english-flag
Search

Επιμελητήριο Έβρου:Τιμητική πλακέτα στον Αμερικανό Πρέσβη στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ

02

 

Τιμητική πλακέτα για την εν συνόλω προσφορά του στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, του Έβρου και της Θράκης, επέδωσε στον Αμερικανό Πρέσβη στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης.

Η επίδοση έγινε στο περιθώριο της Ημέρας Διακριμένων Επισκεπτών στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ενώ η σχετική απόφαση είχε ληφθεί ομόφωνα στην 44η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Έβρου.

Πάγια θέση του Προέδρου, αλλά και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Έβρου αποτελεί το γεγονός ότι η αμερικανική παρουσία στην Αλεξανδρούπολη, για την οποία ο Τζέφρι Πάιατ έχει εργαστεί σκληρά, συνεισφέρει τα μέγιστα στη δημιουργία ενός ελκυστικού επενδυτικού προφίλ για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή.

Ταυτόχρονα, η παρουσία των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων και οι συνεργασία τους με τις ελληνικές ενισχύει καταλυτικά το αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή και αυτό αποτελεί μία από τις βασικές προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Συνεκδοχικά -αν και σε μικρότερη κλίμακα- η τοπική οικονομία αποκομίζει οφέλη από την αμερικανική παρουσία, τόσο σε επίπεδο αμοιβών για τις υπηρεσίες που παρέχονται στα αμερικανικά κλιμάκια, όσο όμως και από την καταναλωτική κίνηση την οποία προκαλούν τα μέλη τους.

Τέλος, στην σημαντική εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Λιμένα της Αλεξανδρούπολης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου είχε ολιγόλεπτες επαφές με τον Έλληνα Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, καθώς και με την Πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Ελίζαμπεθ Λη.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο