english-flag
Search

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας

Το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 11:30 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ΚΑΡΚΑΜΙΣΙ του Δήμου Σουλίου στην Παραμυθιά, η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας επί τη ευκαιρία του νέου έτους.

Την εκδήλωση, τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ. Σεραπίων, ο Βουλευτής Θεσπρωτίας κος Γιόγιακας Βασίλειος, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κος Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής Θεσπρωτίας κος Αντώνιος Μπέζας, ο πρώην Βουλευτής Θεσπρωτίας κος Ηλίας Βεζδρεβάνης, οι Δήμαρχοι: Σουλίου κος Αθανάσιος Ντάνης, Ηγουμενίτσας κος Παναγιώτης Νταής, και εκ μέρους του Δημάρχου Φιλιατών ο Αντιδήμαρχος κος Παρασκευάς Βλάχος, η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Περιφέρειας Ηπείρου κα Σταυρούλα Μπραΐμη Μπότση, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τομέα Αλιείας και Ιχθυοκαλλιεργειών κος Νικόλαος Παπαγρηγορίου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κος Δημήτριος Γκαμπρέλας, Πρόεδροι Δημοτικών Συμβουλίων-Αντιδήμαρχοι-Δημοτικοί Σύμβουλοι των Δήμων της Θεσπρωτίας, ο Διοικητής του 628 ΤΠΖ κος Ιωάννης Καρράς, ο Διοικητής Περιφ/κής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος Ηπείρου και Ιονίων Νήσων κος Παύλος Τιφτικίδης, ο Λιμενάρχης Θεσπρωτίας κος Κωνσταντίνος Κορίζης, η εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας κα Αγγελική Κωνσταντινίδη, ο Υπεύθυνος της ΓΣΕΒΕΕ Παραρτήματος Ηπείρου κος Χρήστος Τάτσης, εκπρόσωποι εμπορο-επαγγελματικών και επιστημονικών συλλόγων και φορέων του νομού, πρώην Μέλη ΔΣ του Επιμελητηρίου, τα μέλη του ΔΣ και πλήθος μελών του Επιμελητηρίου.

Χαιρετισμό απεύθυναν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ. Σεραπίων, ο Βουλευτής Θεσπρωτίας κος. Βασίλειος Γιόγιακας, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κος Αλέκος Καχριμάνης, οι Δήμαρχοι Σουλίου κος Αθανάσιος Ντάνης και Ηγουμενίτσας κος Παναγιώτης Νταής.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Αλέξανδρος Πάσχος ευχήθηκε και εκ μέρους του Δ.Σ. ένα 2024 δημιουργικό για τις επιχειρήσεις και τον Νομό, Ευτυχία, Επιτυχίες και πάνω από όλα Υγεία σε όλους.

Αφού καλωσόρισε θεσμικά στην Θεσπρωτία τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη, αναφέρθηκε στην ομιλία του στα προβλήματα που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει η επιχειρηματική κοινότητα και η κοινωνία, επισημαίνοντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Νομός και οι επιχειρήσεις το νέο έτος, τις αστοχίες της Κεντρικής Διοίκησης που το νέο έτος πρέπει να επουλωθούν, όπως στο θέμα της επέκτασης της λειτουργίας του Τελωνείου Μαυροματίου,, τόσο για το ωράριο λειτουργίας, όσο και για τον εκτελωνισμό προϊόντων, η ολοκλήρωση της μελέτης του δρόμου σύνδεσης της Εγνατίας Οδού με τα Ελληνοαλβανικά σύνορα, η συνεργασία του νέου επενδυτή του λιμένα Ηγουμενίτσας  σε ζωτικά αναπτυξιακά θέματα όπως η Μαρίνα,  το Εμπορευματικό Κέντρο και η αξιοποίηση των τουριστικών καταφυγίων, η επίλυση των προβλημάτων των παραγωγών του πρωτογενούς τομέα, ο εξορθολογισμός των ασφαλιστικών εισφορών, η χρηματοδότηση από το τραπεζικό σύστημα, η προστασία των επιχειρήσεων και του παραγόμενου προϊόντος, από όπου κι αν αυτό προέρχεται, και τέλος η αναζωογόνηση της αγορά με την αναγκαία ενίσχυση της ρευστότητάς της.

Παράλληλα παρουσίασε συνοπτικά το έργο του Επιμελητηρίου για το έτος που πέρασε, με έμφαση στον εκσυγχρονισμό των Ψηφιακών του Υπηρεσιών, την ολοκλήρωση Εθνικών και Διακρατικών έργων και δράσεων προβολής και εξωστρέφειας προς όφελος της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας, διεκδίκηση δίκαιων αιτημάτων κλάδων του νομού μας, την εξυπηρέτηση των μελών με αμεσότητα κι αντικειμενικότητα, την συνεργασία με Κρατικούς φορείς, την Περιφέρεια, την Αυτοδιοίκηση και με άλλες συνδικαλιστικές ή επαγγελματικές οργανώσεις για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων του τόπου και την αξιοποίηση των τεράστιων αναπτυξιακών του προοπτικών και δυνατοτήτων.

Δήλωσε το παρών του Επιμελητηρίου ενόψει και των νέων προσκλήσεων  το 2024 με οργανωμένη και συστηματική προσπάθεια διεκδίκησης, επιδιώκοντας συνεργασίες με όλους τους φορείς, με ανοικτές διαδικασίες, διαφάνεια και μοναδικό κριτήριο την ανάπτυξη της περιοχής και την ευημερία των κατοίκων της.

Δεσμεύθηκε προσωπικά, έχοντας πλέον και την ιδιότητα του αιρετού της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης, ότι θα χρησιμοποιήσει τη θέση αυτή ως γέφυρα συνεργασίας και συντονισμού μεταξύ του Επιμελητηρίου των Δήμων και της Αντιπεριφέρειας, για κοινές δράσεις και διεκδικήσεις σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος όπως: τουρισμός, ανάπτυξη πρωτογενούς τομέας, προβολή και προώθηση της περιοχής, υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και αύξηση της απασχόλησης.

Τέλος ευχαρίστησε το ΔΣ για την άριστη συνεργασία τους και το προσωπικό του Επιμελητηρίου που με την άρτια και άριστη εκτέλεση των καθηκόντων τους αποτελούν τους πολύτιμους συμμάχους και συνεργάτες της Διοίκησης στην επίτευξη των στόχων της.

Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης ο Πρόεδρος παρέδωσε εκ μέρους του Δ.Σ. στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη συμβολικά δώρα για την ενθρόνισή του κι ανάληψη των καθηκόντων του, ένα Σταυρό Ευλογίας και ένα μπαστούνι για τους περιπάτους του στην Θεσπρωτία.

Ο τυχερός της εκδήλωσης παρέλαβε από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου μία θρησκευτική εικόνα.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο