english-flag
Search

ΚΕΕΕ: Στο Ρέθυμνο οι εργασίες της διευρυμένη συνεδρίασης

Συνολικά πέντε υπουργοί της κυβέρνησης και υψηλοί προσκεκλημένοι  από όλη την χώρα θα συμμετάσχουν στις εργασίες της διευρυμένης συνεδρίασης της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, την οποία φιλοξενεί το Επιμελητήριο Ρεθύμνης, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης το προσεχές Σάββατο 9 Μαρτίου 2024.
Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική συνάντηση εργασίας, με την ευκαιρία της οποίας θα πραγματοποιηθούν το βράδυ της ίδιας ημέρας οι τελετές απονομής των επιχειρηματικών βραβείων του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης και της αδελφοποίησης του με το Επιμελητήριο Βοιωτίας.   Για το σκοπό αυτόν πρόκειται να μεταβούν στο Ρέθυμνο, μεταξύ άλλων οι: Ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνος Σκρέκας, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο Υπουργός Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής κ. Χρήστος Στυλιανίδης, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και Βουλευτής Ρεθύμνου κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Μάξιμος Σενετάκης καθώς επίσης Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων και Κυβερνητικά στελέχη.
Στις εργασίες της συνεδρίασης θα μετάσχει το σύνολο των μελών της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και Πρόεδροι Επιμελητηρίων της Χώρας. Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της κ. Ιωάννης Μασούτης,  Α’ Αντιπρόεδρος κ. Ιορδάνης Τσώτσος, ο Β’ Αντιπρόεδρος κ. Παύλος Ραβάνης, ο Γ’ Αντιπρόεδρος κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, ο Δ’ Αντιπρόεδρος κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο E’ Αντιπρόεδρος κ. Ιωάννης Βουτσινάς, ο Γενικός Γραμματέας κ. Παναγιώτης Αγνιάδης,  ο Οικονομικός Επόπτης κ. Βασίλειος Γιαγιάκος, ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ & Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων κ.  Εμμανουήλ Αλιφιεράκης, ο Υπεύθυνος Έρευνας & Ανάπτυξης κ. Φώτιος Δαμούλος και ο Υπεύθυνος Εξωστρέφειας & Διεθνών Σχέσεων κ. Στέφανος Γεωργιάδης.
Επίσης έχουν δηλώσει συμμετοχή και εκπρόσωποι, μέλη διοίκησης  και στελέχη από είκοσι έξι Επιμελητήρια της χώρας.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αναπτυξιακά ζητήματα της τοπικής οικονομίας όπως ο τουρισμός και οι στόχοι που τίθενται για το Ρέθυμνο, οι δυνατότητες και οι προοπτικές του εμπορικού λιμανιού Ρεθύμνου καθώς επίσης η λειτουργία του ΒΙΟΠΑ Ρεθύμνου ως παράγοντας ανάπτυξης του τομέα μεταποίησης.
Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί και σε σειρά άλλων θεμάτων που αφορούν στο μέλλον της τοπικής επιχειρηματικότητας σε ένα φιλόδοξο πλαίσιο βιώσιμης προοπτικής. Κεντρικό μήνυμα, το οποίο τίθεται επί τάπητος είναι η ανάδειξη της Ρεθυμνιώτικης επιχειρηματικότητας ως παράγοντας Περιφερειακής αειφόρας ανάπτυξης.
Για το λόγο αυτό η εξέλιξη της Ρεθεμνιώτικης επιχειρηματικότητας τίθεται στο επίκεντρο και με τις έντεκα βραβεύσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν και αφορούν την πρωτοπορία τοπικών επιχειρήσεων στις εξής κατηγορίες: 1. Ορθές πρακτικές στην παραγωγική Διαδικασία 2. Επιχειρηματικότητα Τουρισμού 3. Οικογενειακή Επιχείρηση με επιτυχημένο ιστορικό διαδοχής μεταξύ των γενεών 4. Ενσωμάτωση της έρευνας Ποιότητας στην τυποποίηση τροφίμων 5. Σύγχρονη και Οικολογική παραγωγή Προϊόντων Δόμησης 6. Ενσωμάτωση έρευνας – καινοτομίας στην επιχειρηματική δραστηριότητα 7. Εξωστρεφής Επιχειρηματικότητα 8. Γυναικεία Επιχειρηματικότητα 9. Δυναμικά Αναπτυσσόμενα Δίκτυα Επιχειρηματικότητας 10. Ανάδειξη – Διατήρηση της αμπελουργικής μας κληρονομιάς 11. Κοινωνική Υπευθυνότητα – Προσφορά στην τοπική κοινωνία.
Οι εργασίες της διευρυμένης συνεδρίασης της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων θα φιλοξενηθούν στο αίθουσα «Παντελής Πρεβελάκης» του Ωδείου της Παλιάς Πόλης σύμφωνα με το επισυναπτόμενο πρόγραμμα.

Ρέθυμνο Σάββατο 9 Μαρτίου 2024
ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ  ΔΕ της ΚΕΕΕ

09.30–10.00: Προσέλευση

10.00–10.10: Καλωσόρισμα-Χαιρετισμός προέδρου Επιμελητηρίου Ρεθύμνης, κ. Γεωργίου Γιακουμάκη

10.10-10.25: Χαιρετισμοί εκπροσώπων κυβέρνησης

10.25-10.40: Εισήγηση A’ αντιπροέδρου Επιμελητηρίου Ρεθύμνης κ. Εμμανουήλ Ψαρουδάκη, με θέμα: «Βιώσιμη Ανάπτυξη και Τουρισμός: Η Ρεθυμνιώτικη επιχειρηματικότητα ως παράγοντας Περιφερειακής ανάπτυξης»

10.40-10.55: Εισήγηση πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.κ. Ιωάννη Μασούτη, με θέμα: «Η δυναμική των Κρητικών επιχειρήσεων και η ελληνική οικονομία: η επόμενη μέρα»

10.55-11.20: Τοποθετήσεις μελών Επιμελητηρίου Ρεθύμνης:

– «Τουρισμός, οι στοχεύσεις  του Ρεθύμνου», κ. Μιχαήλ Χριστοφοράκης μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου Ρεθύμνης
– «Το εμπορικό λιμάνι Ρεθύμνου, δυνατότητες – προοπτικές – προβλήματα», κ. Κωνσταντίνος Σπυριδάκης, υπεύθυνος ΓΕΜΗ Επιμελητηρίου Ρεθύμνης
– «Το ΒΙΟΠΑ Ρεθύμνου ως παράγοντας ανάπτυξης της Μεταποίησης του Ρεθύμνου», κ. Δημήτριος Προβιάς, Β’ αντιπρόεδρος  Επιμελητηρίου Ρεθύμνης
– «Το Γενικό Εμπορικό Μητρώο – ΓΕΜΗ  και η επιχειρησιακή λειτουργία των επιμελητηρίων», κ. Θωμάς Γκίκας, στέλεχος Επιμελητηρίου Ρεθύμνης
– «Ημέρα της γυναίκας: ο ρόλος της στη νέα ψηφιακή εποχή», κα. Αναστασία Μανώλα, μέλος ΔΣ Επιμελητηρίου Ρεθύμνης

11.20-11.40: Τοποθετήσεις Μελών Διοίκησης ΚΕΕΕ

11.40-12.10: Τοποθετήσεις υπουργών, περιφερειάρχη και προέδρου ΠΕΔ

Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής, κ. Χρήστος Στυλιανίδης : «Νησιώτικη επιχειρηματικότητα και ορθή εφαρμογή του Μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου»

12.10-12.40: Τοποθετήσεις εκπροσώπων κοινωνικών εταίρων, δημάρχων, προέδρων και εκπροσώπων Επιμελητηρίων, εκπροσώπων Τοπικής Αυτοδιοίκησης και λοιπών φορέων

12.40-13.00: Συζήτηση – Κλείσιμο

13.00–13.30: Κοινή συνέντευξη τύπου προέδρων Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, κ. Ιωάννη Μασούτη, και Επιμελητηρίου Ρεθύμνης, κ. Γεωργίου Γιακουμάκη

20.30: Παράθεση δείπνου στους επίσημους – Εκδήλωση απονομής Επιχειρηματικών Βραβείων – Τελετή αδελφοποίησης Επιμελητηρίων Βοιωτίας και Ρεθύμνης

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο