english-flag
Search

Επιμελητήριο Φθιώτιδας – Απάτες σε βάρος επιχειρήσεων – Έγκαιρη αντιμετώπιση και προφύλαξη

54 - Φθιωτιδα

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση διοργάνωσε το Επιμελητήριο Φθιώτιδας το απόγευμα της Τετάρτης 20 Οκτωβρίου με θέμα: «Απάτες σε βάρος επιχειρήσεων – Έγκαιρη αντιμετώπιση και προφύλαξη».

Το τελευταίο διάστημα οι ηλεκτρονικές απάτες στο πλαίσιο επιχειρηματικών συναλλαγών εσωτερικού και εξωτερικού έχουν αυξηθεί ραγδαία και οι επιτήδειοι βρίσκουν πρόσφορο έδαφος πίσω από την ανωνυμία και την μη ελεγχόμενη πληροφορία που προσφέρει το διαδίκτυο, να προβαίνουν σε παράνομες δραστηριότητες.

Με την μεγάλη αύξηση της χρήσης των ψηφιακών δικτύων η προληπτική ενημέρωση για τα θέματα ασφαλείας είναι απαραίτητη, ώστε όλοι μας να προφυλασσόμαστε και να μην πέφτουμε θύματα επίδοξων απατεώνων.

Οι δύο εξειδικευμένοι αστυνομικοί του τμήματος ασφαλείας Λαμίας κ. Ιωάννης Αντζουλάκος & κ. Κωνσταντίνος Γαρουφαλής, ανάλυσαν τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται για τις τηλεφωνικές και ηλεκτρονικές απάτες δίνοντας παραδείγματα από περιπτώσεις που έχει χειριστεί το τμήμα τους, αναφέρθηκαν στα τεχνάσματα που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι & τη μεθοδολογία που ακολουθούν καθώς και τους τρόπους που αποκτούν παράνομη πρόσβαση στο λογισμικό των Η/Υ.

Τέλος, έγινε αναφορά στα μέτρα προφύλαξης και τους κανόνες ασφαλείας που πρέπει να γνωρίζουμε.

Ολόκληρη την εκδήλωση μπορείτε να την παρακολουθήσετε και στο κανάλι του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας στο youtube, ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

Μετάβαση στο περιεχόμενο