english-flag
Search

Επιμελητήριο Αρκαδίας: Ζητά παράταση και ενίσχυση των πόρων των νέων προγραμμάτων ΕΣΠΑ

Επιστολή προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, κ. Νικόλαο Παπαθανάση και Υπουργό Ανάπτυξης, κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα απέστειλε ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Ιωάννης Μασούτης.

Με το αίτημα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) για παράταση και ενίσχυση των πόρων των νέων προγραμμάτων ΕΣΠΑ συντάσσεται το Επιμελητήριο Αρκαδίας. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρός του κ. Γιάννης Τρουπής «Έχουμε γίνει δέκτες πλήθους αναφορών για προβλήματα καίριας σημασίας, τα οποία καθιστούν προβληματική την έγκαιρη και ορθή υποβολή επενδυτικών σχεδίων. Θεωρούμε συνεπώς ότι η παράστασή τους, καθώς επίσης η ενίσχυση των πόρων τους, ώστε να ενισχυθούν όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις, είναι επιβεβλημένη. Ειδικά σε ότι αφορά την Αρκαδία και τους Δήμους που εντάσσονται στην απολιγνιτοποίηση, με δεδομένη την προκήρυξη των προγραμμάτων της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, θα πρέπει να δοθεί επιπλέον χρόνος, ώστε να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να αποφασίσουν ώριμα και μελετημένα σε ποιο πρόγραμμα θα υποβάλουν την αίτησή τους και να αποτραπεί ο κίνδυνος σύγχυσης».
Στη σχετική επιστολή του Προέδρου της ΚΕΕΕ κ. Μασούτη γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα προβλήματα του νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων, μέσω του οποίου γίνεται η υποβολή των αιτήσεων, και σε απαιτήσεις της πρόσκλησης που είναι δύσκολο να εκπληρωθούν σε αυτό το χρονικό διάστημα, ενώ παράλληλα διαπιστώνεται ότι ακόμα και σήμερα πλήθος επιχειρήσεων δεν έχουν λάβει γνώση των προγραμμάτων αυτών.
Δείτε την επιστολή του Προέδρου της ΚΕΕΕ στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας
www.arcadianet.gr
Ενημερωθείτε για τις δράσεις του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και για τις επιχειρηματικές ειδήσεις, στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr και στην σελίδα στο Facebook: Επιμελητήριο Αρκαδίας

Μετάβαση στο περιεχόμενο