english-flag
Search

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΕ, Κ.ΜΙΧΑΛΟΥ, ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

evea_mixalos

Ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, ερωτηθείς από δημοσιογράφο για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, και εξειδίκευσε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε:

«Η επέκταση και η ενίσχυση των μέτρων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει προκαλέσει στην οικονομία και την αγορά η πανδημία του κορονοϊού, χωρίς καμία αμφιβολία θα προσφέρει σημαντικές ανάσες σε επιχειρήσεις και εργαζομένους. Ο επιχειρηματικός κόσμος ανέμενε, άλλωστε, και νέα επιστρεπτέα προκαταβολή και βελτίωση των όρων των πρώτων επιστρεπτέων προκαταβολών, ώστε ένα ποσό από αυτές να καταστεί μη επιστρεπτέες και βεβαίως ανέμενε το νέο πρόγραμμα «Γέφυρα» να περιλαμβάνει και τις επιχειρήσεις.

Το μεγάλο ζητούμενο είναι αν αυτά τα μέτρα μπορούν να δώσουν οριστικές λύσεις στην καταρρέουσα οικονομία και αγορά. Ως επιμελητηριακή κοινότητα δε θα σταματήσουμε να τονίζουμε ότι, πέρα αυτών των θετικών μέτρων, θα πρέπει να υπάρξει και μια συντονισμένη δράση για το κούρεμα των χρεών που δημιουργήθηκαν εν μέσω πανδημίας, ενώ καλούμε την κυβέρνηση να επανεξετάσει την πολιτική της σε ότι αφορά το πότε και το πώς θα επαναλειτουργήσει η αγορά, ώστε να επέλθει και πάλι η ομαλότητα.

Σε κάθε περίπτωση, δεν παραγνωρίζουμε ότι πρώτιστη προτεραιότητα πρέπει να είναι η δημόσια υγεία αλλά παράλληλα θα πρέπει να υπάρξουν και νέες πολιτικές για να διασωθούν οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοί τους».

Μετάβαση στο περιεχόμενο