english-flag
Search

Επιμελητήριο Αρκαδίας: συνάντηση με παραγωγικούς φορείς

Συνάντηση με Παραγωγικούς Φορείς στο Επιμελητήριο Αρκαδίας

 

Κλιμάκιο στελεχών της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον Γραμματέα Παραγωγικών Τομέων κ. Άκη Μπάφα συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Τρουπή, τα μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και εκπρόσωπους των παραγωγικών και επαγγελματικών φορέων της Αρκαδίας την Πέμπτη 27 Απριλίου στο Επιμελητήριο Αρκαδίας στο πλαίσιο των διαδοχικών συσκέψεων στην Πελοπόννησο.

 

Στη συνάντηση συμμετείχαν ενεργά με σειρά προτάσεων οι Πρόεδροι: της ΟΕΒΑ και μέλος της Διοίκησης του Επιμελητηρίου κ. Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος,  του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου (Τ.Ο.Π.), του Δικτύου Τουρισμού Υγείας Πελοποννήσου και της Ένωσης Ξενοδόχων Αρκαδίας κ. Κωνσταντίνος Μαρινάκος, της Συντεχνίας Αρτοποιών Αρκαδίας κ. Θοδωρής Τσουκαλάς, του Συνδέσμου Ζαχαροπλαστών και Συναφών Επαγγελμάτων και Β’ Αντιπρόεδρος της ΔΕ Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Τερζής, του Συνδέσμου Εγκαταστατών Υδραυλικών – Κλιματιστικών  Θερμικών και Κλιματιστικών Έργων κ. Ανδρέας Κανελλόπουλος, του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Αρκαδίας κ. Κωνσταντίνος Μπελδέκος, του Συλλόγου Λογιστών Φοροτεχνικών Ελ. Επαγγελματικών Αρκαδίας κ. Γιώργος Ασκούνης, του Τμήματος Μεταποίησης του Επιμελητηρίου κ. Ανδρέας Σύριος, οι Αντιπρόεδροι: του ΣΕ.ΒΙ.ΠΕ.Τ και μέλος της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Δημήτρης Πετρόπουλος, του ΚΤΕΛ  Αρκαδίας Α.Ε. κ. Κώστας Μανδρώνης και τον Α’Αντιπρόεδρο της Διοίκησης του Επιμελητηρίου και μέλος του Συλλόγου Καφέ- Εστιατόρων Αρκαδίας Estiasiarcadia κ. Παρασκευά Κατσικερό.

 

Στην κλιμάκιο της Γραμματείας συμμετείχαν ο Διευθυντής κ. Γιάννης Τριανταφύλλου, ο Συντονιστής της Δράσης «Συνομιλώντας με την Ελλάδα που παράγει» Βασίλης Μιχαλόπουλος, ο Συντονιστής Θεματικής Ενότητας Διμερών Επιμελητηρίων της Νέας Δημοκρατίας κ. Θάνος Νιφόρος και ο Περιφερειακός Συντονιστής Πελοποννήσου Κώστας Κουρτέλης.

 

Στη πολύ σημαντική βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στην Ελλάδα κατά τα τελευταία έτη αλλά και σε ζητήματα που εξακολουθούν να προβληματίζουν τις επιχειρήσεις αναφέρθηκαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Τρουπής και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη φορολογία, το δυσχερές τραπεζικό κλίμα, τις επιδοτήσεις, τη ακόμη μεγαλύτερη μείωση των εισφορών, τον αθέμιτο ανταγωνισμό, την ανεξέλεγκτη λειτουργία της βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Ελλάδα, τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, την αλλαγή του τρόπου ρύθμισης δόσεων (120 για όλους) κ.α όπου και υπεβλήθησαν προτάσεις για την αντιμετώπισή τους.

 

Ο κ. Μπάφας αφού άκουσε προσεκτικά όλους τους παρευρισκόμενους σημείωσε ένα προς ένα εκείνα τα σημεία που προβληματίζουν τους επαγγελματίες και ακολούθησε διάλογος για όλα τα ζητήματα που τέθηκαν. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις πρωτοφανείς συνθήκες που επικράτησαν στη χώρα αλλά και παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια καθώς και στα πολύ σημαντικά επιτεύγματα της ελληνικής κυβέρνησης κατά την τελευταία τετραετία, παρά τις διαδοχικές κρίσεις και τις εξωγενείς δυσκολίες.  Δεσμεύτηκε τέλος και ζήτησε από τους παρόντες προσωπική συνεργασία με τον καθένα, ώστε να υπάρξει μία πιο εμπεριστατωμένη διεργασία των ζητημάτων που αφορούν ανά κλάδο.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο