english-flag
Search

Επιμελητήριο Κυκλάδων: Ο πρόεδρος Γιάννης Ρούσσος μίλησε για τα θέματα της ενδοκυκλαδικής σύνδεσης

Την ανάγκη να γίνει επανασχεδιασμός στα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια τόνισε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Μεσόγειος FM 105,4 και την εκπομπή «Αποχρώσεις» ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Γιάννης Ρούσσος αναφέροντας πως τα δρομολόγια, που σχεδιάστηκαν 25 χρόνια πριν, είναι πλέον ανεπίκαιρα και αναχρονιστικά και δεν εξυπηρετούν ούτε τους πολίτες στις καθημερινές τους ανάγκες αλλά ούτε και το μεταφορικό έργο μεταξύ των νησιών.

Για το λόγο αυτό το Επιμελητήριο Κυκλάδων πήρε την πρωτοβουλία και θα προσπαθήσει να παρουσιάσει ένα σχέδιο ριζικής αναδιάρθρωσης των δρομολογίων των άγονων γραμμών, συγκεντρώνοντας στοιχεία από τους Δήμους, τις ναυτιλιακές εταιρείες και όσους επιτελούν μεταφορικό έργο.

Το σχέδιο αυτό θα παραδοθεί, όπως είπε, στο αρμόδιο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την οριστική επεξεργασία, μετά την οποία θα συγκληθεί στη Σύρο συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ Βαθμού, όλες τις ναυτιλιακές εταιρείες και το Υπουργείο για να υπάρξει μια κοινή συμφωνία πάνω σε αυτό το σχέδιο, βάση του οποίου θα γίνει τον Ιούνιο και ο σχετικός διαγωνισμός.

Μετάβαση στο περιεχόμενο