«Κυκλική Οικονομία & Τουρισμός» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που διοργανώνει το Επιμελητήριο Ξάνθης την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 18:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου ELISSO, με διακεκριμένους ομιλητές – γνώστες θεμάτων που αφορούν την κυκλική οικονομία.
Συγκεκριμένα, ο κ. Γιώργος Κρεμλής – πρόεδρος της Σύμβασης Espoo, πρόεδρος της Ελληνικής Πρωτοβουλίας σε επίπεδο ΟΗΕ για το κλίμα και τον πολιτισμό, μέλος ESAC, EBRD, επίτιμος διευθυντής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα αναπτύξει το θέμα: «Κυκλική Οικονομία & Τουρισμός».
Ο κ. Ιωάννης Νικολάου, καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του ΔΠΘ, θα μιλήσει με θέμα: «Κυκλική Οικονομία, τουρισμός & ξενοδοχεία».
Ο Δρ. Αθανάσιος Καρακατσάνης, διευθυντής Μονάδας Ανακύκλωσης, Sunlight Group Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας θα αναπτύξει το θέμα: «Κυκλική Οικονομία και Sunlight Group: δέσμευση και στόχος».
Ο κ. Στεφάνακης Αλέξανδρος, επίκουρος καθηγητής, Τμήμα Μηχανικών & Μηχανικών Περιβάλλοντος Πολυτεχνείου Κρήτης θα αναπτύξει το θέμα: «Πράσινες λύσεις για την Κυκλική Οικονομία στη διαχείριση νερών και λυμάτων σε ξενοδοχεία».
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου με τίτλο «CEnTOUR – Κυκλική Οικονομία στον Τουρισμό» το οποίο εντάσσεται στο πρόγραμμα COSME. Τους στόχους και τις προτεραιότητες του συγκεκριμένου έργου θα αναπτύξει η κα Ανθή Παναγιώτου – Project Manager, ειδική συνεργάτης Επιμελητηρίου Ξάνθης