english-flag
Search

Χαιρετισμός πρ. ΚΕΕ Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές

konstantinos-mixalos

Τον σημαντικό ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει η ιδιωτική ασφάλιση, ιδιαίτερα αυτήν την κρίσιμη περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, επεσήμανε  ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, μιλώντας στη 2η Εθνική Συνδιάσκεψη Εκλεγμένων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών στα Επιμελητήρια, που διοργάνωσαν τα Επαγγελματικά Επιμελητήρια Θεσσαλονίκης, Αθήνας και Πειραιά.

 

Αναλυτικά η παρέμβαση του κ. Μίχαλου έχει ως εξής:

 

«Ξέρω ότι η δουλειά του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην προσωπική επαφή με τον πελάτη. Και κάτω από τις σημερινές συνθήκες – οι οποίες επιβάλλουν αναγκαστικά την απόσταση – ένα σημαντικό κομμάτι αυτής της δουλειάς εμποδίζεται.

Η τεχνολογία σαφώς παρέχει πολύ περισσότερα εργαλεία επικοινωνίας σήμερα – είναι γνωστό άλλωστε  ότι εδώ και χρόνια οι μεγάλες τουλάχιστον ασφαλιστικές εταιρίες επενδύουν στην ανάπτυξη ψηφιακών υπηρεσιών.

Ωστόσο, ο δικός σας ρόλος παραμένει κρίσιμος. Ειδικά στο πλαίσιο μιας υγειονομικής κρίσης, οι ανησυχίες και οι ανάγκες των ανθρώπων πολλαπλασιάζονται. Δημιουργούνται πρωτόγνωρες καταστάσεις, στις οποίες πρέπει να ανταποκριθείτε, να δώσετε λύσεις, κατάλληλες συμβουλές και καθοδήγηση.

Η προσπάθεια που απαιτείται για να σταθείτε κοντά στους πελάτες σας – πόσο μάλλον για να αναπτύξετε τη δουλειά σας – είναι τεράστια.

Από την άλλη, όμως, μέσα σε αυτό το περιβάλλον θα έλεγα ότι ανοίγει και ένα παράθυρο για την ανάδειξη της σημασίας του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης. Οι άνθρωποι σήμερα αντιλαμβάνονται πιο  έντονα από ποτέ ότι ζούμε σε έναν κόσμο, όπου το απρόβλεπτο καραδοκεί παντού. Ότι από τη μια στιγμή στην άλλη, η ζωή μας όπως την ξέραμε μπορεί να αλλάξει ριζικά.

Οι άνθρωποι βιώνουν το αίσθημα της αβεβαιότητας. Και θεωρώ ότι όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν πόσο σημαντικό είναι να νοιώθει κανείς μεγαλύτερη σιγουριά, απέναντι στο απρόοπτο. Να έχει εξασφαλίσει ένα δίχτυ προστασίας για την οικογένειά του, για το εισόδημα και την περιουσία του, για την επιχείρησή του.

Κι σε αυτή ακριβώς την ανάγκη απαντά ο θεσμός της ιδιωτικής ασφάλισης. Εξασφαλίζοντας συνθήκες σταθερότητας και συνέχειας, σε κάθε ανθρώπινη, επαγγελματική και επιχειρηματική δραστηριότητα. Ό,τι κι αν συμβεί.

Θεωρώ, λοιπόν, ότι παρά τις δυσμενείς τρέχουσες συνθήκες, ο δρόμος για την ανάπτυξη της ασφαλιστικής αγοράς στην Ελλάδα παραμένει ανοιχτός. Πλέον έχει δημιουργηθεί και στη χώρα μας ένα σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο, το οποίο ενισχύει τη φερεγγυότητα και την αξιοπιστία της αγοράς. διασφαλίζει την ποιότητα της ασφαλιστικής προσέγγισης, αναβαθμίζει τη σχέση ασφαλιστή και ασφαλισμένου και ενισχύει το κύρος του σωστού επαγγελματία.

Έχουν αρχίσει, επίσης, να γίνονται κάποια βήματα – έστω και δειλά – για την ανάδειξη της ιδιωτικής ασφάλισης σε βασικό πυλώνα του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας. Έχουμε ακόμη αρκετό δρόμο για να φτάσουμε εκεί που πρέπει. Πιστεύω όμως – θέλω να πιστεύω – ότι οι συνθήκες που διαμορφώνονται σήμερα, είναι πιθανότερο να επιταχύνουν παρά να παγώσουν τις μεταρρυθμιστικές κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Σε κάθε περίπτωση, εμείς θα είμαστε εδώ, μαζί για να διεκδικούμε τις κατάλληλες παρεμβάσεις. Εσείς γνωρίζετε καλύτερα από κάθε άλλον τι χρειάζεται η αγορά, που υπάρχουν προβλήματα, τι πρέπει να γίνει. Και μέσα από την οργανωμένη πλέον παρουσία και εκπροσώπησή σας εντός της Επιμελητηριακής Κοινότητας, μπορείτε να μπείτε μπροστά. Να έχετε ουσιαστικό ρόλο στη διαμόρφωση θέσεων και προτάσεων και να τις αναδείξουμε μαζί, ακόμη πιο δυναμικά και συγκροτημένα. Για να μπορέσουμε να διορθώσουμε τις όποιες αδυναμίες της αγοράς και να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που φέρνει το μέλλον».

Μετάβαση στο περιεχόμενο