english-flag
Search

Επιμελητήριο Χαλκιδικής: Συνέντευξη εν όψει του 18ου Πολυσυνεδρίου Καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη

Συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Μαρτίου από την Ραλλιώ Λεπίδου του ka-business.gr, στο Elisabeth Boutique Hotel, στη Θεσσαλονίκη, εν όψει του 18ου Πολυσυνεδρίου Καινοτομία & Ανάπτυξη, που θα γίνει το Σάββατο 30 Μαρτίου, στο Ξενοδοχείο Porto Palace στη Θεσσαλονίκη και στο οποίο θα συμμετέχει ως ομιλητής και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Γιάννης Κουφίδης.

Η διοργανωτής και συντονίστρια Ραλλιώ Λεπίδου στην εισαγωγική παρουσίαση της αναφέρθηκε στους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης της ατζέντας του 2030 και στη σημασία της εφαρμογής τους, όχι μόνο στην επιχειρηματικότητα, αλλά και σε κάθε πτυχή της ζωής. Παρουσίασε συνοπτικά τα πρώτα συμπεράσματα από την πανελλαδική έρευνα που έχει διεξάγει το ka-business αναφορικά με το θέμα.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Γιάννης Κουφίδης αναφέρθηκε στις πολλαπλές κρίσεις, που επηρεάζουν την επιχειρηματικότητα τα τελευταία χρόνια, αλλά και στην ανάγκη προσαρμογής, αφού οι πτυχές της βιώσιμης ανάπτυξης εκτός από περιβαλλοντικές, είναι και οικονομικές και κοινωνικές. Οι συνεργασίες και οι συνέργειες, η υιοθέτηση καινοτόμων ιδεών, η σύνδεση με την επιστημονική κοινότητα, η υιοθέτηση αειφόρων πρακτικών, η εξωστρέφεια, ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελούν σταθερά ευκαιρίες για επιχειρηματική ανάπτυξη.

Αναφέρθηκε ακόμη στις σημαντικές ενημερώσεις, που πραγματοποίησαν το προηγούμενο διάστημα με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη ΚΜ Απόστολου Τζιτζικώστα και μαζί τα μέλη της διαχειριστικής αρχής της ΠΚΜ και του ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, ο ίδιος ως Τομεάρχης παραγωγικών φορέων ΠΚΜ, με στόχο την πληροφόρηση και ενημέρωση για την «Πρώτη Δράση Ενίσχυσης των επιχειρήσεων από το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 της ΠΚΜ».

Τέλος, δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι η σύνδεση των επιχειρηματιών με τα οικεία Επιμελητήρια τους, την Περιφέρεια και άλλους φορείς μπορεί να προσφέρει μόνο οφέλη.

Τον λόγο στη συνέχεια πήραν ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Τάσος Καπνοπώλης , ο Αλέξανδρος Μανδρινός  εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης σε θέματα τουρισμού, ο καθηγητής Τεχνολογίας και Επιχειρηματικότητας και Πρόεδρος της ΑΖΚ Παναγιώτης Κετικίδης και τέλος η κ. Γώγου του Elisabeth Boutique Hotel, όπου φιλοξενήθηκε η συνέντευξη τύπου, καθώς και ο κ. Καλλίας Διευθυντής της μονάδας φιλοξενίας ηλικιωμένων της ιδίας επιχείρησης.

Η συνέντευξη τύπου ολοκληρώθηκε με μια συμβολική κίνηση, όπου ο σχεδιαστής βιώσιμης μόδας Λευτέρης Χατζηδημητριάδης και η Ραλλιώ Λεπίδου φύτεψαν ένα οργανικό παιδικό μπλουζάκι σε γλάστρα με χώμα, το οποίο αν φυτευτεί στο έδαφος θα διαλυθεί σε 3-6 μήνες.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου και δήλωση συμμετοχής εδώ: https://ka-business.gr/

Μετάβαση στο περιεχόμενο