english-flag
Search

Επιμελητηρίο Αχαΐας:Με τον υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο συναντήθηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Πλάτωνας Μαρλαφέκας

Με τον υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο συναντήθηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας κ. Πλάτωνας Μαρλαφέκας. Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του Υφυπουργού Μεταφορών και Υποδομών. Συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος που αφορούν την Αχαΐα και τη Δυτική Ελλάδα.

Ειδικότερα, έγινε εκτενής συζήτηση για τις οδικές και τις εμπορευματικές μεταφορές, οι οποίες συμβάλουν στην περιφερειακή ανάπτυξη και η βελτίωσή τους έχει σημαντική θέση στην πολιτική της Κυβέρνησης. Ο κ. Μαρλαφέκας επανέλαβε τη σημασία που έχει για την Αχαΐα και την ευρύτερη περιοχή η έλευση του σύγχρονου τρένου στην Πάτρα ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δρομολόγηση των διαδικασιών δημοπράτησης του έργου στο τμήμα της νέας σιδηροδρομικής γραμμής από Ρίο μέχρι νέο Λιμάνι Πάτρας με τη μέθοδο του ανταγωνιστικού διαλόγου. Παράλληλα, εξέφρασε την ευχή να ολοκληρωθεί σύντομα η επιλογή του αναδόχου για την κατασκευή του έργου και να ξεκινήσουν οι εργασίες εντός των χρονοδιαγραμμάτων.

Επίσης, οι κ.κ. Παπαδόπουλος και Μαρλαφέκας αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την προώθηση της ηλεκτροκίνησης και την καθιέρωση των πράσινων μετακινήσεων, τον περιορισμό της γραφειοκρατίας στη σχέση του πολίτη με το Δημόσιο και την ανάπτυξη δικτύου υδατοδρομίων στη Δυτική Ελλάδα (η εγκατάσταση στην Πάτρα διαθέτει άδεια λειτουργίας) που θα δώσει μια επιπλέον δυνατότητα στις συγκοινωνίες και τις μεταφορές.  

Μετάβαση στο περιεχόμενο