english-flag
Search

Άδωνις Γεωργιάδης: Παράταση της θητείας των διοικήσεων των Επιμελητηρίων

Τρία μέτρα που θα προωθήσει η κυβέρνηση προς ψήφιση, ενόψει των έκτακτων συνθηκών, προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, από το βήμα της Βουλής – O  κ. Γεωργιάδης προανήγγειλε διάταξη για την παράταση της θητείας των Διοικήσεων των Eπιμελητηρίων της χώρας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων προανήγγειλε την κατάθεση τροπολογίας που θα ορίζει για όλο το 2022 πλαφόν 3% στις αυξήσεις των εμπορικών μισθωμάτων σε σχέση με το 2021.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι δεύτερη ρύθμιση που θα κατατεθεί στο κοινοβούλιο το προσεχές διάστημα θα επιτρέπει την δημοσιοποίηση των επωνυμιών επιχειρήσεων στις οποίες επιβάλλεται πρόστιμο για αισχροκέρδεια. «Στην συγκεκριμένη πολεμική περίοδο η αισχροκέρδεια είναι μαυραγοριτισμός» ανέφερε. Τέλος , ο υπουργός Ανάπτυξης προανήγγειλε διάταξη για την παράταση της θητείας των Διοικήσεων των Επιμελητηρίων της χώρας.

Το υπουργείο εισηγείται και διάταξη με την οποία παρατείνεται η θητεία των Διοικήσεων των Επιμελητηρίων για ακόμη έναν χρόνο, δηλαδή μέχρι το τέλος του 2023. «Θα ψηφίσουμε κάνοντας δεκτό το αίτημα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ, την παράταση της θητείας των διοικήσεων για έναν ακόμη χρόνο. Οι εκλογές, δηλαδή, στα επιμελητήρια δεν θα γίνουν στο τέλος του 2022 αλλά στο τέλος του 2023. Η Ένωση μάς είπε ότι οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από τον πόλεμο στην αγορά δεν είναι οι κατάλληλες για να αρχίσουν εκστρατείες και αντιδικίες μεταξύ τους», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο