english-flag
Search

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Συνάντηση εργασίας με τον Πρέσβη του Βασιλείου του Μαρόκου στην Αθήνα

Συνάντηση εργασίας με τον Πρέσβη του Βασιλείου του Μαρόκου στην Αθήνα, κ. Mohammed SBIHI και τον Eng. Bantali Antar, Επίτιμο Πρόξενο του Βασιλείου του Μαρόκου στην Βόρειο Ελλάδα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 23 Μαΐου στο κτίριο της Λέσχης Θεσσαλονίκης, μεταξύ των μελών και στενών συνεργατών του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ελλάδος, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουρισμού και Ναυτιλίας και της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας εκπροσώπησε το μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου  και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης.

Η συνάντηση έγινε σε εγκάρδιο κλίμα δεδομένης και της χρονικής συγκυρίας της αποδρομής της πανδημίας και της παγκόσμιας ανασφάλειας που έχει επιφέρει η εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία.

Η ελληνική πλευρά είχε την ευκαιρία να  συζητήσει με τους εκπροσώπους του Βασιλείου του Μαρόκου τη δυναμική ανάπτυξης ισχυρών συνεργειών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, που θα αποφέρουν πολλαπλασιαστικά οφέλη και για τα δύο κράτη.

Ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα των εργασιών ο κ. Mohammed Sbihi, υπογράμμισε την αδήριτη ανάγκη να συνεχιστούν οι αγαστές σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών, καθόσον το Βασίλειο του Μαρόκο είχε αναπτύξει από το παρελθόν φιλικές σχέσεις με την Ελλάδα, που είχαν ως αποτέλεσμα και την ανάπτυξη διαύλων σε επιχειρηματικό επίπεδο.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης επικέντρωσε την τοποθέτησή του σε δύο καίρια ζητήματα που αφορούν τόσο την επιχειρηματικότητα, όσο και την τρέχουσα πολιτικοοικονομική κατάσταση. Ειδικότερα, ο κ. Μπασδάνης σημείωσε ότι θα πρέπει να σημειωθεί πρόοδος αναφορικά με το ενεργειακό ζήτημα, αλλά τόσο και στην ελαιοκαλλιέργεια, όσο και στην παραγωγή των εσπεριδοειδών. Πιο συγκεκριμένα ζήτησε από την μαροκινή πλευρά μία πιο στενή συνεργασία λόγω όλων αυτών των ενεργειών που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα και δημιουργούν συνθήκες παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης.

Κάλεσε δε τον κ. Mohammed Sbihi και τον Eng. Bantali Antar στη Μαγνησία, ώστε πολύ σύντομα να επισκεφθούν το λιμάνι του Βόλου και να δουν από κοντά τις συνθήκες που μπορούν να αναπτυχθούν στο εξαγωγικό και επιχειρηματικό τομέα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στις εταιρείες αιχμής που λειτουργούν στη Μαγνησία και μπορούν να επισκεφθούν, καθώς έχουν αναφορά σε τομείς ενδιαφέροντος του Μαρόκου, όπως είναι η κατασκευή ενέργειας και ο αγροδιατροφικός τομέας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο