english-flag
Search

Κέρδισε τις εντυπώσεις για ακόμη μία χρονιά το «Μαθητών Επιχειρείν»

Εντυπωσιακές επιχειρηματικές ιδέες, εφευρετικότητα και άρτια παρουσίαση ήταν τα χαρακτηριστικά και του φετινού «ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ», που συνδιοργάνωσαν το Επιμελητήριο Σερρών με την Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση Νομού Σερρών.

Ειδικά Σχολεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του Νομού συμμετείχαν στην κορυφαία εκδήλωση, που έχει καταστεί θεσμός, και παρουσίασαν τις εικονικές τους επιχειρήσεις, κερδίζοντας το θαυμασμό και αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα όλων.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Αθανάσιος Μαλλιαράς συνεχάρη τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς για τις άρτιες επιχειρηματικές τους προτάσεις και τόνισε τη σπουδαιότητα της συγκεκριμένης εκδήλωσης, καθώς διασυνδέει την εκπαίδευση με το επιχειρείν.

«Είναι πολύ μεγάλη η χαρά μας ως Επιμελητήριο, που ανταμώνουμε και φέτος σ’ αυτή την εκδήλωση που αγαπάμε ιδιαίτερα. Το Μαθητών Επιχειρείν συνεχίζει δυναμικά την πορεία του και είμαστε εδώ για ακόμη μία χρονιά, μαζί με την εκπαιδευτική κοινότητα να στηρίξουμε αυτόν το θεσμό. Ευχαριστώ θερμά τους Διευθυντές της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, Γιάννη Καραβασίλη και Δημήτρη Σωτηριάδη για την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε, όλους τους εκπαιδευτικούς που ξέρουμε με πόση αγάπη και μεράκι καθοδηγούν και προετοιμάζουν τα παιδιά και φυσικά κυρίως τους μαθητές μας, που για ακόμη μία φορά συμμετείχαν με πάθος στο εγχείρημα και μας παρουσίασαν τις εικονικές τους επιχειρήσεις , δίνοντάς μας νέες, καινοτόμες ιδέες.

Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η νέα γενιά μέσα από αυτή τη δράση έχει την ευκαιρία να διευρύνει τους ορίζοντές της , να συνεργαστεί, να πειραματιστεί με νέες ιδέες και τελικά να έρθει σε επαφή με την επιχειρηματικότητα. Το επιχειρείν έχει ανάγκη από φρέσκα μυαλά και νέες ιδέες. Χαιρόμαστε που αυτά υπάρχουν στον υπέρτατο βαθμό στα παιδιά μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο Αθανάσιος Μαλλιαράς.

Από την πλευρά τους, τόσο ο Διευθυντής της Α/θμιας Εκπαίδευσης, Γιάννης Καραβασίλης όσο και ο Διευθυντής της Β/θμιας Εκπαίδευσης, Δημήτρης Σωτηριάδης απέδωσαν τα εύσημα στους μαθητές τους και στους συναδέλφους τους εκπαιδευτικούς για την αξιέπαινη προσπάθεια. Τόνισαν πως είναι σπουδαίο που το Επιμελητήριο εμπλέκει στις δράσεις του τα παιδιά και επισήμαναν πως η εκπαίδευση είναι πάντα «ανοιχτή» σε καινοτόμες πρωτοβουλίες, που αξιοποιούν τις δυνατότητες των μαθητών και τους δίνουν σημαντικά εφόδια.

Για μια γιορτή επιχειρηματικότητας έκανε λόγο ο Υπεύθυνος του Μαθητών Επιχειρείν, μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, Γιάννης Παπουτσής, ο οποίος συνεχάρη τους μαθητές και τους κάλεσε να χαρούν τη διαδικασία.

Την εκδήλωση χαιρέτισε η δήμαρχος Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα, η οποία συνεχάρη το Επιμελητήριο και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για την πρωτοβουλία και δήλωσε εντυπωσιασμένη από τη δημιουργικότητα και την εφευρετικότητα των παιδιών.

Από το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου συμμετείχαν επίσης o Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων, Γιώργος Μήχος και τα μέλη του Δ.Σ., Διαλεχτή Παυλάκη και Φιλίτσα Γκόβρανου.

Τη Μητρόπολη Σερρών εκπροσώπησε ο πατήρ Ιορδάνης Θεμελίδης και το ΔΙΠΑΕ ο καθηγητής και Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής Νίκος Γιοβάνης. Το «παρών» έδωσαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Σερρών Μαγδαληνή Μπάρμπα και Παναγιώτης Κεΐσογλου, η Πρόεδρος της ΕΣΕΔΕ και Εντεταλμένη Πρόεδρος των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Σερρών Χρυσούλα Καρασουλτάνη, ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣΣ Σωτήρης Κοτσαμπάς, η εκπαιδευτικός Λέτα Αμπατζή και η επιχειρηματίας Λιάνα Κάντζα.

Τα σχολεία που συμμετείχαν ήταν: Ειδικό Σχολείο Σιδηροκάστρου, Ειδικό Σχολείο Σερρών,  4ο Δημοτικό Σχολείο,7ο Δημοτικό Σχολείο, 20ο Δημοτικό Σχολείο, Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο «Κωνσταντίνος Καραμανλής», Δημοτικό Σχολείο Νέου Σουλίου, 3ο Γυμνάσιο Σερρών, 6ο Γυμνάσιο Σερρών, Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών, Γυμνάσιο Δημητριτσίου, Γυμνάσιο Σκουτάρεως, Γενικό Λύκειο Βυρώνειας, 3ο Γενικό Λύκειο Σερρών και 1ο ΕΠΑΛ Σερρών.

Νικητές αναδείχθηκαν: 4ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών(1ο βραβείο), Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών (1ο βραβείο), Γενικό Λύκειο Βυρώνειας (1ο βραβείο) και Γυμνάσιο Σκουτάρεως (βραβείο καινοτομίας). Επίσης, βραβεία έλαβαν τα Ειδικά Σχολεία που συμμετείχαν, ενώ έπαινοι συμμετοχής στην εκδήλωση δόθηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες, μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Την εκδήλωση στήριξαν χορηγικά οι επιχειρήσεις ΚΑΝΤΖΑΣ, ΝΕΚΤΑΡ, ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ, CONVERT COMPUTERS και E-ILECTROKINISI.GR, οποίες προσέφεραν τα δώρα για τους νικητές και τις ευχαριστούμε θερμά, όπως και τη σερραϊκή βιομηχανία γαλακτοκομικών προϊόντων ΚΟΡΥΦΗ, για τα γιαουρτάκια που προσέφερε στους μαθητές.

Όλοι οι συμμετέχοντες ανανέωσαν το ραντεβού τους για το ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ 2025.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο