english-flag
Search

Επιμελητήριο Λακωνίας – Επιστολή Προέδρου προς Περιφερειάρχη για επικινδυνότητα ΕΟ

39 - λακωνίας

Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχη,

 

Η Εθνική Οδός Τάραψας – Μονεμβασίας, τμήμα Μακρυνάρας έχει αποδειχθεί πολλάκις άκρως επικίνδυνη για τα διερχόμενα αυτοκίνητα με χαρακτηριστικό παράδειγμα το θλιβερό τροχαίο στις 2 Νοεμβρίου 2021 και τον άδικο χαμό δύο νέων ανθρώπων οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στο 30ο χλμ Τάραψας – Μονεμβασίας  στη διασταύρωση προς Γλυκόβρυση.

 

Στο εν λόγω οδικό σημείο και συνολικά στο τμήμα της Εθνικής Οδού στο ύψος της Μακρυνάρας έχουν γίνει δεκάδες ατυχήματα αρκετά εξ αυτών θανατηφόρα. Τόσο οι επισκέπτες με άγνοια της περιοχής – που τους καλοκαιρινούς μήνες αυξάνεται ο αριθμός τους – όσο και  οι κάτοικοι της περιοχής που διέρχονται σε καθημερινή βάση, θέτουν τη ζωής τους σε κίνδυνο.

 

Απαιτείται άμεσα η παρέμβασή σας για την ανακατασκευή του τμήματος αυτού για την αποφυγή και άλλων ατυχημάτων.

 

κ. Περιφερειάρχη,

 

Ο άδικος χαμός δύο νέων ανθρώπων μας κρούει το κώδωνα του κινδύνου ότι αν δεν υπάρξει έγκαιρη αντιμετώπιση του προβλήματος θα θρηνήσουμε και άλλα θύματα. Ως εκ τούτου σας παρακαλούμε θερμά όπως ενεργήσετε άμεσα για την επίλυση του προβλήματος και ζητούμε, μέχρι τη διευθέτησή του, την τοποθέτηση ειδικής  σήμανσης επικινδυνότητας προς ενημέρωση των διερχόμενων οχημάτων.

 

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τις άμεσες ενέργειές σας.

                                                                                                                            

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΡΙΤΗΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο