english-flag
Search

Επιμελητήριο Δράμας:Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με ΕΒΕΑ

Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας, προχώρησαν σήμερα το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών και το Επιμελητήριο Δράμας, με αντικείμενο τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τον προγραμματισμό των συνεργειών μεταξύ των δύο φορέων, στο πλαίσιο των δράσεων ενθάρρυνσης και ανάπτυξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο οργανισμοί συμφώνησαν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους, προκειμένου να πολλαπλασιάσουν τις ευκαιρίες εξέλιξης της επιχειρηματικότητας, της συγκράτησης και προσέλκυσης εργατικού δυναμικού υψηλών προσόντων και δεξιοτήτων, με επίκεντρο την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και να αποτελέσουν ένα σημαντικό σημείο αναφοράς και υποστήριξης τοπικών οργανισμών, επαγγελματικών ενώσεων και μεμονωμένων επιχειρήσεων, για την επιλογή και εφαρμογή μεθόδων και τεχνολογιών που χρειάζονται, προκειμένου να ενισχύσουν το έργο και την ανάπτυξή τους.

«Σήμερα, μαζί με το Επιμελητήριο Δράμας, επενδύουμε σε μία καινούρια γενιά επιχειρηματικότητας. Που θα αποτελείται από νέες εταιρίες, οι οποίες θα ωφελούνται από τις κοινές μας δράσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Γιάννης Μπρατάκος, συμπληρώνοντας ότι «και οι δύο θυγατρικές δομές μας, μοιράζονται τους ίδιους στόχους. Την εξυπηρέτηση, ενίσχυση και ευδοκίμηση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Μέσα από υπηρεσίες καθοδήγησης, προβολής και δικτύωσης. Που θα ενδυναμώνουν το σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον. Και θα το μεταμορφώσουν σε ένα εκσυγχρονισμένο και γόνιμο οικοσύστημα»

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας, κ. Στέφανος Γεωργιάδης,επεσήμανε τη σημασία επισφράγισης της συνεργασίας των δύο φορέων, με κοινό στόχο την περαιτέρω στήριξη και ενθάρρυνση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας. «Είναι οι συνεργασίες με τις υφιστάμενες επιχειρήσεις της περιοχής μας και όχι μόνο, που έχουν στόχο να δημιουργήσουν νέες μεθόδους παραγωγής, νέα προϊόντα. Να αναπτύξουν καινοτομία και να αξιοποιήσουν πιθανόν ιδέες που θα γεννηθούν μέσα στην δομή μας ή στο οικοσύστημα που δημιουργούμε. Πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη θα είναι με εκθετική αύξηση όσο πολλαπλασιάζουμε τους συμμετέχοντες σε αυτό το οικοσύστημα καινοτομίας.», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο