english-flag
Search

ΕΕΑ: «Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πειραιά αναγορεύεται ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου»

Την ύψιστη τιμή που απονέμει το Πανεπιστήμιο Πειραιά, την αναγόρευση σε Επίτιμο Διδάκτορα, θα λάβει ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου σε τελετή που θα γίνει στις 14 Απριλίου 2022, ημέρα Πέμπτη και ώρα 17:00, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MEGA BROKERS, θα αναγορευτεί σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας της Σχολής Ναυτιλίας και Βιομηχανίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τίτλος του Επίτιμου Διδάκτορα χορηγείται από το συγκεκριμένο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα σε Έλληνα ή ξένο που διέπρεψε στην επιστήμη, στην τέχνη ή στα γράμματα, ή προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στο Πανεπιστήμιο ή το Έθνος και μόλις πρόσφατα αναγορεύθηκαν Επίτιμοι Διδάκτορες οι Ευάγγελος Μυτιληναίος και Σεργκέϊ Λαβρόφ.

Λίγο πριν από την τιμητική διάκριση προς το πρόσωπο του ο κ. Χατζηθεοδοσίου δηλώνει:

«Αποτελεί μία ξεχωριστή τιμή για εμένα και μία κορυφαία στιγμή στην πορεία μου, η αναγόρευση μου σε Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Μόνο στη γέννηση των παιδιών μου αισθάνθηκα περισσότερη συγκίνηση. Το βέβαιο είναι ότι δεν μπορούσα ούτε καν να σκεφθώ αυτή την εξέλιξη όταν πριν από αρκετά χρόνια περνούσα τις πύλες αυτού του Πανεπιστημίου ως φοιτητής. Από τότε μέχρι σήμερα κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Με μόχθο και μεράκι κατάφερα να εξελιχθώ επαγγελματικά και νιώθω ιδιαίτερη υπερηφάνεια που ανήκω στην κατηγορία των αυτοδημιούργητων επιχειρηματιών. Παράλληλα όμως συμμετείχα στα κοινά με μοναδικό γνώμονα την προσφορά από μέρους μου έστω και μίας ελάχιστης βοήθειας για να αλλάξει προς το καλύτερο η κοινωνία μας και το επιχειρηματικό περιβάλλον. Έτσι πορεύθηκα ως ο νεότερος πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου στα 27 μου χρόνια και ως ο νεότερος διοικητής νοσοκομείου στα 30 μου. Με την ίδια νοοτροπία μπήκα και στον επιμελητηριακό στίβο για αυτό και προσπαθώ καθημερινά τα τελευταία δέκα χρόνια να ανταποκριθώ με συνέπεια στα καθήκοντα μου ως πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, προσθέτοντας έτσι ένα λιθαράκι στη μεγάλη εθνική προσπάθεια για την ανάκαμψη του επιχειρείν και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Μέσω της νέας μου ιδιότητας θα επιχειρήσω να φέρω πιο κοντά την φοιτητική νεολαία στον κόσμο των επιχειρήσεων, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της απασχόλησης και στην παραμονή και αξιοποίηση της νέας γενιάς στον τόπο της. Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που διαμόρφωσαν αυτήν μου την πορεία. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα διδάγματα που έλαβα από τους αείμνηστους γονείς μου. Την αγάπη και την πολύτιμη στήριξη που είχα και συνεχίζω να έχω από την σύζυγο μου Χρύσα. Την υπερηφάνεια που νιώθω βλέποντας την πρόοδο των παιδιών μου, του Τάσου και της Ιωάννας. Και βέβαια τους φίλους και συνεργάτες με τους οποίους με προίκισε η ζωή όλα αυτά τα χρόνια.

Τέλος, ένα ξεχωριστό ευχαριστώ για τη μεγάλη τιμή στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου, Καθηγητή Άγγελο Κότιο, τον Αντιπρύτανη Καθηγητή Γρηγόριο Χονδροκούκη, τον Κοσμήτορα, Καθηγητή Μιχάλη Σφακιανάκη και τον πρόεδρο του Τμήματος, Καθηγητή Βασίλειο Δεδούση».

Μετάβαση στο περιεχόμενο