english-flag
Search

Επιμελητήριο Καρδίτσας: Επιστολή στον υπουργό Οικονομικών για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την αύξηση του ηλεκτρικού ρέυματος

Επιστολή με θέμα την ανάγκη επιπρόσθετων μέτρων στήριξης για τις επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων λόγω αύξησης του ηλεκτρικού ρεύματος έστειλε το Επιμελητήριο Καρδίτσας προς τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και τον υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη.

Όπως αναφέρει το Επιμελητήριο Καρδίτσας, η κατακόρυφη αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος σε συνάρτηση με αυτή των καυσίμων και των άλλων πηγών ενέργειας προκαλούν «ασφυκτική» πίεση στην ΜικροΜεσαία επιχείρηση.

Στην επιστολή του το Επιμελητήριο Καρδίτσας προτείνει να γίνει εμπροσθοβαρώς η στήριξη όλων των ΜικροΜεσαίων Επιχειρήσεων τουλάχιστον για το πρώτο εξάμηνο του 2022, με κρατική επιχορήγηση 80% για την κάλυψη του κόστους της ρήτρας αναπροσαρμογής σε όλους τους πάροχους ηλεκτρικής ενέργειας.

Πιο συγκεκεριμένα, προτείνεται οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας να λαμβάνουν το 80% του ποσού της ρήτρας αναπροσαρμογής από το Κράτος και το υπόλοιπο 20% από τις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με το Επιμελητήριο Καρδίτσας, αυτός είναι ο μόνος τρόπος για τις επιχειρήσεις να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε αυτή την καταστροφική συγκυρία της υγειονομικής και ενεργειακής πανδημίας.

Δείτε την επιστολή

Μετάβαση στο περιεχόμενο