english-flag
Search

Δήλωση Προέδρου ΚΕΕ, Κ. Μίχαλου, για το προσχέδιο του προϋπολογισμού

mixalos_10112017

Ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, σχολιάζοντας το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2019 που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, ανέφερε:

«Το προσχέδιο του πρώτου μετα-μνημονιακού προϋπολογισμού δημιουργεί συγκρατημένη αισιοδοξία, καθώς μεταξύ άλλων προβλέπει μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.

Στα θετικά του θα πρέπει να πιστωθεί η πρόβλεψη για μείωση της φορολογίας διανεμομένων κερδών που αποτέλεσε πρόσφατη απόφαση, καθώς και η μείωση του συντελεστή φόρου εισοδήματος των επιχειρήσεων από το 29% στο 28%.

Και κυρίως, η αύξηση κατά 550 εκ. ευρώ του κονδυλίου για το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, το οποίο αποτελεί την κινητήριο δύναμη για την ανάπτυξη της οικονομίας.

Μπορεί ως μεγέθη, οι προβλέψεις αυτές, να μη δίνουν οριστικές λύσεις στα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και της αγοράς, ωστόσο, αποτελούν ένα πρώτο βήμα για τη χάραξη μιας εθνικής οικονομικής πολιτικής που θα μας βάλει σε νέους δρόμους.

Σε ότι αφορά στο θέμα των συντάξεων, η θέση μας είναι ότι δεν είναι αναγκαία η περαιτέρω μείωσή τους, καθώς εκτός των άλλων, θα επιφέρει πλήγμα στην αγοραστική δύναμη των καταναλωτών που τόσο έχει ανάγκη η αγορά».

Μετάβαση στο περιεχόμενο