english-flag
Search

Επιμελητήριο Φθιώτιδας: Συνάντηση με την Προϊσταμένη της Τράπεζας της Ελλάδος στη Λαμία

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας πραγματοποίησε συνάντηση με την Προϊσταμένη της θυρίδας της ΤτΕ στη Λαμία κα Ζάχου. Η συνάντηση προκλήθηκε έπειτα από αρκετά παράπονα επιχειρήσεων – μελών μας για την υποβάθμιση του υποκαταστήματος σε θυρίδα και τη διακοπή λειτουργίας βασικών υπηρεσιών.

Πιο συγκεκριμένα, η θυρίδα δεν δέχεται πλέον αλλαγές φθαρμένων  χαρτονομισμάτων με καινούργια, δεν διαθέτει καινούργια τραπεζογραμμάτια, ειδικά στις κατηγορίες των 10€ και των 5€, κατηγορίες χαρτονομισμάτων ιδιαίτερα χρήσιμες για τις επιχειρήσεις και δεν τροφοδοτεί τους επαγγελματίες με κέρματα.

Στη συζήτηση αναφέρθηκε επίσης ότι, δεν υπάρχει πλέον μηχάνημα καταμέτρησης που να εξυπηρετεί το κοινό, με το οποίο πραγματοποιούνταν έλεγχος της γνησιότητας των τραπεζογραμματίων καθώς και των κερμάτων, ώστε να αποφεύγεται η εισροή πλαστού χρήματος στην αγορά. Επίσης τονίσθηκε ότι, η συρρίκνωση του Τραπεζικού συστήματος  δεν ευνοεί τον αντίστοιχο μηχανισμό  για την υποστήριξη των παραπάνω υπηρεσιών με αποτέλεσμα να δημιουργούνται στρεβλώσεις στην αγορά και να μην εξυπηρετούνται οι πελάτες.

Τόσο ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κ. Κυρίτσης, όσο και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής, δεσμεύθηκαν να αναδείξουν το ζήτημα με σχετική παρέμβαση προς τον Διοικητή τη Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Στουρνάρα.

Δείτε το κείμενο της επιστολής που εστάλη προς το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος γι αυτό το σκοπό ΕΔΩ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο