english-flag
Search

Το Newsletter του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τα μέλη του:

Με μεγάλη επιτυχία η διοργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης για τη Δράση Ενίσχυσης Υφιστάμενων Επιχειρήσεων στην Π.Κ.Μ. «Μετάβαση στην καινοτομική, εξωστρεφή και έξυπνη εξειδίκευση» ΕΣΠΑ 2021-2027 

Στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, στον Πολύγυρο πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της Δράσης Ενίσχυσης Υφιστάμενων Επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τίτλο «Μετάβαση στην καινοτομική, εξωστρεφή και έξυπνη εξειδίκευση», παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και πρόσφατα επανεκλεγμένου Προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος.

Την ενημέρωση για το νέο ΕΣΠΑ, διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής και την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ, αρμόδιο Εταίρο-Περιφερειακή Μονάδα του Ενδιάμεσου Φορέα του Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία»/ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ΕΦΕΠΑΕ.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής και Τομεάρχης Παραγωγικών Φορέων ΠΚΜ Γιάννης Κουφίδης, στην εναρκτήρια ομιλία του παρουσίασε σύντομα τους τομείς δραστηριότητας ενισχύσεων, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει τη σημασία της δράσης για την επιχειρηματικότητα του τόπου.

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στη μεγάλη απορροφητικότητα προγραμμάτων και χρηματοδοτήσεων, που έχει επιτύχει η ΠΚΜ μέχρι σήμερα και τόνισε πως στόχος αυτών των ενημερώσεων είναι, να μην μείνει ούτε μια επιχείρηση εκτός, από αυτές που πληρούν τα κριτήρια ένταξης.  Σύντομο χαιρετισμό έκανε και ο βουλευτής Χαλκιδικής Ιωάννης Γιώργος.

Την παρουσίαση του προγράμματος έκαναν οι εκπρόσωποι της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ  Χρήστος Σαρίκενας, Θανάσης Κακούδης και η Στέλλα Αικατερινιάδου από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της ΠΚΜ . Περισσότερες λεπτομέρειες και φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση στην ιστοσελίδα του Eπιμελητηρίου στον σύνδεσμο https://epihal.gr/ekdilosi-programmatos-pkm-ifistamenes/

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής  στη FOOD EXPO 2024 (9-11 Μαρτίου 2024) 

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, στηρίζοντας ενεργά την προβολή των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής του, έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για τη συμμετοχή του με επιχειρήσεις μέλη του στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών FOOD EXPO 2024, που θα πραγματοποιηθεί από 9 έως και 11 Μαρτίου 2024, στις εγκαταστάσεις του Εκθεσιακού Κέντρου ATHENS METROPOLITAN EXPO, στα Σπάτα – Αττική.

Η διοίκηση του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στηρίζει κάθε ενέργεια εξωστρέφειας για τα μέλη του, επιδοτώντας τη συμμετοχή τους και μάλιστα με ξεχωριστά και αυτόνομα περίπτερα, στους ειδικούς τομείς κάθε έκθεσης, ανάλογα με τα προϊόντα που παράγουν και εμπορεύονται, ώστε να έχουν τη μέγιστη αποτελεσματικότητα από την παρουσία τους.

 Σε εξέλιξη το 12ο δίμηνο Βαρόμετρο της Οικονομίας της Χαλκιδικής του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής  – Η συμμετοχή σας αν και είναι προαιρετική , είναι για εμάς απαραίτητη

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής προχωρά στην εκπόνηση του 12ου Βαρόμετρου Οικονομικής Συγκυρίας, για το διάστημα Φεβρουαρίου 2024  –  Μαρτίου 2024, προκειμένου να καταγράψει τις απόψεις σας για μια σειρά επίκαιρων ζητημάτων, αλλά και θεμάτων που αφορούν στην πορεία των επιχειρήσεων σας.

Το Βαρόμετρο Οικονομικής Συγκυρίας, που εγκαινιάστηκε τον Απρίλιο του 2022, αποτελεί μια ηλεκτρονική δίμηνη έρευνα, στην οποία σας καλούμε να συμμετέχετε.

Μέσω ενός link που θα λαμβάνετε με το newsletter του Επιμελητηρίου αλλά και με την εβδομαδιαία ενημέρωση θα έχετε τη δυνατότητα να απαντήσετε σε ερωτήσεις που αφορούν την επικαιρότητα, αλλά και την πορεία της επιχείρησης σας.

Το link της έρευνας θα βρίσκεται αναρτημένο και σε ειδικό banner του ιστότοπου του Επιμελητηρίου (www.epihal.gr). Το βαρόμετρο, θα πραγματοποιείται κάθε δίμηνο και τα αποτελέσματα του θα ανακοινώνονται μέσω δελτίων Τύπου.
Αν επιθυμείτε μπορείτε να δηλώνετε στο τέλος της έρευνας το e-mail σας, ώστε να σας αποστέλλονται προσωπικά τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης.

Η συμμετοχή σας αν και προαιρετική είναι πολύ σημαντική για εμάς!

Ακολουθεί το link της έρευνας, στην οποία σας καλούμε να συμμετέχετε : https://ee.kobotoolbox.org/single/148545b477b1808a0a6ce872fdfa2c83

Ανακοίνωση για βεβαίωση τελών ΓΕΜΗ από ΚΕΕΕ στις Δ.Ο.Υ.

 Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τα μέλη του ότι, σύμφωνα με την υπ’ αρ. πρωτ. 1134/25-08-2023 Υπουργική Απόφαση αναμένεται άμεσα η βεβαίωση οφειλόμενων τελών Γ.Ε.ΜΗ. από τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.) και τα Κέντρα Βεβαίωσης και Είσπραξης (ΚΕ.Β.ΕΙΣ.).

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την παρ.1 α) του άρθρου 49 του ν. 4919/2022, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα,  το ετήσιο τέλος Γ.Ε.ΜΗ. καταβάλλεται από όλους τους υπόχρεους εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. εντός του πρώτου τριμήνου κάθε έτους.

Ως εκ τούτου,  προς αποφυγή της βεβαίωσης τελών στις Δ.Ο.Υ., η Υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ. συνιστά στα εγγεγραμμένα μέλη του είτε να προβούν στην έγκαιρη τακτοποίηση των τελών, είτε εφόσον έχουν διακόψει τις δραστηριότητες τους, να προσκομίσουν τη σχετική βεβαίωση διακοπής εργασιών στο Τμήμα Μητρώου του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής.

Προς διευκόλυνση των μελών μας, επισυνάπτεται το σχετικό ΦΕΚ.

Απόφαση 1134/25-08-2023 (ΦΕΚ 5306Β) https://www.et.gr/api/DownloadFeksApi/?fek_pdf=20230205306

Δείτε εδώ το Newsletter του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής:

Newsletter No 07 pdf

Μετάβαση στο περιεχόμενο