english-flag
Search

Η πρώτη, για το νέο έτος, τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης

Πραγματοποιήθηκε χθες, 29 Ιανουαρίου 2024, η πρώτη, για το νέο έτος, τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης.

Στη συνεδρίαση αυτή, το Διοικητικό Συμβούλιο, μεταξύ των άλλων:

 

1.- Ενέκρινε τη φιλοξενία, στο Ρέθυμνο, διευρυμένης συνεδρίασης της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, του τριτοβαθμίου οργάνου των Επιμελητηρίων της Χώρας.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαρτίου 2024, με θέματα ημερήσιας διάταξης που θα αφορούν στην ανάπτυξη, την οικονομία και την καινοτομία.

Η φιλοξενία της διευρυμένης συνεδρίασης έχει ως στόχο, μεταξύ των άλλων, την μεταφορά, από την Κεντρική Ένωση, στην Κυβέρνηση, τους αρμόδιους φορείς και όπου χρειαστεί των θέσεων, των προτάσεων και ανησυχιών των Ρεθεμνιωτών επιχειρηματιών, ώστε να προωθηθεί η Ρεθεμνιώτικη επιχειρηματικότητα και να στηριχθούν ενεργά όλοι όσοι ενισχύουν και στηρίζουν την τοπική οικονομία.

Ειδικότερα, στη διάρκεια του τριημέρου 8-10 Μαρτίου 2024, εκατό πενήντα, περίπου, εκπρόσωποι όλων των Επιμελητηρίων θα βρίσκονται στην πόλη μας.

Η επιλογή του χρόνου φιλοξενίας της διευρυμένης συνεδρίασης, εκ μέρους του Επιμελητηρίου, δεν είναι τυχαία. Εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού, τόνωση της αγοράς σε συνδυασμό με την προβολή του Ρεθεμνιώτικου καρναβαλιού, εκδηλώσεις του οποίου πραγματοποιούνται στο ίδιο χρονικό διάστημα.

 

2.- Ενέκρινε την απονομή βραβείων του Επιμελητηρίου σε επιχειρήσεις – μέλη του που με την επιχειρηματική τους δράση στήριξαν την τοπική οικονομία, την απασχόληση και την κοινωνία, σε όλη τη διάρκεια του 2023.

Η απονομή, για πρώτη φορά, από το Επιμελητήριο, επιχειρηματικών βραβείων της Ρεθεμνιώτικης επιχειρηματικότητας, έχει ως στόχο να τιμηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που καταφέρνουν σε δυσμενείς συνθήκες, όχι απλά να επιβιώνουν, αλλά να αναπτύσσονται, να καινοτομούν, ενισχύοντας τις προοπτικές ανάκαμψης της τοπικής οικονομίας και να στηρίζουν θέσεις εργασίας, οικογένειες και εισοδήματα.

Η τελετή της απονομής θα πραγματοποιηθεί στη διάρκεια των εκδηλώσεων φιλοξενίας της διευρυμένης συνεδρίασης της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής ‘Ένωσης Επιμελητηρίων, δηλ. στις 9 Μαρτίου 2024.

 

3.- Ενέκρινε την υπογραφή Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης με το Επιμελητήριο Βοιωτίας για την επισφράγιση της μακροχρόνιας και εξαιρετικής συνεργασίας τους.

Σκοπός της συνεργασίας των δύο Επιμελητηρίων είναι η από κοινού προαγωγή των οικονομικών, πολιτιστικών, μορφωτικών και κοινωνικών σχέσεων των δυο περιοχών.

Η τελετή της υπογραφής του Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης θα πραγματοποιηθεί στη διάρκεια των εκδηλώσεων φιλοξενίας της διευρυμένης συνεδρίασης της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής ‘Ένωσης Επιμελητηρίων, δηλ. στις 9 Μαρτίου 2024.

 

4.- Όρισε τους εκπροσώπους του στην Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δήμου Ρεθύμνης, ως εξής: α) Μιχαήλ Δανδουλάκης, ως τακτικός, β) Μιχαήλ Χριστοφοράκης και Εμμανουήλ Χλιαουτάκης, ως αναπληρωματικοί.

 

5.- Όρισε τους εκπροσώπους του στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Δήμου Ρεθύμνης, ως εξής: α) Γεώργιος Γαβαλάς, ως τακτικός, β) Πηνελόπη Γαγάνη, ως αναπληρωματικός.

 

6.- Όρισε τους εκπροσώπους του α) στη γνωμοδοτική επιτροπή για θέματα ναυαγίων του Λιμεναρχείου Ρεθύμνου και β) στη Γνωμοδοτική Επιτροπή Ανέλκυσης Ναυαγίων Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου, ως εξής: α) Μιχαήλ Δανδουλάκης, ως τακτικός, β) Ιωάννης Παπαδάκης, ως αναπληρωματικός.

 

7.-  Ενέκρινε την επιχορήγηση μέρους του κόστους εκμίσθωσης περιπτέρου συμμετοχής μιας επιχείρησης – μέλους, η οποία υπέβαλε σχετική αίτηση,  στην έκθεση ΛΑΪΚΗ ΤΕΧΝΗ – ΤΕΧΝΗΜΑ 2024 (Αθήνα, 10-14/01/2024).

 

8.- Ενέκρινε την επιχορήγηση μέρους του κόστους εκμίσθωσης περιπτέρου συμμετοχής τεσσάρων επιχειρήσεων – μελών, οι οποίες υπέβαλαν σχετική αίτηση, στην 34η Έκθεση Τουριστικών Ειδών, Δώρων, Λαϊκής Τέχνης, Μόδας & Αξεσουάρ (ΔΕΚΚ Ηρακλείου, 19 – 22/1/2024).

 

9.- Ενέκρινε την επιχορήγηση μέρους του κόστους εκμίσθωσης περιπτέρου συμμετοχής μιας επιχείρησης – μέλους, η οποία υπέβαλε σχετική αίτηση, στην έκθεση Athens Fashion Trade Show 2024 (Αθήνα 25-28/1/2024).

 

10.- Ενέκρινε την επιχορήγηση μέρους του κόστους εκμίσθωσης περιπτέρου συμμετοχής μιας επιχείρησης – μέλους, η οποία υπέβαλε σχετική αίτηση, στην έκθεση AGROTICA 2024 (Θεσ/νίκη, 1-4/02/2024).

 

11.- Ενέκρινε την επιχορήγηση, με το ποσό των 1.000,00 ευρώ, της Ένωσης τουριστικών καταλυμάτων ιδιοκτητών και επιχειρηματιών Ν. Ρεθύμνου ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ.

 

12.- Ενέκρινε την καταβολή συνδρομής του Επιμελητηρίου, ποσού 1.500,00 ευρώ, έτους 2023 στο ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, του οποίου αποτελεί μέλος.

 

13.- Τέλος, μετά το πέρας της συνεδρίασης, το Επιμελητήριο, σε στενό κύκλο, αποτελούμενο από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους εργαζόμενούς του, σε γνωστό εστιατόριο της πόλης μας, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη του πίτα.

Ο τυχερός της βραδιάς, που βρήκε το φλουρί, ήταν ο Θωμάς Παπαδογιάννης, μέλος της Διοικητικής Επιτροπής, Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης επιχειρήσεων, ενώ από τους εργαζόμενους, ύστερα από κλήρωση, ο Ευάγγ. Κουμεντάκης, Διευθυντής, που κέρδισε δυο μέρες άδεια.

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο