english-flag
Search

Ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ στην τελετή προς τιμήν του αείμνηστου Χρήστου Μέγκλα

serres_megklas_stratopedo

Σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 25 Σεπτεμβρίου η Τελετή Ονοματοδοσίας του Επιχειρηματικού Κέντρου SEREXPO “ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ”, προς τιμήν του εκλιπόντος Προέδρου του Επιμελητηρίου Σερρών. 

Ο Χρήστος Μέγκλας ήταν ο άνθρωπος που οραματίστηκε και έβαλε τις βάσεις για να δημιουργηθεί το Επιχειρηματικό κέντρο στο πρώην στρατόπεδο «Κολοκοτρώνη». Στην σεμνή τελετή έδωσαν το «παρών» η οικογένεια του εκλιπόντος Προέδρου, φίλοι του, πολιτικοί και θεσμικοί φορείς, εκπρόσωποι της επιμελητηριακής κοινότητας –μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου- επιχειρηματίες, συνεργάτες του και υπάλληλοι του Επιμελητηρίου Σερρών, τιμώντας έτσι τη μνήμη ενός ανθρώπου που πρόσφερε πολλά και στον επιμελητηριακό θεσμό και στην επιχειρηματικότητα.

 
Κατά την ομιλία του ο νέος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Θανάσης Μαλλιαράς, επισήμανε αρχικά πως το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου αποφάσισε ομόφωνα ο χώρος του πρώην στρατοπέδου Κολοκοτρώνη να πάρει το όνομα του εκλιπόντος Προέδρου ως μία ελάχιστη ένδειξη τιμής και αναγνώρισης στο μεγάλο και δύσκολο αγώνα που έδωσε ώστε να παραχωρηθεί το πρώην στρατόπεδο στο Επιμελητήριο. Όπως είπε ο κ. Μαλλιαράς, η παρακαταθήκη που αφήνει ο Χρήστος Μέγκλας είναι τεράστια, όπως και η ευθύνη που έχει η νέα διοίκηση να συνεχίσει το έργο του. 

Για τον Χρήστο Μέγκλα μίλησαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Γιάννης Χατζηθεοδοσιου, και ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ενώ βιντεοσκοπημένο μήνυμα απέστειλε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

 
Στο τέλος της ο εκδήλωσης προβλήθηκε ένα αφιερωματικό βίντεο με κάποιες από τις δράσεις και πρωτοβουλίες που είχε αναπτύξει ο Χρήστος Μέγκλας, τη δεκαετία που βρισκόταν στο τιμόνι του Επιμελητηρίου, ενώ η βραδιά έκλεισε με την απονομή τιμητικής πλακέτας την οποία παρέλαβε ο Βασίλης Μέγκλας, γιος του αείμνηστου Προέδρου.

Ακολουθεί η ομιλία του Προέδρου της ΚΕΕΕ: 

Κυρίες και Κύριοι, 
Θα ήθελα κατ’ αρχήν να συγχαρώ τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σερρών, τον Θανάση Μαλλιαρά, για τη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης. 
Και να τον ευχαριστήσω ιδιαίτερα που μου έδωσε την ευκαιρία να μιλήσω για τον αείμνηστο Χρήστο Μέγκλα. 
Ο χώρος στον οποίο βρισκόμαστε, παίρνει σήμερα το όνομα ενός ανθρώπου που υπηρέτησε με πάθος την πατρίδα του. Που στήριξε τον Επιμελητηριακό Θεσμό. Που αγωνίστηκε για την προώθηση της επιχειρηματικότητας στον τόπο. 
Η αξιοποίηση αυτού του πρώην στρατοπέδου από το Επιμελητήριο Σερρών ήταν ένα μεγάλο όνειρο του Χρήστου, το οποίο ευτυχώς πρόλαβε να δει να υλοποιείται. 
Κι αν από κάπου μας βλέπει σήμερα, ξέρω πως θα είναι υπερήφανος. 
Πρόκειται για μια τιμή που του αξίζει. Μια τιμή που αντικατοπτρίζει το έργο και την προσφορά του στις Σέρρες.  
Για εμένα, προσωπικά, ο Χρήστος Μέγκλας ήταν ένας καλός, πολύτιμος φίλος. 
Ένας άνθρωπος που άγγιξε θετικά όλους όσους είχαμε την τύχη να τον γνωρίζουμε και να συνεργαστούμε μαζί του.
Ένας εξαίρετος οικογενειάρχης, αφοσιωμένος σύζυγος και πατέρας. 
Ένας δυναμικός επιχειρηματίας, που ευτύχησε να ασχοληθεί με κάτι που αγαπούσε πολύ και να δει τη δουλειά του να ανθίζει.  Που κατάφερε ως γεωπόνος να μετατρέψει τη γνώση και την αγάπη του για τη γη σε επιτυχημένη δραστηριότητα. Και μέσα από αυτή, να δημιουργήσει αξία για τον τόπο του.  
Για το Χρήστο Μέγκλα, σκοπός δεν ήταν μόνο η ατομική πρόοδος. 
Ως επιστήμονας και ως επιχειρηματίας, αφιέρωσε τη ζωή του στην κοινή προσπάθεια για ανάπτυξη και ευημερία. 
Συμμετείχε σε επαγγελματικούς φορείς και προώθησε καινοτόμες προτάσεις για τη διαχείριση και την αναβάθμιση της ποιότητας της γεωργικής παραγωγής. 
Τα τελευταία 10 χρόνια συνδέθηκε με την ιστορία και την εξαιρετική πορεία του Επιμελητηρίου Σερρών. Το οποίο ανέδειξε σε κύριο πυλώνα στήριξης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της επιχειρηματικότητας σε τοπικό επίπεδο. 
Εκπροσώπησε με συνέπεια και ευθύνη τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής. Εργάστηκε ακούραστα για να αναδείξει προβλήματα και να προωθήσει λύσεις. Για να προβάλλει τις παραγωγικές δυνάμεις και τα πλεονεκτήματα του τόπου. 
Ήταν εκείνος που οραματίστηκε τη SEREXPO και αγωνίστηκε για να καταξιωθεί ως ένας επιχειρηματικός θεσμός υψηλού κύρους. Ως μια πλατφόρμα δικτύωσης και προβολής, με διεθνή εμβέλεια. 
Ήταν εκείνος που εμπνεύστηκε την καθιέρωση ενός Συνεδρίου Αγροτικής Οικονομίας στις Σέρρες. Και έβαλε τις βάσεις, ώστε σήμερα να ξεκινά ένας νέος αναπτυξιακός θεσμός στον τόπο.  
Ήταν εκείνος που, σε κάθε διοργάνωση, έδινε την ψυχή του για να πάνε όλα καλά. Τον έχω δει να εργάζεται σκληρά, να νοιάζεται ακόμα και για την τελευταία λεπτομέρεια, να αγωνιά, αλλά και να ενθουσιάζεται με την ανταπόκριση του κοινού. 
Είχα την τύχη να βρεθώ στην Έκθεση, αλλά και σε όλες τις εκδηλώσεις που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Σερρών, υπό την ηγεσία του Χρήστου Μέγκλα. 
Δεν θα ξεχάσω, μάλιστα, τις μεγάλες συναυλίες, στις οποίες συμμετείχαν κάθε φορά πάνω από 10.000 θεατές. 
Αυτό που πάντα με εντυπωσίαζε ήταν η οργανωτικότητα, η αφοσίωση και η πίστη του στην προώθηση της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης. Ήταν επιμονή και το πείσμα του. Ήταν η μάχη που έδινε καθημερινά, για να προσφέρει στην πατρίδα και στους συμπολίτες του.   
Μπορεί ο Χρήστος να έφυγε από κοντά μας πρόωρα, όμως η παρακαταθήκη που άφησε πίσω του είναι σημαντική. Έβαλε τον πήχη ψηλά για το Επιμελητήριο Σερρών, όχι μόνο με το σπουδαίο έργο του, αλλά και με τις αρχές και τις αξίες που υπηρέτησε και ανέδειξε με την ηγεσία του.  
Βλέπω με μεγάλη χαρά ότι αυτή η παρακαταθήκη δεν θα μπορούσε να βρεθεί σε καλύτερα χέρια. 
Γνωρίζω ότι τόσο ο σημερινός πρόεδρος, ο Θανάσης Μαλλιάρας, όσο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Σερρών, συνεχίζουν το έργο του Χρήστου Μέγκλα, με το ίδιο υψηλό αίσθημα ευθύνης. Με την ίδια συνέπεια και αποτελεσματικότητα. 
Οι Σέρρες είναι μια περιοχή με μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες και πλεονεκτήματα. Με καίρια γεωγραφική θέση, πλούσιους φυσικούς πόρους, εξαιρετική πρωτογενή παραγωγή με μοναδικά προϊόντα διατροφής. Με δυναμικές επιχειρήσεις, με ανθρώπους καταρτισμένους και εργατικούς. 
Ο τόπος αυτός αξίζει και μπορεί στα επόμενα χρόνια να γίνει πρότυπο Περιφερειακής Ανάπτυξης, διεκδικώντας τις κατάλληλες θεσμικές παρεμβάσεις και έργα υποδομής. 
Το Επιμελητήριο Σερρών είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί σε αυτή την προσπάθεια. 
Εμείς ως Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό σας. Να ενισχύσουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες σας. 
Η προώθηση της ανάπτυξης των Σερρών θα είναι η διαρκής τιμή στη μνήμη και στο έργο του Χρήστου Μέγκλα.
Σας ευχαριστώ
 

Μετάβαση στο περιεχόμενο