english-flag
Search

Γ. Χατζηθεοδοσίου στην ΕΡΤ1: Απαιτούνται άμεσες παρεμβάσεις για να συγκρατηθεί η ακρίβεια

xatzitheodosiou_ert1

Για τις αναγκαίες παρεμβάσεις προκειμένου να περιοριστεί το κύμα ανατιμήσεων και οι επιπτώσεις του στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, μίλησε ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1 και την εκπομπή “ΕΡΤ Σαββατοκύριακο”, την Κυριακή 3/10/2021.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου εκτίμησε πως το ζήτημα της ακρίβειας δεν θα είναι παροδικό και υπογράμμισε την ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων από την κυβέρνηση για να μην εκτιναχθούν οι τιμές τις επόμενες εβδομάδες, επιβαρύνοντας σημαντικά τα ήδη “λαβωμένα” από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας, νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, η επιμελητηριακή κοινότητα προτείνει, όπως εξήγησε ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ, μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτη ανάγκης από το 13% στο 6%, μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα καύσιμα και τον καφέ, αλλά και υπαγωγή στις ευνοϊκές ρυθμίσεις για την επιδότηση ρεύματος και για τους καταναλωτές μεσαίας τάσης καθώς και ειδική μέριμνα για τους καταναλωτές υψηλής τάσης.

Δείτε το βίντεο:
 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο