english-flag
Search

ΒΕΠ: Συνεχίζει την υλοποίηση Διακρατικών Προγραμμάτων και αναδεικνύει τις δυνατότητες ανάπτυξης των επιχειρήσεων

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, συμμετείχε, ως διακρατικός εταίρος του έργου NEWBRAIN, με δράσεις και στόχευση την ανάδειξη της σπουδαιότητας του συστήματος των βασικών κόμβων της Αδριατικής-Ιονίου για την οικονομική και κοινωνική ενσωμάτωση της περιοχής του προγράμματος, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πολιτικής μεταφορών και του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών ως βασικές πύλες που συνδέουν την Κεντρική και Δυτική Ευρώπη με τη Νότια – Ανατολική Ευρώπη και τις μεσογειακές χώρες. Το έργο είχε ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Interreg-ADRION. 

Εξαιτίας των καλών αποτελεσμάτων που προέκυψαν, δόθηκε η δυνατότητα σε ορισμένους εταίρους, μεταξύ αυτών και το ΒΕΠ, να συνεχίσουν με επιπλέον δράσεις στο νέο έργο NEWBRAIN PLUS. Στο πλαίσιο αυτό το Επιμελητήριο συμμετείχε σε συσκέψεις και συνέδριο στην Angona Ιταλίας, όπου συζητήθηκαν με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι δυνατότητες και προοπτικές που διανοίγονται για τη συνέχιση του έργου και παρόμοιων δράσεων τα επόμενα χρόνια με στόχο την αύξηση της ευαισθητοποίησης μεταξύ των Ευρωπαϊκών φορέων στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας στην περιοχή της Αδριατικής-Ιονίου και τη σύνδεσή τους με υποδομές
χερσαίων μεταφορών μεταξύ των δύο ακτών της Αδριατικής-Ιονίου. Η ισχυρή συνεργασία που καθιερώθηκε από τους εταίρους στο πλαίσιο του έργου και οι διατομεακές αρμοδιότητες και οι εμπειρίες που αντιπροσωπεύουν διασφαλίζουν την αποτελεσματική επίτευξη των στόχων του έργου και τις μελλοντικές συνεργασίες.

Με την ενημερωτική ημερίδα στις 23 Ιουνίου 2022 και ώρα 6 μ.μ. με θέμα «Τα Ευρωπαϊκά προγράμματα ως εργαλείο ανάπτυξης των ΜΜΕ», όπου θα παρουσιαστούν οι δυνατότητες των επιχειρήσεων να αξιοποιήσουν τις επίκαιρες εθνικές και ευρωπαϊκές πολιτικές για την ανάπτυξή τους, ολοκληρώνεται τυπικά το έργο NEWBRAIN PLUS.

Η εκδήλωση θα γίνει με υβριδικό τρόπο, με φυσική παρουσία αλλά και διαδικτυακή συμμετοχή μέσω zoom (https://us06web.zoom.us/j/81793376091?pwd=dnBHWVF5TlFrU2QvRUhlb28wdzB2QT09)

Agenda-NEWBRAIN-PLUS-23-6-2022

Μετάβαση στο περιεχόμενο