english-flag
Search

Επιμελητήριο Λάρισας:Διακρατική συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος EnFinCap στη Σόφια

 

Διακρατική συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος EnFinCap στη Σόφια

Το Επιμελητήριο Λάρισας συμμετείχε στη δεύτερη διακρατική συνάντηση του έργου «EnFinCap – Entrepreneurship and financial capacity building for women micro entrepreneurs in the beauty and wellness sectors» που υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Σόφια στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου.

Σκοπός του έργου είναι να ενδυναμώσει τις γυναίκες μικροεπιχειρηματίες με ικανότητες, γνώσεις και αυτοπεποίθηση ώστε να αναλάβουν την ευθύνη για τη ζωή τους και να δημιουργήσουν ένα ασφαλές μέλλον για τις ίδιες και τις οικογένειές τους.

Το EnFinCap προτείνει την κατάρτιση των γυναικών επιχειρηματιών στον τομέα της επιχειρηματικότητας και της χρηματοδότησης (κατανόηση των αρχών της επιχειρηματικότητας, διαχείριση κινδύνων, αποταμίευση σε περιόδους κρίσης, αποφυγή μη διαχειρίσιμων χρεών και μέριμνα για τη σωστή λειτουργία της επιχείρησης, προσωπική οικονομική ασφάλεια και οικονομική ασφάλεια της εταιρεία, κ.ά).

Οι στόχοι του έργου αντικατοπτρίζουν τις πραγματικές προκλήσεις στην αγορά εργασίας και τις πολιτικές οδηγίες, καθώς και τις πραγματικές ανάγκες των γυναικών μικροεπιχειρηματιών. Οι στόχοι έχουν σχεδιαστεί για να δημιουργήσουν θετικά αποτελέσματα τόσο για τα άτομα όσο και για τους οργανισμούς και άλλους εμπλεκόμενους φορείς.

Στο έργο συμμετέχουν ως εταίροι το Διεθνές Ινστιτούτο για την Εφαρμογή της Βιώσιμης Ανάπτυξης (MIITR) από τη Σλοβενία, ο φορέας Innovation Hive από την Ελλάδα, ο φορέας κατάρτισης και εκπαίδευσης IpCenter από την Αυστρία, το Περιφερειακό Βιοτεχνικό και Επιχειρηματικό Επιμελητήριο του Μάριμπορ της Σλοβενίας και η εταιρία DAYNA-H Ltd από το Μπουργκάς της Βουλγαρίας.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της συνάντησης, οι εταίροι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για την υλοποίηση των δράσεων που αφορούν στη δημιουργία, τη δομή και λειτουργία της εκπαιδευτικής πλατφόρμας καθώς και των ψηφιακών εργαλείων που θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν ώστε να γίνουν τα διαδικτυακά μαθήματα πιο ελκυστικά και διαδραστικά.

Το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας περιλάμβανε συζήτηση σχετικά με τη δημιουργία ενός  ηλεκτρονικού εγχειριδίου το οποίο θα αποτελέσει τον κορμό του εκπαιδευτικού υλικού για τα διαδικτυακά μαθήματα. Τέλος, έγινε αναφορά στα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν καθώς και στις διάφορες προκλήσεις που θα προκύψουν κατά την πορεία υλοποίησης των επιμέρους δράσεων του έργου.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο