Επίτροπο, π. Γεώργιο Θανάσου και την συνοδεία του.

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο κ.  Παναγιώτης Αγνιάδης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Στην ομιλία του, ο κ. Αγνιάδης αναφέρθηκε στα προβλήματα, που αντιμετωπίζει η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα αλλά και στις μεγάλες δυνατότητες της, εστιάζοντας στην δυναμική της βοιωτικής επιχειρηματικής κοινότητας. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Παρά τα προβλήματα όμως, έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του «βοιωτικού επιχειρείν», πιστεύουμε στις ικανότητες της βοιωτικής επιχειρηματικής κοινότητας. Μιας κοινότητας, που χαρακτηρίζεται από ένα έντονο δυναμισμό, με συνολικά 9.500 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με 250 από αυτές να είναι εξαγωγικές».

Ακολούθως, το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητήριου Βοιωτίας τίμησε τον προσκεκλημένο, Κυβερνητικό Εκπρόσωπο & Υφυπουργό στον Πρωθυπουργο κ. Παύλο Μαρινάκη, «για την προσφορά του στο επιχειρείν και στο δημόσιο βίο της χώρας μας».

 

Κατά το χαιρετισμό του, ο κ. Μαρινάκης εξήρε τον ρόλο των Επιμελητηρίων στην προσπάθεια ανάτασης της οικονομίας της χώρας, μίλησε για τα μέτρα και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, για το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου ενώ αναφέρθηκε και σε τοπικά θέματα, όπως είναι οι διεκδικήσεις, που σχετίζονται με την αναθεώρηση στο δικαστικό χάρτη της χώρας αλλά και οι αγροτικές κινητοποιήσεις. Όσον αφορά το ρόλο του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, ο κ. Μαρινάκης στάθηκε ιδιαίτερα στην παρουσία του Προέδρου κ. Παναγιώτη Αγνιάδη και στην πολύτιμη εμπειρία του εν γένει στην επιμελητηριακή οικογένεια.

Στην συνέχεια, το Επιμελητήριο Βοιωτίας, ενισχύοντας τους δεσμούς συνεργασίας με τις τοπικές κοινωνίες και τα πρόσωπα που συνεισφέρουν ποικιλοτρόπως σε αυτή, βράβευσε συμβολικά :

 • τον Βοιωτό επιχειρηματία, κ. Σάκη Κατσέλη, για την προσφορά του στο επιχειρείν της χώρας. Την βράβευση έκανε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος & Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, κ. Παύλος Μαρινάκης.
 • τον Διοικητή της Δομής Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο Θήβας, κ. Χριστόφορο Ιγγλέση, για την συμβολή του, στην ανθρωπιστική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος στην χώρα μας. Την βράβευση έκανε ο Βουλευτής Βοιωτίας, κ. Λευτέρης Κτιστάκης.
 • την επιχείρηση του αείμνηστου Κωνσταντίνου Γκέλη, για την προσφορά της στο επιχειρείν του τόπου μας και στην ανάπτυξη του κλάδου δέρματος της βοιωτικής οικονομίας. Την βράβευση έκανε ο Βουλευτής Βοιωτίας, κ. Γιώργος Μουλκιώτης.
 • τον Καθηγητή Αστροφυσικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κ. Λουκά Βλάχο, για την συμβολή του, στην επιστήμη της αστροφυσικής στην χώρα μας. Την βράβευση του έκανε ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.), κ. Γιώργος Καββαθάς.
 • την εταιρεία ΣΑΝΚΕ Μ.Ε.Π.Ε., μεγάλο χορηγό της εκδήλωσης, για την πολύτιμη συνδρομή της, στο έργο και στις δράσεις του Επιμελητηρίου Βοιωτίας. Το βραβείο παρέλαβε ο ιδρυτής της επιχείρησης, κ. Δημήτριος Σταματούκος και την βράβευση έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, κ. Γιώργος Ντασιώτης.
 • την εταιρεία ΤΕΧΑΝ ΑΒΕΕ, μεγάλο χορηγό της εκδήλωσης, για την πολύτιμη συνδρομή της, στο έργο και στις δράσεις του Επιμελητηρίου Βοιωτίας. Την βράβευση έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κ. Κώστας Γαλάνης.
 • το Κτήμα Μουσών της οικογένειας Ζαχαρία, χορηγό της εκδήλωσης, για την πολύτιμη συνδρομή του, στο έργο και στις δράσεις του Επιμελητηρίου Βοιωτίας. Την βράβευση έκανε η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κα Φανή Παπαθωμά.
 • το Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο (ICC) στο πρόσωπο της κας Άννας Καμαρίδη, Προέδρου του ICC Woman Hellas και μέλους του ΔΣ του ICC καθώς και την  κα Αγγελική Μπούρα, μέλος του ΔΣ του ICC Woman Hellas, για την προσφορά τους στο επιχειρείν και για την επιτυχημένη δράση του ICC Women Hellas. Τις βραβεύσεις έκαναν αντίστοιχα ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου και ο Δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Δημήτρης Καραμάνης.
 • τον Εθνικό Προπονητή των Special Olympics, κ. Μιχαήλ Τόλια, για την συμβολή του, στην ανάπτυξη της ειδικής αγωγής στην χώρα μας. Την βράβευση έκανε ο τ. Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας και Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Γιάννης Περγαντάς.
 • την επιχείρηση του αείμνηστου Ανδρέα Σύρμου, για την προσφορά της στο επιχειρείν του τόπου μας και στην ανάπτυξη του κλάδου πλαστικών της βοιωτικής οικονομίας. Την βράβευση έκανε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας, κ. Πάνος Λώλος.
 • τον κ. Γιάννη Βουτσινά, Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Αττικής και Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιώς για την προσφορά του στον επιμελητηριακό θεσμό και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Την βράβευση έκανε ο Δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας, κ. Αρμόδιος Γ.Δρίκος.

Τέλος, το Επιμελητήριο Βοιωτίας «τιμής ένεκεν» απέδωσε αναμνηστικά στον κ. Παύλο Πολιτάκη, Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Όμορων Νομών και Νήσων Αιγαίου και στον Πρόεδρο του ΔΣ του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) κ. Ευάγγελο Καραμίντζιο.

 

Την εορταστική εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, πέραν των προαναφερθέντων,  η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας κα Λουκία Θεοδώρου, οι Δήμαρχοι Ορχομενού κ. Γιώργος Τζαβάρας και Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας, κ. Γιάννης Σταθάς, ο Αστυνομικός Διευθυντής Βοιωτίας, κ. Ηλίας Μπακούμης, ο Διοικητής της Π.Υ. Λιβαδειάς Ταξίαρχος κ. Κώστας Πούλος, μέλη του ΔΣ του ΣΒΣΕ και Επαγγεματιοβιοτεχνικών Ομοσπονδιών, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κ. Θανάσης Κυρίτσης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Γιάννης Γεροντίτης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φωκίδας κ. Βασίλης Αυγερινός, καθώς και μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων τους, Πρόεδροι και μέλη των ΔΣ των Εμπορικών Συλλόγων και Σωματείων της Βοιωτίας, πολλά μέλη του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, κ.α.

Μετάβαση στο περιεχόμενο