english-flag
Search

Επιμελητήριο Χαλκιδικής: Συμμετοχή στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΔΟΕΠΕΛ

Με την καθολική συμμετοχή των εκπροσώπων μελών, τόσο του πρωτογενή, όσο και του δευτερογενή και τριτογενή τομέα του κλάδου της επιτραπέζιας ελιάς, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία διαδικτυακά στις 30 Μαρτίου 2022, η 7η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Επιτραπέζιας Ελιάς.

H ΔΟΕΠΕΛ ιδρύθηκε για να εκπροσωπήσει έναν κλάδο της αγροτικής μας οικονομίας, αυτόν της επιτραπέζιας ελιάς , που σχεδόν το 85% της ετήσιας παραγωγής της έχει αποκλειστικά εξαγωγικό προσανατολισμό. Όσοι ασχολούνται με την επιτραπέζια ελιά σε όλο το φάσμα, από τους ελαιοπαραγωγούς επιτραπέζιων ποικιλιών οργανωμένους σε Συνεταιριστικές Οργανώσεις και Ομάδες Παραγωγών απ όλες τις περιφέρειες παραγωγής ελαιόκαρπου επιτραπέζιων ποικιλιών της χώρας, μέχρι το σύνολο σχεδόν των μονάδων επεξεργασίας, μεταποίησης, τυποποίησης και εμπορίας (διακίνησης και εξαγωγής), συναποφάσισαν την αυτόνομη εκπροσώπησή τους υπό την σκέπη της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Επιτραπέζιας Ελιάς.

Στην Συνέλευση απηύθυνε χαιρετισμό ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς, ο οποίος εξέφρασε την υποστήριξη του ΥπΑΑΤ στον κλάδο της επιτραπέζιας ελιάς και στην ΕΘΝΙΚΗ ΔΟΕΠΕΛ. Ο Πρόεδρος της ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΟΕΠΕΛ, Γιώργος Ντούτσιας, πήρε τον λόγο αρχικά καλωσορίζοντας τα νέα μέλη της Οργάνωσης και συνέχισε με την ανασκόπηση/λογοδοσία του έτους που πέρασε, καθώς και του οικονομικού απολογισμού του προηγούμενου έτους και του προϋπολογισμού του επόμενου.
Πραγματοποιήθηκαν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των μελών του νέου δεκαμελούς Δ.Σ. της Οργάνωσης.

Από τη Χαλκιδική συμμετείχαν ο κος Ανοιξάς Νικόλαος, μέλος του ΔΣ του ΑΣ Αγίου Μάμα, η κα Μποϊκόγλου Σουζάνα μέλος του ΔΣ του ΑΣ Νέας Τρίγλιας, ο κος Κασσαδός Βασίλειος πρόεδρος του ΑΣ Ελαιοχωρίων, ο κος Αρβανίτης Νικόλαος πρόεδρος του ΑΣ Νέας Τένεδου, ενώ το Επιμελητήριο της Χαλκιδικής εκπροσώπησε ο πρόεδρος του κος Κουφίδης Ιωάννη. Τα θέματα που συζητήθηκαν στη γενική συνέλευση αφορούσαν σε διάφορα ζητήματα του κλάδου των επιτραπέζιων ελιών. Έγινε συζήτηση για το φλέγον θέμα της έλλειψης των εργατικών χεριών ιδιαίτερα κατά την περίοδο του κλαδέματος, για το θέμα των φυτοπροστατευτικών προϊόντων , για τις επιπτώσεις της ρωσο – ουκρανικής κρίσης για τον κλάδο, για τις αυξήσεις στην ενέργεια και το κόστος παραγωγής, ενώ μεγάλη συμμετοχή στη συζήτηση υπήρξε από όλους τους παρευρισκόμενους.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κος Κουφίδης, μεταξύ άλλων ευχαρίστησε και συνεχάρηκε το απερχόμενο μέλος του ΔΣ της ΔΟΕΠΕΛ, κο Αρβανίτη Νικόλαο, πρόεδρο του ΑΣ Τενέδου, για τις υπηρεσίες που προσέφερε και τη συμβολή του στην επίλυση πολλών θεμάτων του κλάδου, κατά τη διάρκεια της θητεία του. Συνεχάρηκε και ευχήθηκε στο νέο μέλος του ΔΣ της ΔΟΕΠΕΛ κο Ανοιξά Νικόλαο, μέλος του ΔΣ του ΑΣ Αγίου Μάμα, καλή επιτυχία στην ανάληψη των νέων καθηκόντων του και ύπαρξη εποικοδομητικής συνεργασίας με όλους τους φορείς προς όφελος του αγροτικού κόσμου. Επιπλέον ο κος Κουφίδης, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες ότι θα ενταθούν οι προσπάθειες που καταβάλλει η διοίκηση του Επιμελητηρίου καθώς και τις πιέσεις που ασκεί προς την Κεντρική Διοίκηση για την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου, για ίδρυση Αγροτικού Τμήματος στα Επιμελητήρια.

Μετάβαση στο περιεχόμενο