english-flag
Search

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Αύξηση δρομολογίων κατά 140% στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου το 2022 – Νέα δρομολόγια από τον Μάιο

Aύξηση δρομολογίων κατά 140%  από το Αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου το 2022 σε σχέση με το 2021 – Η Eurowings, η θυγατρική εταιρεία της Lufthansa, θα συνδέει από τον Μάιο τη Θεσσαλία με το Ντίσελντορφ και τη Στουτγάρδη. 

Αύξηση 140% κατά το διάστημα της καλοκαιρινής περιόδου (27.03.22-29.10.22) παρουσιάζουν οι τακτικές πτήσεις από/προς το Διεθνή Αερολιμένα της Νέας Αγχιάλου σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021 με βάση τα δεδομένα του OAG [Official Airline Guide].  Η σημαντική αυτή αύξηση προέρχεται κυρίως από την έναρξη των δρομολογίων της Eurowings, της θυγατρικής εταιρείας της Lufthansa, που θα συνδέει από τον Μάιο τη Θεσσαλία με το Ντίσελντορφ και τη Στουτγάρδη. Επιπλέον για πρώτη φορά ο Διεθνής Αερολιμένας της Νέας Αγχιάλου θα εξυπηρετείται από μία αεροπορική εταιρεία η οποία μέσω Ντίσελντορφ θα προσφέρει ανταποκρίσεις σε προορισμούς της Βόρειας Αμερικής αλλά κα της Ευρώπης.  Επιπλέον, η Austrian Airlines επιστρέφει ύστερα από δύο χρόνια, συνδέοντας απευθείας τη Θεσσαλία με τη Βιέννη. Κατά το καλοκαιρινό πρόγραμμα δρομολογίων του Διεθνή Αερολιμένα της Νέας Αγχιάλου θα εξυπηρετούνται με απευθείας πτήσεις το Μόναχο [Condor], το Λονδίνο-Gatwick [easyJet], το Παρίσι [Transavia] και το Ηράκλειο [Skyexpress]. Η προσέλκυση της Eurowings ήταν αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Επιμελητηρίου Μαγνησίας για την ανάπτυξη του δικτύου του Διεθνή Αερολιμένα της Νέας Αγχιάλου. Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάστηκε ένα στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης δρομολογίων το οποίο προσφέρει ένα σύνολο υποστηρικτικών ενεργειών σε αεροπορικές εταιρείες που θα συνδέουν το αεροδρόμιο με νέους προορισμούς, προβάλλοντας συγχρόνως τη Θεσσαλία ως ένα ελκυστικό
τουριστικό προορισμό.

Αναφερόμενος στα νέα δρομολόγια της Eurowings, ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός δήλωσε: «Οι αερομεταφορές είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους βασικούς κρίκους του Τουριστικού Προϊόντος και αποτελεί για εμάς αναπόσπαστο μέρος της στρατηγικού μας σχεδιασμού. Η ανάπτυξη ενός αεροδρομίου εξαρτάται κυρίως από την ελκυστικότητα του προορισμού, επομένως είναι ευθύνη μας να επικοινωνήσουμε στις αεροπορικές εταιρείες τη τουριστική δυναμική της Θεσσαλίας».

Ο κ. Αγοραστός προσέθεσε: «Είναι μεγάλη μας χαρά να υποδεχόμαστε την Eurowings στη Θεσσαλία. Προσβλέπουμε σε μια μακρόχρονη συνεργασία που σταδιακά θα συνδέσει το αεροδρόμιό μας με όλες τις βάσεις της στη Γερμανία και την Ευρώπη. Η συνεργασία μας όμως με την Eurowings είναι μόνο η αρχή για το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου. Βρισκόμαστε στη διαδικασία συνομιλιών και με άλλες αεροπορικές εταιρείες κυρίως για το 2023. Τέλος θα ήθελα να τονίσω ότι οι αυξημένες πτήσεις αυτό το καλοκαίρι θα συμβάλουν στους τουριστικούς μας στόχους, αλλά θα δώσουν και στους κατοίκους της Θεσσαλίας τη ευκαιρία να πετάξουν απευθείας σε 7 προορισμούς».

O Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης δήλωσε: «Το Αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου αποτελεί για τη Μαγνησία και όλη τη Θεσσαλία μία στρατηγική υποδομή εξωστρέφειας και πύλη εισόδου της Μαγνησίας, της Θεσσαλίας και όλης της Κεντρικής Ελλάδας. Το Επιμελητήριο Μαγνησίας, πίστεψε από τη πρώτη στιγμή της θητείας μας στην δυναμική που έχει το αεροδρόμιο στον τουρισμό, αλλά και την επιχειρηματικότητα της Θεσσαλίας, και δουλέψαμε πολύ μεθοδικά και με στόχευση στη προσέλκυση αεροπορικών εταιρειών και ανάπτυξη νέων δρομολογίων στο Διεθνή Αερολιμένα Νέας Αγχιάλου. Είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι που ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κύριος Κώστας Αγοραστός, και η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας &  Σποράδων κυρία Δωροθέα Κολυνδρίνη, στηρίξαν τη προσπάθεια που ξεκινήσαμε, και συνεχίζουμε από κοινού, για περισσότερες πτήσεις και νέες αεροπορικές εταιρείες που θα μας συνδέουν με όλο και περισσότερους προορισμούς στο μέλλον».

Μετάβαση στο περιεχόμενο