english-flag
Search

Επιμελητηρίο Εύβοιας:Στη συνεδρίαση της Θεματικής Επιτροπής της ΚΕΕΕ για τα Πνευματικά Δικαιώματα

Στη συνεδρίαση της Θεματικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ) για τα Πνευματικά Δικαιώματα, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022, συμμετείχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας Γιάννης Γεροντίτης.

Κατά τη συνεδρίαση, τα μέλη της Επιτροπής κατέθεσαν και συζήτησαν προτάσεις, για το υπό διαμόρφωση τελικό πλαίσιο που θα προωθηθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού και στις εταιρείες πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων.

Στόχος της Θεματικής Επιτροπής της ΚΕΕΕ είναι να βρεθεί η χρυσή τομή και ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος ώστε οι στιχουργοί να μην στερούνται τις αμοιβές της πνευματικής τους εργασίας, αλλά παράλληλα και οι επιχειρήσεις να μπορούν να ανταποκριθούν σε ένα εύλογο κόστος.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου – που αποτελεί Μέλος της εν λόγω Θεματικής Επιτροπής – καταθέτοντας δέσμη προτάσεων, αξιολόγησε ως τη σημαντικότερη και ως την πλέον αναγκαία προς εφαρμογή, την εξής :

Tο αμοιβολόγιο να υπολογίζεται με συγκεκριμένο και διακριτό τρόπο και πρωτίστως βάση των τετραγωνικών και τον αριθμό των τραπεζοκαθισμάτων που αναγράφονται στη άδεια λειτουργίας της επιχείρησης.

Τις εργασίες της συνεδρίασης παρακολούθησαν ο Β΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Σταθόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Γιάννης Μαραγκός.

Πηγή.https://www.stereanews.gr/

Μετάβαση στο περιεχόμενο