english-flag
Search

Γ. Χατζηθεοδοσίου μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για εστίαση-εμπόριο: Χρειάζεται στήριξη των επιχειρήσεων

xatzitheodosiou_ert1_maximou

Την ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης εκπροσώπων φορέων της εστίασης και του εμπορίου με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου με επίκεντρο το νέο πλαίσιο μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού.

“Ο Πρωθυπουργός ζήτησε να προσπαθήσουμε να τηρήσουμε τα μέτρα. Είμαστε υπέρ των μέτρων, είμαστε υπέρ του να βρούμε πολύ γρήγορα τον τρόπο να εμβολιαστεί πάνω από το 80% του πληθυσμού, όπως σε όλη την Ευρώπη”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου επισήμανε ότι οι εκπρόσωποι των φορέων ζήτησαν από τον Πρωθυπουργό τα μέτρα να είναι οριζόντια, ενώ τόνισε ότι χρειάζεται να στηριχθούν οι επιχειρήσεις, καθώς το 40% των συμπολιτών μας που είναι ανεμβολίαστοι, δυνητικά, δεν μπορεί να μπει στα καταστήματα, με αποτέλεσμα την περαιτέρω μείωση των τζίρων τους.

Ερωτηθείς αν ετέθη θέμα υποχρεωτικότητας εμβολιασμού των υπαλλήλων στην εστίαση ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ απάντησε ότι δεν τέθηκε  ούτε από την κυβέρνηση ούτε από τους εκπροσώπους των φορέων.

Η αγορά θέλει να υπάρχει ένα ασφαλές περιβάλλον για να λειτουργήσει. Κάθε μέτρο που διευκολύνει την ασφαλή λειτουργία της αγοράς μας βρίσκει σύμφωνους, πρόσθεσε.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και της ΠΟΕΣΕ, Γιώργος Καββαθάς, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Γιάννης Μπρατάκος, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Γιώργος Καρανίκας, ο Πρόεδρος του ΣΕΛΠΕ, Αντώνης Μακρής και ο Διοικητής της ΕΑΔ, Άγγελος Μπίνης.

Aπό κυβερνητικής πλευράς συμμετείχαν, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τον συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Αντεγκληματική Πολιτική, Λευτέρης Οικονόμου, ο Υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου και ο Διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας.

Δείτε μέρος της δήλωσης του Προέδρου της ΚΕΕΕ όπως μεταδόθηκε από την ΕΡΤ1:

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο