english-flag
Search

Γ. Χατζηθεοδοσίου στον ΣΚΑΪ: Να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση της πανδημίας, με παράλληλη όμως στήριξη των επιχειρήσεων

xatzitheodosiou_skai-1

Υπέρ των μέτρων αντιμετώπισης της εξάπλωσης της πανδημίας, με παράλληλη ωστόσο στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται, τάχθηκε ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και την εκπομπή “Αταίριαστοι” τη Δευτέρα 27/12/2021.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου επισήμανε ότι τα μέτρα που συζητούνται, ειδικά για την εστίαση, αν εφαρμοστούν, θα σημαίνουν, ουσιαστικά ένα άτυπο lockdown. Χρειάζεται, επομένως, οι επιχειρήσεις να στηριχθούν, με μέτρα όπως η μετάθεση της αποπληρωμής όλων των υποχρεώσεων.

Στάθηκε, ταυτόχρονα, στο μείζον ζήτημα των ανατιμήσεων, εκτιμώντας ότι μετά την εξάντληση του στοκ, αναμένεται από τις αρχές του νέου έτους ένα νέο κύμα, σημαντικών αυξήσεων στις τιμές.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ & του ΕΕΑ αναφέρθηκε στις προτάσεις της επιμελητηριακής κοινότητας για μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης στο 6%, αλλά και για κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους της ακρίβειας στην ενέργεια από την Πολιτεία, καθώς και στην ανάγκη αξιοποίησης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ, με τρόπο που δεν θα αποκλείει σημαντικό μέρος των επιχειρήσεων.

 

ΔΕΙΤΕ

https://www.youtube.com/watch?v=toWAQnXm5y0

Μετάβαση στο περιεχόμενο