english-flag
Search

Επιμελητήριο Σερρών: Μεγάλη επιτυχία στην εκδήλωση με θέμα την επιχειρηματικότητα σε συνθήκες πληθωρισμού

Η επιχειρηματικότητα σε συνθήκες πληθωρισμού και υψηλού ενεργειακού κόστους- Ενημερωτική εκδήλωση από το Επιμελητήριο Σερρών. 

«Σενάρια ακραίων καταστάσεων επιδείνωσης της επιχειρηματικότητας σε συνθήκες πληθωρισμού και υψηλού ενεργειακού κόστους» ,ήταν το  θέμα της ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Σερρών την Τετάρτη 18 Μαΐου , με εισηγητή τον κ. Δημήτριο Γ. Καμπούρη, διδάκτορα του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Οι επιχειρηματίες που συμμετείχαν άκουσαν με ενδιαφέρον τον κ. Καμπούρη, ο οποίος ως ειδικός επιστήμονας σε θέματα χρηματοοικονομικής διοίκησης και εξυγίανσης επιχειρήσεων, μίλησε για τα προβλήματα βιωσιμότητας που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις λόγω του αυξημένου ενεργειακού κόστους και της πληθωριστικής κρίσης. Αναφέρθηκε επίσης στα εργαλεία και στους μηχανισμούς ελέγχου και προστασίας των επιχειρήσεων σε περιόδους δυσμένειας, όπως αυτή που διάγουμε.

Κατά την τοποθέτησή του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αθανάσιος Μαλλιαράς τόνισε μεταξύ άλλων :«Το μείζον πρόβλημα που μαστίζει αυτή τη στιγμή τις επιχειρήσεις είναι η ενεργειακή κρίση, η οποία μετά και τα καινούρια δεδομένα που δημιουργούνται από τον πόλεμο στην Ουκρανία, έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις και πλήττει ανεπανόρθωτα όλους τους κλάδους των επιχειρήσεων.Η αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος έρχεται να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα, όπως είναι η έλλειψη ρευστότητας, ο αποκλεισμός πολλών επιχειρήσεων από τον τραπεζικό δανεισμό καθώς και το ιδιαίτερα αυξημένο κόστος παραγωγής. Ως Επιμελητήριο θεωρούμε πως τέτοιου είδους εκδηλώσεις βοηθούν τους επιχειρηματίες να ενημερώνονται και να καταθέτουν ερωτήματα και προβληματισμούς ώστε να βοηθηθούν όσο γίνεται από ανθρώπους που γνωρίζουν» .

Ο κ. Μαλλιαράς ευχαρίστησε τον κ. Καμπούρη για την παρουσία του στις Σέρρες και την ενδιαφέρουσα και κατατοπιστική ομιλία του.

Μετάβαση στο περιεχόμενο