english-flag
Search

Επιμελητήριο Δράμας: ΨΗΦΙΣΜΑ για την εκδημία Μακαριστού Μητροπολίτη Δράμας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Δράμας σε έκτακτη συνεδρίαση του, την Δευτέρα 2 Μαϊου 2022, εκφράζει την βαθιά θλίψη του για την εκδημία του Μακαριστού Μητροπολίτη  Δράμας Παύλου.

Ο Μακαριστός Ιεράρχης μας Παύλος, υπηρέτησε επί σχεδόν 17 χρόνια την Μητρόπολη Δράμας και ως Ποιμενάρχης και Πνευματικός Πατέρας. Συνδέθηκε με τον πιστό λαό της περιοχής μας, με δεσμούς αμοιβαίας αγάπης, σεβασμού και εκτίμησης. Τον διέκρινε η σπουδαία θεολογική του κατάρτιση και η σημαντική ακαδημαϊκή του πορεία. Πάνω από όλα όμως τον διέκρινε το ήθος του, η ταπεινότητα του, η απλότητά του και η βαθύτατη πίστη του στις παραδόσεις της Ορθοδοξίας. Στάθηκε στο πλευρό των επαγγελματιών της περιοχής μας με το έκδηλο ενδιαφέρον του και την ευλογία του. Μας πρόσφερε ολόψυχα το πνεύμα του και την καρδιά του και εργάσθηκε με ζήλο για το καλό της Μητροπόλεώς μας. Θα ζει πάντα μέσα στις καρδιές μας και θα
αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για όλους μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Δράμας, μετά από εισήγηση του Προέδρου του εκφράζει ομόφωνα την βαθύτατη του θλίψη, για την εκδημία εις Κύριον του εμπνευσμένου Ποιμενάρχη μας, ο οποίος με την γεμάτη από αρετές ψυχή του, τον πνευματικό αλλά συγχρόνως και παρεμβατικό στα κρίσιμα ζητήματα της κοινωνίας λόγο του, την αταλάντευτη προσήλωσή του στην Ορθοδοξία, υπηρέτησε τον τόπο και τους συνανθρώπους μας με απαράμιλλη και θεόπνευστη αγάπη.

ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

• Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Προέδρου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και των Υπαλλήλων και Στελεχών του Επιμελητηρίου Δράμας στην τοπική Εκκλησία της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας, στα μέλη της Ιεράς Συνόδου και στους οικείους του Μακαριστού Μητροπολίτη.

• Να μην λειτουργούν, την ημέρα της εξόδιου ακολουθίας, οι υπηρεσίες του Επιμελητηρίου.

• Να αναρτηθεί μεσίστια η Σημαία στο Επιμελητηριακό Μέγαρο, ως ημέρα πένθους.

• Να παραστεί ο Πρόεδρος και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στην εξόδιο ακολουθία.

•Να κατατεθεί στέφανος από τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο καθώς και σε συνεννόηση με την Μητρόπολη Δράμας ενίσχυση του συσσιτίου απόρων.

•Να αποσταλεί το παρόν ψήφισμα αυτό στην Ιερά Μητρόπολη Δράμας και στα μέλη της Ιεράς Συνόδου.

• Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Δράμας και να δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.

Μετάβαση στο περιεχόμενο