english-flag
Search

Επιμελητήριο Κυκλάδων: Πραγματοποιήθηκε η δια ζώσης συνάντηση μετά από δύο χρόνια

Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, η διοίκηση και τα στελέχω του Επιμελητηρίου Κυκλάδων από όλα τα νησιά είχαν τη δυνατότητα να βρεθούν ξανά από κοντά, στην έδρα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, στη Σύρο, τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, σε μια ολοήμερη συνάντηση κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν δύο συναντήσεις εργασίας. Η πρώτη είχε θέμα: “Συνήθειες επιτυχίας και αποτελεσματικότητας για το Διοικητικό Συμβούλιο” ενώ θεματική της δεύτερης αποτέλεσε η: “Σύνδεση και επικοινωνία της ομάδας για τα στελέχη”, με την εξειδικευμένη Σύμβουλο Επιχειρήσεων για θέματα προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, Ιφιγένεια Παρασκευοπούλου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε ζωντανή σύνδεση με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλη Κουτουλάκη. Στη σύντομη παρέμβασή του ο κ. Κουτουλάκης αναφέρθηκε στην ψήφιση του νόμου για τη νησιωτικότητα και τις ενέργειες τις οποίες πραγματοποιεί η Γενική Γραμματεία για την προώθηση των θεμάτων που αφορούν τα νησιά στο πλαίσιο της Ισπανικής Προεδρίας της Ε.Ε. Παράλληλα, έκανε λόγο για τη σπουδαιότητα του Μεταφορικού Ισοδύναμου, το οποίο τόνισε πως «ήρθε για να μείνει», αν και επεσήμανε τις καθυστερήσεις στις πληρωμές. Συζητήθηκε, επίσης, το θέμα των ακτοπλοϊκών συνδέσεων καθώς και η ανάγκη για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. Επίσης, ο κος Κουτουλάκης αναφέρθηκε στη συνεργασία με το Επιμελητήριο Κυκλάδων για τη συνδιαμόρφωση δράσεων με σκοπό την άμεση και στοχευμένη υποστήριξη των επιχειρήσεων του Νομού που την έχουν ανάγκη.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, ενώ παράλληλα η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων τίμησε την Άσπα Μαγουλά, η οποία συνταξιοδοτήθηκε, ευχαριστώντας τη για την πολύχρονη συνεργασία, σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά εκδήλωση.

Μετάβαση στο περιεχόμενο