english-flag
Search

Κορυφαία εκδήλωση του ΕΒΕΑ ανέδειξε το Επιχειρείν της Αργολίδας

Σε μία εκδήλωση-γιορτή για την επιχειρηματικότητα και παρουσία πλήθους εκπροσώπων πολιτικού, επιμελητηριακού και  επιχειρηματικού κόσμου, το Επιμελητήριο Αργολίδας απένειμε την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024 για πρώτη φορά στο Νομό Αργολίδας Επιχειρηματικά Βραβεία. 

H απονομή των επιχειρηματικών βραβείων, που έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων «Royal» στη Δαλαμανάρα Άργους, αποτελεί μια πρωτοβουλία του ΕΒΕ Αργολίδας που έχει ως στόχο την καθιέρωση ενός ετήσιου θεσμού απονομής βραβείων με απώτερο σκοπό να υποστηρίξει και να αναδείξει τη δυναμική της Αργολικής επιχειρηματικής παρουσίας στην οικονομική ζωή του Νομού και της χώρας, αλλά και να επιβραβεύσει την επιχειρηματική πρωτοβουλία.

Βραβεύθηκαν μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους της οικονομίας. Δυναμικά αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, επιχειρήσεις που διακρίθηκαν στους τομείς της δικτύωσης, της εξωστρέφειας, της εξαγωγικής δραστηριότητας και της διεθνούς παρουσίας, της καινοτομίας και της τεχνολογικής ανάπτυξης, της εταιρικής υπευθυνότητας, της απασχόλησης, της πράσινης ανάπτυξης, του τουρισμού και της εστίασης, καθώς και επιχειρήσεις που συνδύασαν την τέχνη και διέσωσαν την πολιτιστική κληρονομιά. Επιπλέον, βραβεύθηκαν νέοι επιχειρηματίες και ελπιδοφόρα νεοφυή σχήματα, γυναίκες που ξεχώρισαν στο επιχειρείν, επιχειρήσεις που ενίσχυσαν τη διάρκεια και τη διαδοχή της οικογενειακής επιχειρηματικότητας και επιχειρήσεις που επέδειξαν επιχειρηματική ανθεκτικότητα.

Των βραβεύσεων προηγήθηκε μουσικό πρόγραμμα από μαθητές και καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας, χαιρετισμός από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αργολίδας κ.κ. Νεκτάριο και η κεντρική ομιλία από τον Πρόεδρο Επιμελητηρίου Αργολίδας κ. Δαμούλο Φώτιο.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας Φώτης Δαμούλος καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, τόνισε την αξία του εν λόγω θεσμού, ο οποίος τυγχάνει ευρείας αποδοχής από την επιχειρηματική, την πολιτική και επιμελητηριακή κοινότητα. Συνεχάρη προσωπικά τους βραβευθέντες για τις συνεχείς και αξιόλογες προσπάθειες που κατέβαλλαν καθημερινά στον επιχειρηματικό στίβο για να επιβιώσουν, να εξελιχθούν, να αναπτυχθούν. Αναφέρθηκε στα προβλήματα και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος και στον τρόπο διαχείρισής τους. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, η οποία αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της Ελληνικής κοινωνίας, αλλά και στη συνεισφορά της στο ΑΕΠ. Δεν παρέλειψε να επισημάνει τις προτάσεις που δύνανται να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να αναλάβουν πρωταγωνιστικό ρόλο στα επιχειρηματικά δρώμενα. Κλείνοντας την ομιλία του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας Φώτης Δαμούλος, έστειλε ηχηρό μήνυμα αισιοδοξίας και προοπτικής ανάπτυξης του Ελληνικού επιχειρείν και δεσμεύθηκε ότι το Επιμελητήριο Αργολίδας μέσω του θεσμικού του ρόλου και ως Σύμβουλος της Πολιτείας θα συνεχίσει να προασπίζει και να προάγει τα επιχειρηματικά συμφέροντα μέσω σχεδιασμού και κυρίαρχα υλοποίησης ουσιαστικού έργου.

Στην εκδήλωση απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό και απένειμαν βραβεία, η Υφυπουργός Ανάπτυξης κα Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. και Αντιπρόεδρος της Βουλης κα Όλγα Γεροβασίλη, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και Βουλευτής Αργολίδας κ. Ανδρέας Πουλάς, ο Πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς κ. Αλέξης Χαρίτσης, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος και ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Ιωάννης Μαντζούνης, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γεώργιος Καββαθάς, ο Β’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Παύλος Ραβάνης και ο Γ’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτριος Ορφανός, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας κ. Γεώργιος Καρανίκας, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Ιωάννης Γεωργόπουλος, οι Βουλευτές Αργολίδας Ιωάννης Ανδριανός, Γεώργιος Γαβρήλος και Ανδρέας Πουλάς.

Να σημειωθεί ότι, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας, τίμησε τους παριστάμενους Προέδρους των Εργατικών Κέντρων Αργολίδας (Φώτης Κολεβέντης) και Ναυπλίου Ερμιονίδας (Ραφαήλ Μπαρού), αναφερόμενος ειδικά στην παρουσία τους.

Οι 12 επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν είναι:

 1. «ΑΣΠΙΣ Α.Ε.» – Κατηγορία βράβευσης: Δικτύωση – Ανάπτυξη στον χρόνο
 2. «ΔΗΜΑΣ ΑΕΒΕ» – Κατηγορία βράβευσης: Πράσινη Επιχειρηματικότητα
 3. «ALFA MACHINE» – Κατηγορία βράβευσης: Καινοτομία και Τεχνολογική Ανάπτυξη
 4. «Φ.ΜΠΟΖΙΟΝΕΛΟΣ ΚΑΙ ΥΙΟΙ Α.Ε.» – Κατηγορία βράβευσης: Επιχειρηματική Ανάπτυξη και Ενίσχυση της Απασχόλησης
 5. «ΣΟΥΡΣΟΣ Α.Ε.» – Κατηγορία βράβευσης: Εξαγωγική Δραστηριότητα
 6. «ΕΡΜΗΣ-ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΔΗΜΑΡΑΚΗΣ Α.Ε.» – Κατηγορία βράβευσης: Εξωστρέφεια – Διεθνής Παρουσία
 7. «NEOKLASIKI GROUP HOTELS & RESTAURANTS» – Κατηγορία βράβευσης: Τουρισμός και Εστίαση
 8. «AGAMEMNON PALACE» – Κατηγορία βράβευσης: Γυναικεία Επιχειρηματικότητα
 9. «ΠΑΪΒΑΝΑΣ Home Collections» – Κατηγορία βράβευσης: Οικογενειακή Επιχειρηματικότητα
 10. «ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗ ERMIONIS» – Κατηγορία βράβευσης: Διάρκεια και Διαδοχή
 11. «ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΡΩΝΗ» – Κατηγορία βράβευσης: Επιχειρηματική Ανθεκτικότητα
 12. «ΑριστοΤέχνημα» – Κατηγορία βράβευσης: Τέχνη και Πολιτιστική Κληρονομιά.Για την κάθε επιχείρηση προβλήθηκε βίντεο, αναγνώστηκε το επιχειρηματικό της προφίλ και εκφωνήθηκε ένας σύντομος ευχαριστήριος λόγος από τους βραβευθέντες.

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο