english-flag
Search

Ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ στην εκδήλωση για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων λειτουργίας του Επιμελητηρίου Έβρου

proedros_keee_xatzitheodosiou

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος,  Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, παραβρέθηκε στην εκδήλωση για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων λειτουργίας του Επιμελητηρίου Έβρου, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Χατζηθεοδοσίου συνεχάρη τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Έβρου και ειδικότερα τον Πρόεδρο, Χριστόδουλο Τοψίδη, για την εξαιρετική τους δουλειά. Επίσης έκανε λόγο για τα  πλεονεκτήματα που διαθέτει ο τόπος, όπως την καίρια γεωγραφική θέση, την  πλούσια τοπική ιστορία και παράδοση, τα οποία όπως δήλωσε, με τις κατάλληλες προϋποθέσεις, μπορούν να γίνουν μοχλός βιώσιμης και συνεκτικής ανάπτυξης, αναδεικνύοντας τον Έβρο σε περιφερειακό κόμβο ενέργειας, εμπορίου και μεταφορών.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε ότι η ΚΕΕΕ, θα συνεχίσει να στηρίζει την καθημερινότητα και τους στόχους κάθε μικρομεσαίας επιχείρησης, να διευκολύνει τη δικτύωση και τις συνέργειες, σε περιφερειακό, εθνικό, αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι επιχειρήσεις σήμερα μας χρειάζονται περισσότερο από ποτέ. Και να είστε βέβαιοι ότι θα είμαστε στο πλευρό τους».

Επιπλέον ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ δήλωσε ότι: «Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε γενναία και στοχευμένα μέτρα. Μέτρα για να προλάβουμε νέες καταστροφές από πλημμύρες το χειμώνα. Μέτρα, για να μπορέσουν οι πυρόπληκτες επιχειρήσεις να επιβιώσουν, μέχρι να επανέλθει μια στοιχειώδης κανονικότητα. Αυτό που ζητάμε από την Πολιτεία – πέρα από τις άμεσες δράσεις – είναι να εφαρμόσει και ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την επόμενη μέρα. Για την παραγωγική ανασυγκρότηση των πληγεισών περιοχών, ώστε οι άνθρωποι να μπορέσουν να παραμείνουν στον τόπο τους. Να ξαναφτιάξουν τις δουλειές και τις ζωές τους εκεί, χωρίς να χρειαστεί να φύγουν για αναζήτηση εργασίας αλλού».

Τέλος, ο κ. Χατζηθεοδοσίου αναφερόμενος στις άμεσες λύσεις που χρειάζονται για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα των ελληνικών επιχειρήσεων, έκανε λόγο για κούρεμα του ιδιωτικού χρέους, διάθεση πόρων από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης, με ειδικά σχεδιασμένα χρηματοδοτικά προγράμματα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και στήριξη ψηφιακών επενδύσεων.

Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γεώργιος Καββαθάς,    θεσμικοί εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας (οι βουλευτές Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Αναστάσιος Δημοσχάκης και Σταύρος Κελέτσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, οι τέσσερις δήμαρχοι του ηπειρωτικού Έβρου και εκπρόσωπος του δημάρχου Σαμοθράκης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας κα).

Από πλευράς Επιμελητηρίων παρέστησαν:

 • Ηλίας Χατζηχριστοδούλου – Αντιπρόεδρος ΚΕΕΕ και Πρόεδρος Επιμελητηρίου Πιερίας
 • Ιορδάνης Τσώτσος – Αντιπρόεδρος ΚΕΕΕ και Πρόεδρος Επιμελητηρίου Πέλλας
 • Στέφανος Γεωργιάδης – Υπεύθυνος Εξωστρέφειας και Διεθνών Σχέσεων της ΚΕΕΕ και Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δράμας
 • Αναστάσιος Καπνοπώλης – Πρόεδρος Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης
 • Δημήτρης Δημητρίου – Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ιωαννίνων
 • Ιωάννης Παπουτσής – Εκπρόσωπος Επιμελητηρίου Σερρών
 • Αντώνης Γραβάνης – Πρόεδρος Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης
 • Νίκος Αγγελίδης – Πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης
 • Παντελής Λεγάτος – Πρόεδρος Επιμελητηρίου Χίου
 • Νικόλαος Γρέντεζελος – Αντιπρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών
 • Στέφανος Μέξας – Εκπρόσωπος Επιμελητηρίου Κέρκυρας
 • Στυλιανός Μακρής – Εκπρόσωπος Επιμελητηρίου Φθιώτιδας
 • Ιωάννης Παπουτσής – Εκπρόσωπος Επιμελητηρίου Σερρών
 • Μαριάνθη Μαλλιαρουδάκη – Εκπρόσωπος Επιμελητηρίου Ξάνθης
 • Βασίλης Βασιλείου- ΓΓ Επιμελητηρίου Ιωαννίνων

Επίσης, παραβρέθηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου, νυν και παλαιότεροι εργαζόμενοι, μέλη παλαιότερων διοικήσεων, επιχειρηματίες της περιοχής, ενώ ιδιαίτερης σημασίας ήταν οι παρουσίες των τριών εν ζωή πρώην προέδρων του Επιμελητηρίου: του Χριστόδουλου Χαμπούρη, του Νίκου Δαστερίδη και του Λεωνίδα Κίτσιου.

Δείτε την ομιλία του Προέδρου της ΚΕΕΕ:

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο