english-flag
Search

Επιμελητήριο Βοιωτίας: Εορταστική Εκδήλωση 2023

Με την παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από την επιμελητηριακή κοινότητα της χώρας, εκπροσώπων της πολιτικής ζωής του τόπου, εκπροσώπων του α` και του β` βαθμού Αυτοδιοίκησης, της Εκκλησίας και των παραγωγικών, κοινωνικών και πολιτιστικών φορέων της τοπικής κοινωνίας, πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, η εορταστική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, στις 13 Φεβρουαρίου 2023, στον Ορχομενό, στέλνοντας το μήνυμα  «Η Βοιωτία δημιουργεί, παράγει, εξάγει και προχωρά στο μέλλον με αισιοδοξία» .

 

Η εορταστική εκδήλωση για το καλωσόρισμα του 2023 ξεκίνησε, με την ευλογία του νέου έτους, από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος, κ. Γεώργιο και την συνοδεία του.

 

Την έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο κ.  Παναγιώτης Αγνιάδης, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και γενικός γραμματέας της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Στην ομιλία του ο κ. Αγνιάδης αναφέρθηκε στο παραγωγικό ιστό της Βοιωτίας, στις δράσεις και στις συνέργειες που υλοποιούνται μέσα από την συνεργασία του Επιμελητηρίου Βοιωτίας με την Πολιτεία, τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας καθώς και με τον α` και β` βαθμό Αυτοδιοίκησης καθώς  και στα θέματα της επικαιρότητας που απασχολούν άμεσα στο σύνολο των επιχειρήσεων. «Το δύσβατο πεδίο για το επιχειρείν, που επιβλήθηκε με την υπερδεκαετή δημοσιονομική κρίση και παρέμεινε  με την πανδημία του κορονοϊού συνεχίζει να είναι επιβαρυμένο» τόνισε ο κ. Αγνιάδης. Και συνέχισε: «Αυτή την φορά, από τις συνεχείς ανατιμήσεις, ιδιαίτερα στα καύσιμα και βέβαια την ακριβή ενέργεια, ενώ και ο πόλεμος στην Ουκρανία προκαλεί παγκόσμιες αναταράξεις. Τα μέτρα, που λαμβάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των παραπάνω δυσχερειών στο επιχειρείν είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Όμως είναι απαραίτητο να αναληφθούν και άλλες πιο δυναμικές πρωτοβουλίες, ιδιαίτερα προς την κατεύθυνση αντιμετώπισης της ακριβής ενέργειας, της ενίσχυσης της ρευστότητας, της αναθεώρησης του υποτονικού χρηματοδοτικού ρόλου των τραπεζών, της «συγχώρεσης» του χρέους, που έχει συσσωρευθεί στις επιχειρήσεις, του αναποτελεσματικού ασφαλιστικού συστήματος, της απλοποίησης των φορολογικών συστημάτων, της μείωσης της γραφειοκρατίας, της πάταξης του παραεμπορίου, της διευκόλυνσης της εξωστρέφειας, της ενίσχυσης της καινοτομίας και της σύνδεσής των επιχειρήσεων με την έρευνα και την τεχνολογία», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας. «Ας αντικρύσουμε με αισιοδοξία το 2023, ας δουλέψουμε δημιουργικά και είμαι σίγουρος, ότι θα καταφέρουμε να γίνει η Βοιωτία πρωταγωνίστρια στην εθνική προσπάθεια για την οικονομική ανάκαμψη και την αποκατάσταση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών», κατέληξε.

Ακολούθως, το Επιμελητήριο Βοιωτίας τίμησε τον προσκεκλημένο, υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο «για για την συνεισφορά του στην εξύψωση των Ενόπλων Δυνάμεων και την αμυντική θωράκιση της πατρίδας μας».  Κατά το χαιρετισμό του, ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στο έργο, που έχει επιτελεστεί στον τομέα της Άμυνας και της Ασφάλειας, καθώς επίσης και για την ανάγκη διατήρησης της σταθερότητας στη χώρα, από την οποία εξαρτάται η ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας, η προσέλκυση επενδύσεων και η ευημερία της κοινωνίας. Ειδικότερα, για τη στήριξη επιχειρήσεων και κοινωνίας από την κυβέρνηση, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε: «Ο επιχειρηματίας σήμερα λίγο ή πολύ καταλαβαίνει ότι περάσαμε δύσκολες μέρες. Είχε άμεση αρωγή από την κυβέρνηση, ιδίως στη δύσκολη εποχή της πανδημίας. Γίνονται προσπάθειες να σταθεί και στα άλλα προβλήματα που έχει, κυρίως όσον αφορά στο κόστος ενέργειας. Ασφαλώς δεν μπορεί να καλυφθεί όλο αυτό το κόστος με την κυβερνητική αρωγή. Ήδη όμως έχουν καταβληθεί 50 δισ. ευρώ σε πρώτη, δεύτερη και τρίτη φάση για τη στήριξη της κοινωνίας και της οικονομίας μέσα σε τέσσερα δύσκολα χρόνια, προκειμένου να αντέξουμε».  

 

Στη συνέχεια, το Επιμελητήριο Βοιωτίας, ενισχύοντας τους δεσμούς συνεργασίας με τις τοπικές κοινωνίες, βράβευσε συμβολικά τους έξι Δημάρχους της Βοιωτίας, απονέμοντας αντίστοιχα τιμητικές διακρίσεις στους κκ. Γιώργο Ντασιώτη, δήμαρχο Αλιάρτου – Θεσπιέων, Γιάννη Σταθά, δήμαρχο Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας, Γιώργο Αναστασίου, δήμαρχο Θηβαίων, Γιάννη Ταγκαλέγκα, δήμαρχο Λεβαδέων, Παρασκευή Καράλη, δήμαρχο Ορχομενού και Βασίλη Περγάλια, δήμαρχο Τανάγρας.

Η βράβευσή τους έγινε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό.

 Τιμήθηκε ακόμη ο επιχειρηματίας κ. Χαράλαμπος Δημητράκας, για την οικογενειακή επιχείρηση «Ηλεκτρική Αγίου Δημητρίου». Την βράβευση έκανε η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά. 

Στη συνέχεια τιμήθηκαν ο  επίτιμος πρόεδρος της ΤΕΧΑΝ Α.Β.Ε.Ε., Λουκάς Μούργος και ο πρόεδρος της ΤΕΧΑΝ Α.Β.Ε.Ε.,  Απόστολος Μούργος. Την βράβευση τους έκαναν ο βουλευτής ΝΔ Ν. Βοιωτίας Ανδρέας Κουτσούμπας και ο δήμαρχος Λεβαδέων Γιάννης Ταγκαλέγκας. Μάλιστα, ο κ. Λουκάς Μούργος ανακοίνωσε από το βήμα την πρόθεση της εταιρείας τους, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, να δημιουργηθεί άμεσα ένα κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στον Δήμο Λεβαδέων, τον τόπο της καταγωγής του. 

Ακολούθως, το Επιμελητήριο Βοιωτίας βράβευσε τους εκπροσώπους του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ). Τις τιμητικές διακρίσεις στους κκ. Ευάγγελο Καραμίντζιο, πρόεδρο του ΔΣ και τον Νικόλαο Χιωτάκη, διευθύνοντα σύμβουλο, απέδωσαν αντίστοιχα η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βοιωτίας, Γιώτα Πούλου και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας, Πάνος Λώλος.

 

Επίσης, τιμήθηκαν και έξι επιχειρήσεις που επιλέχθηκαν από τις τοπικές τους κοινωνίες και τους εγχώριους εμπορικούς συλλόγους. Από τον Δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων τιμήθηκαν οι επιχειρηματίες κκ. Λάμπρος και Άρης Χαρτάκης «ΦΑΡΜΑ ΧΑΡΤΑΚΗ – ΥΙΟΙ Κ. ΧΑΡΤΑΚΗ Ο.Ε.», από τον Δήμο Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας η  «MYTILINEOS Energy & Metal», από τον Δήμο Θηβαίων ο επιχειρηματίας κ. Μιχάλης Κολλημένος «ΞΥΛΕΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ –  ΜΙΧ. Δ. ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.», από τον Δήμο Λεβαδέων οι επιχειρηματίες κκ. Γιάννης και Νικόλαος Ξηρογιάννης «ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΞΗΡΟΓΙΑΝΝΗ  ΥΙΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ», από τον Δήμο Ορχομενού ο επιχειρηματίας κ. Θεόδωρος Ρέντζος «RAM EUROPE ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ – ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και από τον Δήμο Τανάγρας η «GIZELIS ROBOTICS ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ». Το βραβείο για την «MYTILINEOS Energy & Metal» παρέλαβε ο διευθυντής του Τομέα Μεταλλουργίας Ελευθέριος Γρηγορίου και για την «GIZELIS ROBOTICS ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» παρέλαβε η διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Κωνσταντίνα Αντωνίου.

 Τέλος,  για την προσφορά του στο επιχειρηματικό – επιμελητηριακό ρεπορτάζ και την πολύχρονη συνεργασία του με το Επιμελητήριο Βοιωτίας τιμήθηκε ο δημοσιογράφος Λάμπρος Ρόδης. Τη βράβευση έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας Γιάννης Περγαντάς.

 Στο τέλος της εκδήλωσης ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά  πρόσφεραν συμβολικά στον θπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο το δώρο εθιμοτυπίας της Π.Ε. Βοιωτίας, πιστό αντίγραφο της βοιωτικής ασπίδας, αποτυπωμένη στο νόμισμα του Κοινού των Βοιωτών.

 Την εορταστική εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, πέραν των προαναφερθέντων,  ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας  Σπύρος Νικολάου, ο διοικητής του ΚΕΠΒ Θηβών Ταξίαρχος Ιωάννης Σταματάκης, ο διοικητής της 114ΠΜ, σμήναρχος Στέφανος Αμπουλέρης, ο διοικητής της Π.Υ. Λιβαδειάς αντιπύραρχος Κώστας Πούλος, μέλη του ΔΣ του ΣΒΣΕ και Επαγγεματιοβιοτεχνικών Ομοσπονδιών, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας Θανάσης Κυρίτσης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας Γιάννης Γεροντίτης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καρδίτσας Κώστας Ζυγογιάννης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Αθανάσιος Μαλλιαράς, πρόεδροι και μέλη των ΔΣ των Εμπορικών Συλλόγων και Σωματείων της Βοιωτίας, πολλά μέλη του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, κ.α.

 

 Η βραδιά ολοκληρώθηκε με παράθεση δείπνου που επιμελήθηκε η «ΜΠΑΡΜΠΑ-ΓΙΑΝΝΗΣ Catering» καθώς και με μουσικό πρόγραμμα της ορχήστρας του μαέστρου κ. Γιώργου Κοσμίδη με την συμμετοχή της κας Δήμητρας Μωραΐτη.  

 Το Επιμελητήριο Βοιωτίας, ευχαριστεί όλες και όλους για την παρουσία τους και  δεσμεύεται για την δυναμική συνέχιση της δράσης του, με στόχο την ανάπτυξη και την προκοπή του τόπου μας.

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο