english-flag
Search

Ιδιαίτερα επιτυχής η εκδήλωση με θέμα το ρόλο των γυναικών του ΒΕΠ σε συνεργασία με την BPW

 

Ιδιαίτερα επιτυχής η εκδήλωση με θέμα το ρόλο των γυναικών του ΒΕΠ σε συνεργασία με την BPW

 

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά σε συνεργασία με την BPW ATHENS με τίτλο: «ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΧΟΥΝ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ», που πραγματοποιήθηκε στις 5/6/2024 στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΒΕΠ «ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΙΧΑΛΑΡΟΣ».

 

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης η Dr Sandra Morgan, η διακεκριμένη καθηγήτρια συγγραφέας και εξειδικευμένη επιστήμων στα ανθρώπινα δικαιώματα και την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων. Η οποία μοιράστηκε την εκτεταμένη εμπειρία της για την καταπολέμηση της εκμετάλλευσης ανθρώπων και την προώθηση της ισότητας των φύλων, παρέχοντας πολύτιμες γνώσεις και πρακτικές στρατηγικές για την προώθηση της κοινωνικής αλλαγής.

 

Την ομιλήτρια πλαισίωσαν με τις τοποθετήσεις και ερωτήσεις τους οι επίσης καταξιωμένες επαγγελματίες στον τομέα τους:

-Ιωάννα Λαγουμίδου: Δικηγόρος, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια, Υπ.Προστασίας Δεδομένων DPO.

-Σονια Χαιμαντά: Δημοσιογράφος, Διδάσκουσα ΕΜΜΕ – ΕΚΠΑ, Σύμβουλος Πολιτικής Επικοινωνίας.

-Βούλα Χαμπερίδου-Αντουάν: Κοινωνική Λειτουργός,, Ιδρυτής και Νόμιμη Εκπρόσωπος της ΜΚΟ «Γέφυρες».

 

Ο πρόεδρος του Β.Ε.Π., κος Γιώργος Παπαμανώλης -Ντόζας σε on line σύνδεση από τα ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2024 καλωσόρισε και ευχαρίστησε την Dr Sandra Morgan και την Πρόεδρο της BPW ATHENS κα Άννα Κοντολέων για τη συνεργασία και μεταξύ άλλων επεσήμανε : Η ομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του ΒΕΠ για μια ακόμη φορά υλοποιεί πρωτοποριακές δράσεις όπως η σημερινή και είμαι πραγματικά περήφανος για τις γυναίκες της ομάδας που συνεχίζουν με το ίδιο όραμα όπως ξεκινήσαν το 2018. Σήμερα ενώνουμε δυνάμεις για μια ακόμη φορά γιατί η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ είναι το μαγικό κλειδί για την επιτυχία σε πολλούς τομείς. Είμαστε εδώ να ακούσουμε προτάσεις από την BPW ATHENS και να σχεδιάσουμε και άλλες δράσεις και Dr Sandra Morgan πιστεύω να έχουμε τη δυνατότητα να συνεργαστούμε και πάλι σύντομα με στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών στο επιχειρείν.»

 

Την εκδήλωση παρακολούθησε σημαντικός αριθμός γυναικών που επιχειρούν και τίμησαν με την παρουσία τους και απεύθυναν χαιρετισμό, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, κα Αντωνάκου Σταυρούλα, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης Δήμου Πειραιά κος Δημήτρης Καρύδης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας Δήμου Πειραιά κος Γιώργος Βίτσας, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Μαρία Καζάκου, η κα Τρισεύγενη Δημοπούλου από τον Εμπορικό Σύλλογο Νίκαιας και από τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά η κυρία Αθηνά Σταμελάκη, ο Οικονομικός Επόπτης ΒΕΠ, κος Παπαθανασίου Γιώργος, ο Συντονιστής στο τμήμα κοινωνικής ευθύνης του ΒΕΠ και μέλος Δ.Σ. κος Λευτέρης Νικολακάκης, μέλη Δ.Σ. επιμελητηρίων και εκπροσώπων τους στο ΕΕΔΕΓΕ καθώς και μέλη του Δ.Σ. ΒΕΠ και μέλη της Ομάδας Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του ΒΕΠ.

 

Τον Περιφερειάρχη Αττικής εκπροσώπησε η Περιφερειακή Σύμβουλος Αθηνά Κωνσταντέλλου και η κα Ζέφη Δημαδάμα, Γενική Γραμματέας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απέστειλε βιντεοσκοπημένο μήνυμα.

 

Η Β Αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος του ΒΕΠ στο ΕΕΔΕΓΕ κα Νάστου Δήμητρα στον σύντομο χαιρετισμό της τόνισε την σημασία των συνεργασιών με σκοπό την υλοποίηση ουσιαστικών δράσεων για την ενίσχυση του γυναικείου επιχειρείν και αφού ευχαρίστησε την Dr Sandra Morgan και την Προέδρο της BPW ATHENS, κα Άννα Κοντολέων για την συνεργασία τους απένειμε αναμνηστικό δώρο.

Η Βίκυ Μαυρομμάτη, μέλος και συντονίστρια της ομάδας Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του ΒΕΠ ενημέρωσε για την πορεία και το όραμα της ομάδας από το 2018 αλλά και για τις δράσεις που έρχονται το επόμενο χρονικό διάστημα.

 

Στους συμμετέχοντες στην εκδήλωση μοιράστηκαν οίνος, χορηγίας της Οινοποιίας Γκίνη και αναμνηστικό μπρελόκ της Ομάδας Γυναικείας Επιχειρηματικότητας ΒΕΠ.

 

Την εκδήλωση συντόνισαν η Αντιπρόεδρος της BPW ATHENS κα Ιωάννα Θεοδώρου με την Υπεύθυνη Συμβουλευτικής Επιχειρήσεων ΒΕΠ κα Ελένη Μπρέγιαννη.

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο